Total Pageviews

Saturday, April 6, 2019

Athensi teine päev algas hästi

Teine päeva Athensis algas mitmes mõttes hästi. Esiteks ajas Robi eile maha oma tuuletaksistuse e kohutava habeme ja teiseks jooksis ta tänu sellele korraliku aja 110 meetri tõketes, mis oli täna 14.88. Võrreldes isikliku rekordi graafikuga tuli juurde tublisti plusse, vähemalt +44.
Punkte koos praeguse seisuga 5146. Isiklikurekordi graafikuga võrreldes on 58 plusspunkti.

Veel paremini algas päev Johannes Ermi poolt vaadatuna, sest tema jooksis samal distantsil välja väga korraliku isikliku, mis on tänasest 14.19 ja millega ta oma punktisummas lähenes tublisti Robile. Tal koos nüüd 5408 silma.

Tilga jooksis tõkked ajaga 15.14 ja on teeninud kuue alaga kolmanda koha puntid.

Karelil on see esimene võistlus, kus ta teeb kaasa poole jõuga, st heitealad teeb kas vale käe või poole jõuga. Vahva on teda igatahes jälle areenil näha.


7. ala KETTAHEIDE

Kettaheide on juba hoo sisse saanud. Oma rekordigraafikus heitis Robi ketast 42.95. Mõned päevad tagasi jagas Meelis videot trennist, kus tulemused olid puha suurepärased. Tänane esimene kettakaar jäi kõige selle kõrval tagasihoidlikuks, vaid 36.88. Teine katse oli juba mehe moodi, pikkuseks 42.23. Siit tuleb pisikene tagasiandmine rekordile, sest kolmas katse mõõtmisele ei läinud. Ketast tuleb veel harjutada. 43 plusspunkti isikliku rekordigraafiku võrdluses on veel alles. Punkte praegu 5856

Johannese esimene katse ebaõnnestus, aga teisel katsel lendas ketas 41.45. Nii jääb, sest kolmas katse läks jälle võssa või võrku või kuskile mujale. Igatahes mitte mõõtmisele. Punkte Jussil 5742.

Karel Tilga heitealadel oma vormi ei demonstreeri, teeb lihtsalt ära. Tema seeria täna 34.43, teine katse 34.55 ja kolmas 36.05.

8.ala TEIVASHÜPE

Teivashüpe, see ettearvamatu ja etteennustamatu ala on alanud. Robi jaoks oli paar päeva kahtlane, kas üldse teibad kohale jõuavad. Ise oli ammu Ameerikas, aga teibad nukkusid ikka Eestis. Õnneks kõik laabus ja eilseks olid teibad ka Athensis. Loodetavasti oskab valida saadetutest õige kaika, loodetavasti on ilma ja loodetavasti näeme ilusaid tulemusi.

Karel Tilga testib end tagasihoidlikel kõrgusel. Peaasi, et liiga ahneks ei lähe, peaasi, et viga ei tee. Parematel päevadel 4.70 hüpanud mees valis täna algkõrguseks  3.05 peal ja kui tabeleid uskuda, siis jäi 3.55 peal pidama.

Johannes on valinud algkõrguseks 4.45 ja see on nüüd võetud. Ühe kõrguse jättis Juss vahele, seega järgmine on 4.65, mille vormistas ära kolmandal katsel.

Robi algkõrguseks on täna 4.65. Senises rekordseerias oli teiba tulemuseks 4.81.
No nii, algkõrgus teisel katsel käes.


4.85 on järgmine kõrgus nii Jussi kui Robi jaoks, mis tähendaks ületamise korral Robi puhul plusse isikliku rekordi graafikus ja Jussi jaoks uut isiklikku, kuna seni on tema parim teiba tulemus 4.81.
Jussil kõrgus käes!!!!
Robi seda kõrgust ei saanud. :( Läheb edasi punktidega 6600

Juhhuuu! Johannes sai 4.95 ka esimesel katsel ja see polnud lagi. Teisel katsel õnnestus isegi 5.05 üle saada.

8 ala järel tänu suurepärasele teivashüppele võttis Joosep liidripositsiooni enda kätte. Odaviskele minnakse vastu sellises seisus:

9. ala ODAVISE

Odavise on mäletatavasti Robi lemmikalaks mitmevõistluse sees, kus ta seni pole tegelikult end veel päriselt realiseerida saanudki. 56.91 viskas ta oda oma rekordseerias.
Läheb lahti! Esimene oda lennus, tulemus 52.52 vaevalt, et silma särama paneb. Trenni eest võistlus.
Teine katse on jumekam - 56.09. Kolmas katse jälle tagasihoidlikum 54.10.

Johannese esimene odakaar ebaõnnestub sootuks, tulemust ei mõõdeta. teise katse pikkuseks mõõdetakse 41.52, mis on tagasihoidlik. 46.32 mõõdetakse kolmanda katse

Karel lennutab oda nalja pärast natukene kaugemale endast, ei enam.

Nüüd on selge ka punktiseis enne viimast 1500 meetrit.

-17 punkti on Robi maas oma senisest isiklikust rekordist, mis on, tuletame meelde 8137 punkti.  Seega on oodata, et 8100 punkti tuleb ehk täna ka kokku. Isiklikku tehes oli 1500 ajaks 4.24,49. Aga see kõik on olnud. Täna on täna.

Eelinfo, mis saabus Ameerikast, tänaseks kiiret jooksu ei luba. 4.35 kanti võiks aeg jääda ja kaheksaga algava punktisumma ikkagi vormistada.

1500 MEETRIT

Joostud. Robi aeg 4.33,55 ja punkte kokku 8060
Johannes Erm jooksis ajaga 4.35,10, mis andis lõppsummaks 7913

Kui jooksu päriselt ei näe, ma mõtlen pildis, siis on annavad vaheajad ka pildi rajal toimunust. Aegade põhjal saan aru, et poolt jooksu vedas Juss, siis otsustas Robi käiku vahetada ja lõpu eel kihutas meie omadest mõõda hoopis keegi kolmas. Nii lihtne see ongi.


Lõpptulemuse põhjal võiks ju öelda, et oli ilus võistlus, eriti kui silmas pidada, et tegemist oli hooaega sissejuhatava koduvõistlusega, mida vähemalt Robi oma esialgse suhtumisega võttis kergelt. Aga lõpuks. Lõpuks, tunnistas Robi,  jäi ikka sisse kahetsus ebaõnnestunud teivashüppe ja mitte täielikult realiseerunud kettaheite pärast. Või nagu ta esimese päeva õhtul tõdes, et süües kasvab isu - lähed mõttega teha alad ära ühe katsega, aga siis tunned, et midagi jäi sisse, siit võiks tulla veel ja nii annadki endast aina ja aina, püüdes selle hetke parima poole ega ole rahul, kui iga alaga välja ei vea.

Siia talletan kahe päeva tulemused tuleviku tarbeks.

Tänase seisuga hooaja mitmevõistluse liider. Järgmine võistlus, kus saan kaasa elada, peaks olema mai lõpus Götzises.

No comments:

Post a Comment