Total Pageviews

Sunday, April 28, 2019

Laupäev, võistlused - Nädal Ameerikas

Ärkasin kell 8:30, pikutasin veidi voodis ja siis hakkasin putru tegema. Hommik möödus lihtsalt aega viites, et võistlus kiiremini kätte jõuaks.

Arvasin teadvat, et kuul algab kell 12:15 (12 naised ja siis mehed kohe järel). Kell 11:20 staadionile jõudes avastasin, et naised olid juba ära tõuganud ja et kõik ainult minu järel ootasidki. Siis läks kiireks. Otsisin kähku kuuli, mis kaalumisele viia. Tegin 15 minutiga soojaks, tõukasin mõned soojenduskatsed ja hakkaski võistlus pihta. Kuna rohkem võistlejaid meeste kuulis polnud, siis pidin seekord üksi tõukama, mis polnud lihtne. Võistlusega ise jäin rahule, sest midagi erilist sellelt päevalt ei oodanud. Neljapäeval olin teinud raske ülakeha jõusaali trenni ja üksi tõugates pole liiga kerge ennast käima saada. Tõukasin neli korda 14.43m või rohkem (parim 14.60) ja selle seeriaga võib neis oludes rahule jääda küll.
Ketasse minek
Pärast kuulitõuget asjatasin veidi staadionil ringi ja siis liikusin edasi kettaheite ringi juurde. Kell 1:15 hakkasime seal soojenduskatseid tegema, mis järjekordselt tulid väga hästi välja. Endale tundus, et üks neist katsetest oli mu elu katse. Pikkus ei tea, aga tunne oli küll väga hea. See oli ka mu viimane proovikatse, millelt oli hea võistluskatsetele peale minna.

Juhtus nii, et võistluskatsetele minnes tahtsin automaatselt kohe panema hakata. Täpselt nagu paar nädalat tagasi mitmekat tehes. Pean õppima, kuidas võistluste hetkes sama lõdvalt ja kergelt heita nagu trennis või soojendusel, kuna mitmeka sees on ainult 3 katset ja ei ühtegi enam.

Siin oli kuus katset ja just neljandal katsel leidsin oma heite üles, kuigi see ei tulnud ideaalselt välja oli väljalennu nurk hea ja see tõi rekordi. 44.88 on nüüdsest mu kettaheite rekord
Denzel kaotas kihlveo, lõuna tema arvel
Parast kettaheidet jäime kõrgust vaatama ja siis läksime kogu pundiga edasi fried chickenit sööma. Meil oli Denzeliga diil vahel kettaheites. Ta pidi mind vähemalt 15 meetriga võitma, aga kuna vahe jäi seekord alla 13 meetri, siis pidi ta mulle lõuna välja tegema. Sama diili kaotas ta Jussile ka. Sõime suure pundiga koos, ajasime juttu. Lõpuks jäime sinna samasse veel Denzeli ja Keturah´ga juttu ajama. Istusime veel oma tunnikese ja siis liikusime koju ära. 
Juss sai ka kõhu täis
Koju jõudes avastasin, et Juss, Tilga ja Nina lähevad disci mängima. Küsisin Mellilt, et kas liitume? Ta oli nõus. Täna oli Meelise päev. Ta kordas discis oma rekordit ja võitis meid kõiki. Lubasin tal seekord võidust rõõmu tunda, aga enam seda ei juhtu, sest järgmine kord võtan tiitli tagasi :).

Pärast disci tulime koju, vahetasime tossud ja läksime jõusaali. Jõusaali kavas oli  rebimine, pukile astumine, sirgete jalgadega deadlift ja inclince bench + Nordic hamstring harjutus.

Harjutused tehtud läksime poest läbi, kust ostsin endale ühe veini. Veini oli vaja lihaste lõdvestamiseks ja muidugi sellepärast ka, et mind oli välja ka kutsutud. Mõtlesin, et miks ka mitte, korjasin Denzeli peale ja läksime koos ühele majapeole, kus olid kõik kergejõustiklased. Enamuse ajast istusime väljas rõdul Jussiga ja teiste sportlastega ning ajasime juttu. Sealt liikusin Denzeli ja mõne sõbraga edasi linnapeale mõneks tunniks ja siis tulin koju ära.

Kuna ma kirjutan oma kokkuvõtet hommikuti, siis veel ei tea, kuidas vein sellele jalale mõjus, mis mind seganud on. Loodan väga, et saan esmaspäeval lõpuks sprinditrenni ka teha, kuna vaikselt hakkab aeg otsa saama. Järgmine mitmevõistlus on 4 nädala pärast Götzises.

No comments:

Post a Comment