Total Pageviews

Wednesday, July 18, 2012

Natuke muust ja sekka ikka Barcelonast ka

Eile küsisin Robi käest, et kas ta on korralikult välja puhanud või kuidas üldse vaatab Barcelonale tagasi. Sain kiire vastuse: "Kahju, et see kõik läbi sai."  Järgnenud selgitusest sain aru, et üks suurimaid kahjusid on sellest, et enam pole midagi teha, sest meil maal pole kohta, kus trenni teha, ütles ta ja hakkas edasi unistama kas või jupikesest saepururajast, kus võiks julgelt joosta, ilma et peaks kartma jala ootamatut vajumist kuskile auku või varba kinnijäämist mõne mätta taha. 

Kuimetsas on täiesti olemas paik, mida kutsutakse siiani spordiplatsiks ja mis näeb hetkel välja selline: 


Siis kui ma ise veel koolis käisin, oli sel platsil olemas nii aimatav jooksuring kui ka valatud kuulitõuke ring ja vist isegi mingi jäänuk kunagisest kaugushüppe alast. Võrkpalli plats ka muidugi. See ongi tänaseni kõige paremini püsinud ja seda on ikka aegajalt korda sätitud, nagu praegugi näha. Viimastel aastatel on see plats leidnud kõige enam kasutust jaanitulede ajal ja muidugi ka siis, kui Lauri ja Robi käivad oda viskamas või mätaste vahel hüplemas.
Eile õhtul mõtlesin, et aga kui paneks seljad kokku ja teeks sinna ühele sirgele saepuru raja. Ma ei ole mingi asjatundja, aga kui traktoriga üks rida siledaks ajada, see liivaga katta ja siis saepuruga, ehk siis olekski see, mida vaja, arvasin. 
Uurisin igaks juhuks vallast, et kas neil on meie vana spordiplatsiga mingeid omi plaane ja üllatus, üllatus! Selgus et ongi. Juba käib projekteerimine meie staadioni taastamiseks. Asjad võtavad muidugi aega ja Robi peab edasi otsima erinevaid kohti, kus trennis käia, aga järgmised kullaihalejad võiks paremal juhul juba 2014 aastast omad sigalatiirud staadioni jooksuringide vastu vahetada. Seda ime tahaksid minu silmad küll näha :).

Ja veel üks üllatus tabas mind täna, kui hakkasin üle vaatama 10-võistlejate järjestust, et mis riigid olid esimeste seas ja kui "väljasurnud" Eesti 10-võistlus nende võistluste põhjal oli. 
Eestist eespool olid Ameerika, Austraalia ja Holland. Meist taha poole jäid selliste riikide sportlased nagu Kuuba, Saksamaa, Tšehhi, Prantsusmaa, Brasiilia jne. Kui veel arvestada, et paljude kõvade riikide sportlased ei pääsenud üldse võistlustelegi, siis pole just nurisemiseks üleliia põhjust. 
Selle väikese ülevaatamise käigus avastasin aga, et kuigi Robi koht oli protokollides jätkuvalt viies, oli tema vahemaa neljandaks jäänud sportlase, austraallase Cedric Dubleriga kahanenud vaid ühele punktile. Dubleri lõplik punktisumma oli Barcelona juuniorite MMil 7584 ja Robil 7583 punkti. 
Maailma juuniorite hooaja edetabeliga saab tutvuda SIIN

No comments:

Post a Comment