Total Pageviews

Monday, July 9, 2012

Juunioride MMi eelõhtu

Meie väike isehakanud mediateam on kohal! Redutame Barcelona kesklinnas ühes kummalises korteris. Võiks nuriseda, aga ei saa, sest üks hea on siin kindlasti ja see on privaatsus. Internetiühendus tuleb samuti märkida plusspoolele. Staadionist peaks meie elamine jääma 6 km kaugusele. Markuse fänclub läks uurima, kuidas me homme kõige lihtsama vaevaga ja kõige kärmemini sinna kohale jõuaksime.
Mina jäin tegema eeltööd homse tarvis. Võistlused algavad kohapealse aja järgi kell 9, mis Eesti jaoks on kell 10.
    Kätlin Tõllasson, Grete Šadeiko, Karl Robert Saluri, Markus Leemet, Kristella Jurkatamm, Reena Koll
pildilt on puudu Kätlin Piirimäe ja Kaia Soosaar
Eesti tublidest noortest alustab esimesena Kätlin Piirimäe, kell 9.05 (lepime kokku, et edastan infot kohaliku aja järgi, lugejad ise liidavad tunni igale poole juurde). Kätlini isiklik rekord 15.16 jätab ta kõikide osalejate isiklikke tulemusi arvestades praegu 11. kohale. Oma, ehk A-grupis on tüdruku tulemus kuues. Favoriitideks on siin kindlasti hiinlannad, kes on tõuganud raudmuna natuke alla ja üle 17. meetri. Mida homne toob ja keda Hispaania kuumus soosib, seda näeme varsti. Igatahes kui Kätlinil on õnne ja jõudu tõugata end finaali, siis lõpeb võistluspäev tema jaoks alles 20.20 algava finaaliga. 
Kätlini kohta veel nii palju, et temast noorem on kuulitõuke ringis vaid üks tüdruk, 1996. aastal sündinud türklanna Emel Dereli, kes vaatamata oma noorusele on tulemuse poolest (16.87) ainus, kes võiks hiinlannadele vastu hakata

9.40 alustavad 10-võistlejad, Eestist Markus Leemet ja Karl Robert Saluri. Mõlemada poisid on üles antud esimeses jooksus. Kokku on kolm jooksu ja milles asuvad kergejõustiku kuninga tiitli eest võistlema 23 noormeest. Neist kõige kõvema isikliku tulmuse on teinud seni hollandlane Pieter Braun, kelle isiklik rekord ulatub 7953 punktini. 100m ei tundu mehe tugevamateks külgedeks olevat, sest aeg 11,30 jääb alla nii Robi viimati joostud 11,18-le, rääkimata Markuse heast hoost sel distantsil, viimati 11,04. Aga 10-võistlust ei tehta ühe alaga. Kindlasti hoian silma peal austraallasel Jake Steinil, tema parim tulemus seni 7886. Kõvad mehed on veel Gunnar Nixon USA-st (7760) ja kuubakad Abdel Kader Larrinaga (7613) ja Manuel Gonzales (7517). Kõik toodud punktisummad on välja võidelnud sel aastal.Startlistidega saate huvi korral tutvuda SIIN.

Mitmevõistlejate teine ala, kaugushüpe, algab graafiku järgi 10.30
Kuulitõuge 12.15.
Siis antakse noortele pikalt aega hinge tõmmata ja suure kuumuse eest varju minna.
Kõrgushüpe algab kell 18.00
ja poiste esimese päeva viimane ala 20.25

Kes tahab võistlusi oma silmaga kaeda, sel on võimalus siia poole vaadata Eurospordi kaudu, kes netikanaleid vaadata ei saa, siis teadmiseks olgu öeldud, et neil lehekülgedel püüan samuti tuua huvilisteni  otsereportaaži kohapealt. Eelmise aasta EMi kogemus on alles näppudes :).


No comments:

Post a Comment