Total Pageviews

Saturday, July 14, 2012

5. päev Barcelona MMil - Reena Koll- täiendusega

Täna on meie jaoks Reena Kolli päev, kes võitles end ausalt välja teivashüppe finaali. Tema hüpped algavad Eesti aja järgi kell 20.05 ja just sellest kellast võikski erinevaid kanaleid jälgima hakata, sest Reena on esimene hüppaja.
Tuleb tunnistada, et kõik senised päevad on olnud väga emotsionaalsed, mis tegelikult ju spordi, täpsemalt spordi jälgimise, vähemalt osade inimeste jaoks nii põnevaks teebki.

Teivashüpe 
Teivashüpe algas meie jaoks hästi. Tundub, et Reena on seekord valinud teise taktika, mille järgi ületas ta algkõrguse 3.80 juba esimesel katsel.
Uueks kõrguseks seati 3.95 ja  selle puhul pöördus tüdruk eilse taktika juurde tagasi, maandudes esimesel katsel otse latile. Sakslanna Anjuli Knäsche on siin ainus kiivriga hüppaja ja juba algkõrgusel tundus, et ta on valinud liiga raske kiivri.  Teisel katsel õnnestus tal ikkagi üle ukerdada.
Reena teine katse kõrgusel 3.95. Tüdruk läheb kergelt kekseldes oma teiba järele, tõstab selle üles, mõtleb ümber, tõstab uuesti üles ja läheb, aga siis mõtleb jälle ümber ja katse loetakse ebaõnnestunuks.
Kiivriga tüdruk tuleb samuti oma teisel katsel alla koos latiga.
Otsustav hetk, algab Reena kolmas katse kõrgusel 3.95 ja… kahjuks õnnetult. Nii lühikeseks see võistlus tema jaoks jäigi, oli esimene, kes finaalis olijatest lõpetas. Kiivriga tüdruk hüppas üle.
Pean väikese pausi. 
No nii, vahepeal on võistlus arenenud sinnamaale, et kõrgusele 4.30 on hüppama jäänud ainult kaks sportlast - Liz Parnov austraaliast ja tõenäoline favoriit Angelica Bengtsson Rootsist. Liz ületab kõrguse kergusega ja selgub, et Angelica jätab selle vahele ja asub kohe järgmise ehk siis 4.35 kallale. Tema hüppeid on erakordselt ilus vaadata. Üle!
Olgu vahepeal öeldud, et  Liz Parnovi isiklik rekord on sellel alal 4.50 ja Angelica rekord välitingimustes 4.58, sees koguni 4.63.
Nüüd selgus aga, et Liz Parnov edasi ei võistlegi, pakib hoopis oma teiba sisse ja asutab end minekule, mis tähendab, et Angelica hakkab publikule pakkuma sooloetendust.  Ta lasi lati tõsta 4.50 peale ja hüppab…, aga esimesel katsel ebaõnnestunult. Läheb teisele katsele. Publik elab maruliselt kaasa ega pea pettuma,  Angelica  lendab üle. Kaunilt. Uueks kõrguseks valib ta enda jaoks uue rekordi ehk 4.60. Esimene katse tulemuse parandust ei toonud. Ja tegelikult ongi kõik. Selle kõrguse alistamine jääb teiseks korraks.
Kokkuvõttes võiks öelda, et täna õigupoolest päris võistlust nagu polnudki.
Reenale jääb neil võistlustel 10. koht, sest kaks sportlast finaali ei ilmunud. 

Siia tuleb täiendus koos vigade parandusega, sest tunnistan ausalt üles, et ega ma pärast seda, kui Reena välja langes, võistlust enam eriti suure tähelepanelikkusega ei jälginud  ja seetõttu ei märganud, et hüppamas käisid siiski kõik finaali pääsenud sportlased. Tänud tähelepanujuhtijatele, tänu kellele sain teada ja vaatasin üle, et venelanna Natalja Demidenko ei ületanud enda algkõrguseks valitud 4.05 ja sama juhtus ukrainlanna Ganna Selekhiga, kes samuti ei saanud jagu enda algkõrgusest 4.15 ja nii nad ilma tulemuseta sinna finaalikohtade saba lõppu sattusid. 
Muide, sel ajal kui nemad hüppasid, vaatasin ma hoopis suurema huviga ühte teist mängu, mille sisuks oli rahvusvahelisse telepilti jäämine. Nimelt leidsid meie noored koondislased, et kui õigel hetkel õiges kohas istuda, siis on võimalus kodustele läbi Eurospordi teateid saata. Veidi vaeva ja rabelemist ja asi toimis - õigepea saabus Eestist sõnum, et nende tegevus on tuvastatud ja tervitused käes.  See oli natu-natukene huvitavam kui luhtunud katsed teivashüppes :).
Angelica Bengtssoni stiilinäide
 
Lõplik paremusjärjestus teivashüppes oli selline:

1. Angelica Bengtsson Rootsist
2. Liz Parnov Austraaliast
3. Roberta Bruni Itaaliast
4. kohta jäid jagama Kira Grünberg Austriast ja kiivriga ukerdav  tüdruk Anjuli Knäsche Saksamaalt.
  
Eestlastega jaoks on sellega võistlused lõppenud. 



SÜGAV KUMMARDUS KÕIGILE PÖIDLAHOIDJATELE JA KAASAELAJATELE!



No comments:

Post a Comment