Total Pageviews

Saturday, September 10, 2016

Kose spordikooli ähvardab sulgemine

Robi esimene treener Ando Algre ja Moonika Kallas koos Robi saadetud kingitusega
Paar nädalat tagasi sain Robi esimeselt treenerilt kõne. Jutt algas tühjast tähjast - kuidas Robil läheb, mis teeb, mida võiks ja sekka mõned head nõuanded, mis lubasin ja andsin edasi. Mõned viisakused veel vahetatud jõudis jutt sisuni - Kose spordikooli ähvardab sulgemine!
 
See tundus uskumatu! Kas tõesti jälle laste arvelt? Äkki on siin tegemist lihtsalt mööda rääkimisega, mõtlesin esiti? Kui nii, siis miks on hakanud inimesed spordikooli jätkamise nimel allkirju koguma ja andma?
 
Saatus viis mind kokku inimestega, kes infole ligemal ja kes kinnitasid, et jutul on pinnast, selline plaan vallal tõesti on, sest raha on vähe ja kui vald tahab gümnaasiumi osaga jätkata, siis tuleb kuskilt kokku tõmmata. Aga miks mitte muusikakool, uurisin? Vastuse sain ka. Kuulsin, et spordikool pole nagu päris kooli moodi kool, neil pole avaaktust, lastevanemate koosolekuid ega ülevaatusesinemisi nagu on muusikakoolil.
 
Tuleb tunnistada, et lastevanemate koosolekuid ega avaaktust spordikoolis tõesti ei olnud, aga see ei tähenda, et ei oleks olnud lastevanematega suhtlemist. Ülevaate kontserdid toimusid erinevatel võistlustel ja kooli lõpetamise tunnistus anti kaasa koos muude tunnistustega.
 
Võib-olla ma ajan jonni, aga mulle valla mõte ei meeldi. Minu meelest on vale panna lapsevanemad, lapsed ja kogu valla rahvas valiku ette kas gümnaasium või spordikool. Isegi kui tegelik sporditegemise võimalus alles jääb, siis tähendab see kindlasti hinnatõusu, mis tuleb kinni maksta lapsevanematel.
 
Ise valisime, õigemini ma ise valisin Robile edasiõppimiseks Kose just nimelt spordikooli pärast, sest kuigi me elasime ja elame Raplamaal, ei olnud meile kättesaadavas kauguses mitte kusagil mujal kui Kosel võimalik tegeleda kergejõustikuga ja seda taskukohase tasu eest ka minusugusele paljulapselisele üksikvanemale, kes pere eelarvega pidi omal jõul toime tulema. Te ei kujuta ette, kui suur asi see oli ja on, kui sa näed, et su laps on sattunud tegelema õige alaga ja sa saad talle seda võimaldada.
 
Isegi kui vallas arvatakse, et ega sporditegemise võimalus ei kao, tuleb lihtsalt klubi, siis teades juba praegu, mis on klubide hinnad, seda eriti lastele, ei ole ma kindel, et sporditegemise võimalus pärast tavalisi kehalise kasvatuse tunde kõigi jaoks enam samavõrra kättesaadav on. Ka meie tegime omal ajal valikuid. Kõige suurem ja raskem ja siiani mu südant rõhuv valik oli söök. Mul ei olnud võimalik anda Robile kaasa nii palju raha, et ta saaks iga kord pärast kooli, enne  trenni või pärast trenni enne bussi käia näiteks Kose sööklas söömas. Tean, et ta kõht oli sageli väga tühi, aga  süüa ei saanud enne kui koju jõudis ja koju ei saanud jõuda enne kui tuli buss. Õnneks kodus oli alati süüa! See oli kompromiss.  Selle neelasime alla, sest vähemalt trennis sai käia, kuumaks oli jõukohane ja see oli kõige olulisem. Kose spordikoolist sai Robi igavese armastuse spordi vastu, sai 10-võistluse pisiku ja baasi, mille pealt on olnud võimalik edasi purjetada.
 
Haldusreform on hoos, Kose on oma liitmisi juba teinud. Lubatakse suuremaid ja tugevamaid valdu, aga milleks? Et suurema hooga rahvast üle sõita. Ma ei tea, kui palju täna spordikoolis lapsi käib või kui palju seal lapsi käima peaks, aga tean, et kui on traditsioon, kui on järjepidevus, siis pigem võiks leida teid selle hoidmiseks ja tugevdamiseks kui ühe hoobiga lammutamiseks.

Robil on hetkel õnneks kõik kontrolli all. Pärast Olümpiat tuli õppetööga alustada ja tasa teha olümpia tõttu tekkinud võlad, aga need asjad olid teada, nendega oli arvestatud ja nendega saab õige mees ise hakkama. Kui rääkisin talle Kose valla ideest spordikool sulgeda, siis kinnitas, et kui selle otsuse vastu on vaja ja abi tema allkirjast, siis selle ta saadab. Lisaks võib arvestada meie pere teistegi allkirjadega.
treener Tõnu Kaukis koos Robi ja poiste tänukingiga
Oma allkirjad oleksime andnud küllap ka treener Tõnu Kaukise toetuseks, kes arusaamatul põhjusel Audentesest kinga sai, aga mõned asjad tulevad veel suurema üllatusena - sa saad asjast teada alles siis kui pauk on käinud ja teha pole kõige vähematki. Loodan, et on veel kohti ja noori, kellele kogemustega meeste kogemused ära kuluvad ja kes neid väärtustada oskavad. Meie poolt veel üks tänu. Tunnen vaid kergendust, et minu lapsed neist reformidest enne välja jõudsid kasvada.  
 

12 comments:

  1. Ma olen Sophia Arise. Ma tahan jagada põhjalikku märkust selle kohta, kuidas ma sain 58000 euro suuruse laenu GEORGE KENNETHi laenuinvesteeringute kaudu. MÄRKUS, kui olete huvitatud LOAN-i kontakti saamisest EMAIL-i kaudu: (georgekennethloaninvestment@gmail.com)

    ReplyDelete
  2. Tere,

    pakume kahte (2) tüüpi laenu, mis on:

    {1} Isiklik laen
    {2} Kommertslaen

    Asume Saksamaal.

    Minu nimi on hr Elijah. Olen eraõiguslik laenuandja, kes annab eraisikutele ja ettevõtetele laenu. Kas nii paljud pangad on teid tagasi lükanud? Kas vajate oma ettevõtte loomiseks rahalisi vahendeid? Kas vajate oma ettevõtte laiendamiseks rahalisi vahendeid? Või vajate isiklikku laenu? Minu laen ulatub isiklikust laenust ettevõttele. Minu intressimäär on väga taskukohane ja ka meie laenuprotsess on väga kiire. Olen väga valmis tegema kõik teie rahalised mured minevikuks. Kui olete tõesti valmis oma rahalised probleemid lahendama, siis ärge otsige enam ja taotlege täna laenu. Kui olete huvitatud, täitke andmevorm, et saaksin teile esitada oma tingimused. Minu e-posti aadress on toodud allpool: loancreditinstitutions@gmail.com

    LAENUvõtjate ANDMETE VORM

    SINU NIMI..........
    SINU RIIK..........
    OMA HÕPE ..........
    OMA MEREENUS ..........
    TELEFONINUMBER..........
    KUU TULU ..........
    AADRESS ..........
    EESMÄRK ..........
    LAENU TAOTLUS ..........
    LAENU KESTUS ..........

    Minu e-posti aadress on toodud allpool: ( loancreditinstitutions@gmail.com
    ) Ootan teiega äri tegema.

    ==========
    Aitäh
    Hr Eelija

    ReplyDelete
  3. Pakume tõelist laenu inimestele, kes vajavad siiralt ja ausalt raha isiklikel ja ärilistel eesmärkidel. Meil on hea meel, et suudame täita teie unistused, pakkudes teile täpselt vajalikku rahasummat. meie raha on turvaline ja turvaline ning see kantakse teie pangakontole 24 tunni jooksul pärast taotluse esitamist. võtke meiega kohe ühendust oma huviga.Võtke meiega ühendust: ( loancreditinstitutions@gmail.com ) Või whatsapp: +393510483991
    Täname ja ootan kiiret vastust.
    Lugupidamisega, hr Elijah.

    ReplyDelete
  4. Pakume tõelist laenu inimestele, kes vajavad siiralt ja ausalt raha isiklikel ja ärilistel eesmärkidel. Meil on hea meel, et suudame täita teie unistused, pakkudes teile täpselt vajalikku rahasummat. meie raha on turvaline ja turvaline ning see kantakse teie pangakontole 24 tunni jooksul pärast taotluse esitamist. võtke meiega kohe ühendust oma huviga.Võtke meiega ühendust: ( loancreditinstitutions@gmail.com ) Või whatsapp: +393510483991
    Täname ja ootan kiiret vastust.
    Lugupidamisega, hr Elijah.

    ReplyDelete
  5. Tere, kõik, ma olen Kuveidi ajakirjanik Hussain Al-Saidely ja tahan lihtsalt tänada hr Elijah'i (Loan Credit Institutions ), et ta andis mulle laenu 1 050 000,00 dollarit. Mul on olnud raske hankida Internetist laenu on erinevad rahvusvahelised laenuandjad Internetis petnud. Kuni leidsin mehe, kes tunnistas Loan Credit Institutions kohta, siis võtan aadressi ja järgin kõiki seal olevaid juhiseid, kuigi ma ei uskunud, et suurimaks üllatuseks kanti minu laen pangakontole, ma ei kaotanud kunagi midagi, Inshallah oli kõik võimalik. Ma tahan seda,
    Olen nüüd Kuveidi linnas luksuskodu omanik nende 3% intressimääraga laenufondide kaudu ja luban neid uudiseid ajakirjanikuna levitada ning ka nende kohta maailmale rääkida.

    Võtke nendega täna ühendust.

    Ettevõtte nimi: Loan Credit Institutions

    Helista / mis on rakendus: +393510483991

    E-post: loancreditinstitutions@gmail.com

    ReplyDelete
  6. TESTISTAMINE KUIDAS MINU LAENU SAAN JURIIDILISEST ALLIKAST ( loancreditinstitutions00@gmail.com )

    Tere, ma olen nime järgi proua Judy ja ma elan Jordaanias Russeifa linnas. Olen nii palju õnne ja rõõmu täis, tahaksin rääkida jumala headusest minu elus pärast mitu kuud kestnud proovimist laenu Internetis ja oli pettus, nii et mul tekkis meeleheitlikult võimalus saada laenu legitiimse laenuandja käest Internetis, siis näen sõbra Tracie Rush kommentaari ja rääkisin sellest legitiimsest laenufirmast, kus ta sai oma laenu kiire ja lihtsa ilma stressita , nii et ta tutvustas mind hr Elijah-nimelise mehega, kes kontrollib firmat nimega Loan Credit Institutions, ja seepärast palusin ma laenusummat (90 000,00 USD) madala 2% -lise intressimääraga, nii et laen kiideti heaks ja deponeeriti oma pangakontole, mille abil ma suutsin oma ettevõtte käivitamiseks ja arvete tasumiseks laenu saada, seega soovitan kõigil, kes on huvitatud kiire ja lihtsa laenu saamisest, võtke nendega ühendust e-posti teel :( loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991 saate mis tahes laenu, mida vajate d täna,
    tänan teid, kui lugesite minu elu suurimaid tunnistusi.

    ReplyDelete
  7. Tahan HINNATA MR LEROY TÕLGEDA, ETTE MULLE LAENU ANTASIN. OLEN PETANUD MITU KORDA, ET PÜÜDID SAADA TASUTA LAENU, KUNA LEIIN TEHNILISEID LAENU, MILLEKS SAAB 43 000 EUR LAENU VÄÄRT, KUI PALGUTAMATA PALKU diamondloans24@yahoo.com whatsapp +16613814014

    ReplyDelete
  8. Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup

    business? contact us now with your details to get a good

    Loan at a low rate of 3% per Annual email us:

    Do you need Personal Finance?

    Business Cash Finance?

    Unsecured Finance

    Fast and Simple Finance?

    Quick Application Process?

    Finance. Services Rendered include,

    *Debt Consolidation Finance

    *Business Finance Services

    *Personal Finance services Help

    Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
    Call or add us on what's App +91-7428831341

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum

    My name is Kartika Fitri (kartikafitri74@gmail.com) from Bogor (Indonesia), during the Covid19 Pandemic, my husband's business was in debt because he could not keep up, so I searched online how I can get a personal loan because I don't have collateral, I contacted several company loans but it turns out to be scams and scams after sending them money, you won't hear from them again

    So I saw a post from Mahammad Ismali (Mahammadismali234@gmail.com) about a loan from Dangote Loan Company Via email: Dangotegrouploandepartment@gmail.com with 2% loan interest, so I contacted them following their procedure and I got my loan of IDR 500,000,000.00 ( 500 million) was approved and transferred to us

    I want to thank Dangote Loan Company and also Mahammad Ismali and I say thank you forever, my advice to anyone reading this don't waste your time looking for loans anymore where contact Dangote Loan Company and I swear with my life that they are real and legitimate

    ReplyDelete
  10. My name is Patricia from united states, i am here to share testimony on how i benefited from wilson investment platform i never believed,i invested $850 worth of bitcoin with him i received my profit of $7,225.00 without stress and i am reinvesting with them, i had paid my necessary bills and i reinvested again thanks Mr Wilson for helping me .. if you need help earning contact Mr Wilson on whats-app: +27633586789 or email: wilsontradeszone@gmail.com

    ReplyDelete
  11. DO YOU NEED A PERSONAL/BUSINESS/INVESTMENT LOAN? CONTACT US TODAY VIA WhatsApp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    HELLO
    Loan Offer Alert For Everyone! Are you financially down and you need an urgent credit/financial assistance? Or are you in need of a loan to start-up/increase your business or buy your dream house. GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. WhatsApp:+19292227023 Email: drbenjaminfinance@gmail.com

    ReplyDelete
  12. READ MY TESTIMONY ON HOW I GOT MY LOAN FROM A REAL AND GENUINE LOAN COMPANY CALLED JOSE LUIS LOANS, I AM VERY HAPPY TODAY AND GOD BLESS JOSE LUIS LOAN

    Hello,
    My name is Alex Miray I am from Latvia, I'm married, i have been searching for a genuine loan company for the past 5 months and all i got was bunch of scams who made me to trust them and at the end of the day, they took my money without giving anything in return, all my hope was lost, i got confused and frustrated,i find it very difficult to feed my family, i never wanted to have anything to do with loan companies on the internet, so i went to borrow some money from a
    friend, i told her all that happened and she said she can help me, that she knows a loan company that can help me with any amount of loan needed by me with a very low interest rate of 2%, that she just got a loan from them, she directed me on how to apply for the loan, i did just as she told me, i applied with them on Email:(joseluisloans@gmail.com),i never believed but i tried and to my greatest surprise i got the loan within 24 hours, i could not believe,
    am happy and rich again and i am thanking God that such loan companies like this still exist upon this scams all over the places,please i advise everyone out there who are in need of loan to go for
    ( joseluisloans@gmail.com ) they will never fail you,and your life shall change as mine did.Quickly contact Jose luis loan today and get your loan from them,God bless jose luis
    company for their genuine loan offer.
    Make sure you contact jose luis company for your loan because i got my loan successfully from this company without stress

    ReplyDelete