Total Pageviews

Saturday, April 10, 2021

Athensi koduvõistluse teine päev

Hei, hei, jälgijad! Ennekõike "hei" muidugi mulle enesele, sest tegin siin aina aega parajaks, kui korraga saabus Robilt sõnum, et viimased kolm tõket läksid jamasti, mis tõttu kaotas aega, aga muidu kõik ok. 

Athensi "kodu-staadion" 10.04.2021

"Mida pekki!" mõtlesin ja panin video käima, et vähemalt ketast mitte maha magada.

Ah jaa, tõkkejooksu ajad ka:

110 MEETRI TÕKKEJOOKS

Garrett Scantling - 14.18 (5357)
Zach Ziemek 15.14 (5152)
Karel Tilga - 15.16 (5185)
Karl Robert - 15.18 (5024)

Kõik mehed tegid nö oma jooksu, vahest Ziemekilt oleks võinud oodata kiiremaid jalgu, aga teised võivad küll oma hooaja esimese mitmevõistluse kuuenda tulemusega rahul olla.

Ilm, nagu näha, pole täna suurem asi, aga see oli enne teada. Tuleb lihtsalt loota, et välgunooli sekka pilduma ei hakka, sest see tähendaks kohe vähemalt poole tunnsit pausi võistluste ajagraafikus.

Kettas peaks Maicel ka end taas proovile panema. Saame näha, kuidas ja kuhu meeste kettad lendama hakkavad. 

KETAS

Tehtud seegi. Vihma tõttu libedal pidid hakkama saama ja omal moel said ka. Maicelil kaks korralikku katset üleastumisega, Garret, kes suvalistel päevadel trennis lennutab ketast 50 meetri joone taha, pidi täna piirduma viimase paigalt heidetud katse 42 meetri ja kopikatega. 

Karel võib küll oma tulemusega rahule jääda. "Naudib võistlemist," ütles Robi, kes ise kah ei nurise. 

Maicel

Garrett valmistub

Robi kord


Pikima heite teinud Karelit ei saanud pildis kätte, aga heas hoos mees jõuab pilti ka meie abita. 
Robi sõnul kallab neil nüüd prognoosi järgi kuni kell 16-ni (kohalik aeg) välja. Seetõttu viiakse teivashüpe sisse, aga kuna nad sisehalli jagavad jalgpalluritega, kes seal hetkel müttavad, siis tuleb võistlusesse kuni 3 tunnine paus. Lubas panna meie jaoks telefoni hallis nii, et saaksime ikkagi ka teivashüppest osa, mis oleks isegi rohkem kui oodata oskaks. 
Hetkel igal juhul paus.
Uurisime, et kui osa võistlust viiakse sisse, kas siis Kareli või ka Garretti hea tulemus tulemusena arvesse läheb. "Kõik muu läheb, st arvestataks, peale maailmarekordi," vastas Robi. Loodame siis, et nii kõrgeks kutid aktsiaid täna ei aja. Igal juhul teeme me nüüd pausi. 

Riisun vahest veidi aias või sukeldun vaarika varte vahele, igatahes lähen vahepeal veel õue.

Pea kaks tundi müttasin õues, riisusin oksi ja kõrsi kokku ja põletasin. Mõnusalt värske ja suitsulõhnalisena jätkan nüüd.

Vahepeal on nii palju selgeks saanud, et hüppavad ikkagi ka teivast väljas, sest siiski-siiski, ka olümpianorm ei lähe täie ette, kui üks aladest sees tehakse. 

Vihma on pildi järgi jäänud vähemaks, aga ikka veel tibab. Teiba jaoks midagi kiita ilm selline ei ole, aga mis sa teed. 

Viimane info, et ikkagi hüppavad sees, alustavad kuskil tunni pärast, siis meie aja järgi 10 õhtul ja vahest kopikaid peale.

Janek Õiglane osales kettaheites, kettaheitjatega koos. Tulemus sai ilus - 45.21, uus isiklik kettas. Kogu seeria oli 40 ja +.

Kell saab Eestis kohe 22.30 ja alles nüüd, tundub, on meestel soojendus tehtud ja läheb teivashüppeks. Sisetingimustes ikkagi. Robi pani meile salasilma üles. Liiga palju ei näe, aga parem ikka, kui öösel niisama pimeduse vahtida. Ühed on ekraani taga Kuimetsas, ühed Tõrvandis ja üks tukub Soomes. 
Võistlused algasid.

TEIVASHÜPE

Huvitav on vaadata. Hüppajaid näeme, aga kõrgustest ei saa aru. Igatahes oli päris pinev olukord korra, sest Robi sai oma algkõrgusest jagu alles kolmandal katsel. Järgmine alistus õnneks kohe esimesel. Tilga võtab kergelt kõike mis ette antud. Pildis näeme, et mängu on sekkunud ka Garret -kah üle, mis iganes kõrgus neil seal ületamiseks on.
Oh, nüüd hakatakse ka tulemusi ametlikul lehel vahendama.

Nüüd näen, et 4.52 alistus Robile kolmandal ja 4.72 siis esimesel, samuti 4.82.
Uibo ja Tilga said ka üle, Garrett jättis vahele.
 
Uus kõrgus 4.92
Maicel ja Garrett lendavad kohe üle, Tilga ületab teisel, Robi kolmandal!!! 
Tilga jaoks 10-võistluse sees uus rekord igal juhul juba sündinud.

5.02 alistub Maicelile esimesel, Garretti jaoks teisel katsel, Siemek alles alustas sel katsel, tal isikik teibas kõige kõvem. 
Tilga hüppab esimesel katsel lati pooleks, teine ja kolmas ebaõnnestusid.
Robi seda kõrgust enam hüppama ei tulnud. On tal neil võistlustel ju eesmärk kogemuste pealt teha tulemus, kus oleks tunda 8000 lõhna, ei enamat.

5.12 pealt lähevad järgmisele kõrgusele edasi kolm meest: Garrett, kes alistas esimesel, Maicel teisel ja Ziemek kolmandal katsel.

Robi tegi vahepeal meile toreda reportaaži, esitledes järjest kõiki võistlevaid või võistlusi jälgivaid Eesti poisse. Tore oli näha õnnelikku Janekit, kes rõõmustas tänase uue isikliku üle, muhedat Tilgat, kelle sõnul on tema puhul dopinguks kõik, mis rõõmu teeb. Robi sõnul süstib ta Karelisse sportlikku viha discgolfis teda võites. See oli vist nali. Johannes Ermi suurimaks abivahendiks tundus olevat hetkel teivas, mille najale ta toetus. Ütles, et samm on üsna kerge, aga kahjuks ainult ühe jalaga. Teine on veel üsna raske saapa sees. Ja no see Maicel oma pikaks kasvanud soengu, rohelise võistlussärgi ja Bahama päevitusega nägi välja nagu tõeline hurmur. Nüüd peaks veel laulmisele mõtlema ja siis olekski juba sama hea nagu Roman Šebrle. 

No ja kui kõige selle peale näidatakse meile Garretti 5.22 elegantset ületust, siis pane või pillid kotti, aga kus sa saad, kaks ala ju veel ees.

Kaheksa ala järel seis selline:

ODAVISE

Odaviske jaoks oli alles jäänud viis meest, mis tähendab, et kähku läks. Robi jaoks esimene ala vist, millega rahule ei jäänud. Tõenäoliselt jäi Garrettil ka kripeldama, sest esimene eriti pikk katse lõppes üleastumisega. Karel Tilga tegi tubli tööd. Nüüd, enne viimast ala on ohus Jussi reks.


Eks me näeme, kui palju jaksu kellegi jalgadesse veel jäänud on. 
Robi tunnistab hoolega oma seisu. No mu meelest on 8000 lõhna siiski tunda ka temal.

Ma söön oma püksid ära, kui kõndija ei ole Robi :)
Ütles, et 4.33 joostes peaks 7950 kokku saama, Tilga sama ajaga lööks Ermi üle. Mida Garrett, hea jooksumees teeb. Kes kellele ja mida vahele pani. Uhh, ainest kirjutamiseks veel küll. Kaua enam üleval istuda pole vaja. Kell hetkel 01.05, veidi veel ja siis näemegi, kuidas päkad välguvad.

1500 MEETRIT

No saime näha. Oli vast jooks! Robi vedas jooksu praktiliselt lõpusirgeni, pani viimasele ringile pannes veel justkui viienda käigu, aga siis tõmbas veidi kinni vist või siis pani Tilga omalt poolt kuuenda käigu, igatahes tulid ajad mõlemale väga head ja Tilga jooksis end selle võistluse võitjaks punktidega 8484!!

Super jooks, super poisid ja super tulemused. Robi sai 8000 punkti lõhna ninna küll. 

Garrett, kes tegi samuti supervõistluse, andis jooksus veidi järele või siis ikkagi jooksis Tilga just nii kiiresti nagu tal vaja, et esikoht endale napsata. Igatahes on Garretti tulemus ka super lux.

Järgmiseks on Robi lubanud midagi võimsamat teha. Selle lubaduse täitmine peaks jääma suvesse, lootuses, et suvel ikkagi midagi tehakse. Võistluste mõttes ja silmas pidades Eestit. Ikka enda ja oma fännide rõõmuks.

Enda jaoks veel pilt kogu võistlusest ja üks osa ajaloost sellega taas salvestatud.


2 comments:

  1. nüüd vajalik 56m oda lennutada ja 4.30 poolteist kilti liduda ja igati tubli 8000p võistlus tehtud.

    ReplyDelete
  2. Ühelt poolt alla, teiselt üle, aga on põhjust rahulikult hommikule vastu minna küll.

    ReplyDelete