Total Pageviews

Thursday, July 26, 2018

Eestikad tulekul

Foto autor: Tairo Lutter, Postimees
Kuulsin ühel päeva pealt Robi ja Maiceli omavahelist vestlust, kus nad tunnistasid, et neil kummalgi pole seni ette näidata mitte ühtegi Eesti meistrivõistluste medalit. Teisi ja kolmandaid kohti on jagunud ohtralt, aga kuldmedalit nende seinalt ei leia. Kas ehk seekord? 

Maicel lubas kaasa teha oma trumpalal e kõrgushüppes ja kindlasti ka teivashüppes, üles on ta antud ka 110 meetri tõketes. Eesti meistrivõistluste medaliihaluses võiks eeldada, et Robi läheb rajale 100 meetris, aga ta ei lähe, miks?

"Esiteks ei tee ma sporti selle nimel, et Eesti meistrivõistlustel kulda võita, teiseks ei anna 100 meetri jooksmine eestikatel mulle midagi," sain vastuse Robilt. 

Medali muidugi annaks, aga kui medali järele jooksu pole, siis las jääb see distants teistele. Robi valis kodupubliku ees esinemiseks 200 meetrit. Miks?

"Jooksen 200 meetrit, sest mulle meeldib see ala. Seda ma ei saa teha 10-võistluse sees ja kui võtta eestikaid kui treeningvõistlust, siis 200 meetris saan testida nii kiirust, mis on oluline 100 meetri puhul, kui ka vastupidavust, mis on oluline 400 meetri puhul."

Teiseks alaks, et ikka igal päeval midagi teha oleks, valis Robi nagu Maicelgi teivashüppe. Miks teivas, mitte näiteks treeningute lemmikala oda?

"Teivas on 10-võistluses tähtis ala. Odas näiteks naljalt nulli ei saa, teibas tuleb nulli ringi ette keskmisest sagedamini. Kuna trennis on keeruline teivast täishoolt hüpata, siis on seda ala hea testida võistlustel," selgitas Robi.

Tema sõnul on eestikatel osalemine ennekõike kui hea trenn. "Muidugi on tore vahel ka kodupubliku ja fännide ees võistelda. Loodan, et mõni ikka on veel alles jäänud," lisas muiates.

No kõige suuremad fännid on alles ja kohal ka kindlasti. Pean silmas ennast ja oma satelliite. Me fänname paljusid teisi ka lisaks Robile. Näiteks ootan Meelis Siimsonilt euroopakate normi täitmist e eluhüpet. Karel Tilga esinemisi tahaks näha, Kätlini kaugeid kettakaari, uhkeid odalende üle staadioni, kiireid jookse ja nii mõnda muud huvitavat.

Samal ajal on eestikad ka mõnusaks kohtumispaigaks. Näiteks loodan enne äralendu Markuse üle vaadata ja tema emaga tribüünidel kokku joosta. Üllatuskohtumistest ei hakka kõnelemagi. 

Seega on 28.-29. juuli nädalavahetusel kindel kohtumispaik Kadrioru staadion.
Teivashüpe algab laupäeval 17.45.
200m eeljooksud
pühapäeval 16.30. Kui sa staadionil juba oled, siis tahad ju kõik muu pakutava ka ära vaadata. Täpsema ajakava leiad siit.

No comments:

Post a Comment