Total Pageviews

Saturday, June 19, 2021

Viimast pauku oodates

Üle tõkete
                           
Olen seda postitust mõttes kordi kirjutanud ja mitte ridagi kirja pannud. Segadus, nukrus, uhkus, ootus, põnevus, rõõm ja hirm valdavad mind Robi viimase võistlemise ees, mida kõik huvilised saavad soovi korral oma silmaga näha 26. ja 27. juunil Kadrioru staadionil. Jah, need on Eesti meistrivõistlused mitmevõistluses, kuhu Robi on ajastanud oma elu tippvormi ja ihaleb teha karjääri parimat võistlust, et seejärel areenilt lahkuda. 

Ma ei ole enam nagu hagijas järel käinud tema üksikutel võistlustel, ega andnud teada poja igapäeva elust. Olen lihtalt elanud koos ja kõrval nagu teevad enamik sportlaste lähedasi. Aitan seal, kus saan ja toetan seal, kus tuge vaja. Nagu teistegi laste puhul. 

Tunnistan, et kõikide nende aastate jooksul olen kirjutanud siia õhinapõhiselt, kümnevõistlusest endast sisuliselt midagi teadmata. Alles hilju läksid jutuajamises odad ja teibad segi ja mis vahet sel ühes tavalises jutuajamises, kus kontekst loob arusaamise nii kui nii. Elu ei tule liiga tõsiselt võtta, vähemalt seni mitte, kuni tema üle saab veel nalja heita. 

Kui mõtlen lähenevatele võistlustele, mis tunduvad Robi jaoks elu olulisemad, siis proovin vähemalt oma ootusi vaos hoida. Robi enese eest ei oska enam ammu seista. Ise mõtlen, kas pole oht, et põled läbi, kui nii palju tahad? Kas suudad säilitada rõõmu ja mängulisust, seda välist kergust, mida nägime ja kogesime Athensis, siis kui tegid ära oma esimese ihaldatud olümpianormi? Mis saab siis, kui midagi läheb viltu - 10 ala, kümme starti eeldavad kümmet edukat lõpetamist. Ja siis veel see kõrgus ja ketas. Isegi üksi mõeldes kõigele tunnen, kuidas ärevus tõuseb ja ma ei saa teda kaitsta. See on tema tee, tema valikud. Lihtsalt minu poeg, üks teiste hulgas, kes on teiste arvates saanud emalt enam kui nemad.


Tegelikult koondame hetkega read ju kõik, kui kadunud poeg kuskil hätta jääb. Tema viimane reis üle ookeani koos kassiga oli selle suurepäraseks tõestuseks. Ta ei jäänud koos oma kassiga Rootsi, ei pidanud tagasi lendama, sest loetud tundidega tuli ühelt idee, teiselt teostus ja siin nad olid. Neid hetki, kus oleme ühiselt keskendud tegutsemisele lahenduse leidmise nimel, on olnud palju. Me oleme perega pingutanud Robi nimel ja vahest ka loobunud või omi tegemisi tahaplaanile jätnud, aga saanud tänu talle vastu ka ja mitte vähe. 

Selles mõttes ei erine eesolev, võistluste nädalavahetus teistest, mil pisikesel Emilil tuleb oma esimese sünnipäeva tähistamine ohverdada onu Robi võistlustele.  Loodame, et "ohverdus" on ohverdamist väärt ja Emmi sünnipäev hiljem saab veel uhkemalt ära peetud. 

Emili koos on onu Robiga suurt pauku ootamas

Igal juhul on Robi juba pea aasta kütnud meie kõigi ootusi just nende võistluste suhtes väga kõrgele. Ta on suutnud keskenduda ühele asjale, ühele eesmärgile sellise intensiivsusega, et pole olnud mahti isegi uurida, mis edasi. Mis saab su elust edasi? Sädeleva kaelapaelaga kass jääb minuga, aga Robi ise? Kas pakib oma riidehunnikud varsti jälle kohvrisse, et tagasi lennata või ostame suurema kapi? 

Kõik vanad otsad on lahti, uued uksed alles avanemise ootel. Üks päev korraga. 

1 comment:

  1. Tere daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpetamiseks ärilaenu, isiklikku laenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e -posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud, et aidata teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiireimal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite meiega laenu saamiseks ühendust võtma;
    * Mugavus - saate laenu taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsene rahastamine - saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrged heakskiidumäärad - teil on 99,9% võimalus laenu saada
    * Paindlik tagasimakse - Te peate valima tagasimakse kuupäeva kas iganädalaselt, igakuiselt või kord aastas, kestusega 1-30 aastat.
    * Lihtne veebipõhine rakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ära kaota võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenuga aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas rahaliste raskustega silmitsi seisnud.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Teeme täie kindlusega koostööd kõigi osapoolte hüvanguks.

    ReplyDelete