Total Pageviews

Sunday, July 29, 2018

Eesti Meistrivõistluste teine päev

Teine päev Kadriorus on võistluste mõttes alanud, Algas käimisega. Käisid nii mehed kui naised. Käisid nii kiiresti, et ma ei jõudnud õieti tähelegi panna, kuhu nad kadusid.

Vahest hajutas mu tähelepanu hoopis tegelikkus. See, et tegelikult algavad varsti 200 meetri eeljooksud ja teises jooksus peaks starti tulema ka Kuimetsa kuld Robi.

Ilm on imeline. Autoga Tallinna poole kihutades näitas kraadiklaas 33 soojakraadi. Õnneks on staadionil mõnusaid tuulepuhanguid, mis liigsel palavusel segama ei lase hakata. Kas või kui palju see tuul või need tuulehood võistlejaid võiks segada, näeme varsti.

Lisaks Robile püüan silma peal hoida Maiceli kõrgushüppel, Meelise kaugushüppel, Kätlini ja Kerdi kettakaartel, 400 meetri tõkkejooksul ja muul huvitaval, mida staadionil ja sportlastel pakkuda on.
Oleme Kataga valvel ja valmis igasugusteks üllatusteks. Amun-Re luusib pika kaameraga platsil ringi, püüdes tabada säravamaid hetki.

Robi senine rekord 200 meetris on 21,48, mille ta jooksis välja aasta tagasi Tallinnas. Täna oli plaan testida kiirust ja vastupidavust. Kas näeme uut rekordit? Eeljooksus vast veel mitte või mis arvaja mina olen. Ootame-vaatame!

Mehed loivasid stardiplatsi. Nad tõesti loivasid. Imelik, et järgmisel hetkel on nad valmis jalada kõhualt välja ajama ja jooksma nii kiiresti kuis suudavad. Ma loodan, et ikka suudavad.

Eelmisel aastal võitis selle distantsi Marek Niit, kes on stardis esimeses eeljooksus koos Markus Ellisaarega, kes möödunud aastal kolmandaks jäi. Mitmevõistlejatest paneb end esimeses stardis proovile veel ka Kristjan Rosenberg näiteks. Kõva tulemust oodatakse ka Ken-Mark Minovski.
Mehed on valmis.

Tuul on hetkel tasa, staadion samuti. Start! Niit tuleb kiirelt, aga mitte lõbuni. Tuul tõusis jooksu ajal, puhus üle 2 meetri sekundis. Esimesena ületas finišijoone Minovski ajaga 21,79, teine oli Ellisaar, aeg 21,86. Kolmas-neljas olid Henri Sai ja Marek Niit, nende ajaks eeljooksus mõõdeti 22.07. Rosenberg 22.31.

Nüüd on Robi kord. Jookseb 7. rajal nagu Niit, aga loodetavasti paremini. Tony Nõu otse tema kõrval. Ootan huviga.

Juba jälle hakkab mu süda taguma nagu oleks ise stardis. Robi alustas hästi, Tony Nõu samuti. Viimasele surgele tulid Tony Nõu selgel eestvedamisel, aga finišijoone ületasid üsna koos. Ei pingutanud neist keegi lõpuni, sest eks päris jooksuks läheb ju alles finišis.
Ajad:
Tony Nõu - 22,21
Dmitri Mosendz ja Karl Robert Saluril 22.26.
Nemad kolmekesi saidki finaali teisest jooksust lisaks esimese jooksu kiiretele. Rosenberg sai ajaga viimasena finaali. 200m finaaliga seeordsed Eesti Meistrivõistlused kergejõustikus lõppevad.

Robi kommentaar eeljooksule: "Ega reaalselt poleks palju kiiremini hetkel jõudnud ka. Raske jooks oli ja raske on keskenduda üksikalal. 10-võistluse sees on hoopis teine tunne."

Keskendun nüüd naiste kettale ja meeste kõrgusele.

tlin Tõllassoni esimene katse oli 51.86. Pikim siin, aga mitte parim Kätlini jaoks. Ootan lisa ja lisa tuli teiselt katselt - tulemus 52.55. Kolmas katse läks metsa, neljandal mõõdeti 53.61.

Grit Šadeiko hüppas kaugugust 6.06 just enne seda, kui mehed 400 meetri tõkete starti end sättisid. Start ebaõnnestus.
Teine katse.  Selle eel jõudisTähti Alver parandada kauguse tulemust, hüpates päeva parimaks 6.18.

Nazarov protestis valelähet ja saab võimaluse uues stardiks kõigiga koos. Läksid teele. Rasmus Mägi oleks otsekui üksi jooksnud. Karl-Eric Nazarov finišini ei jõudnudki.
See eest jooksis Rasmus Mägi hooaja parima aja 48,91. Kõik rõõmustavad. Tagasihoidlikult, st eestlastele omaselt. Staadionikohtunikud ütlesid et tegemist on Euroopa hooaja edetabeli neljanda ajaga. Võiks rõõmsamalt rõõmustada küll.

Vahepeal tekkis blogimisse paus, sest lapselaps jõudis koos oma emmega staadionile. Plaksutasime koos lapsehoidja Maicelile, aga plaks jäi vist nõrgaks või siiski mitte. Tulemuseks täna kolmas koht tulemusega 2.05. Vanameister Karl Lumi tõi koju taas kulla 2.13 kõrgusega.

Nüüd on taas põnevad hetked, sest Meelis on alustanud kaugushüppega ja mehed tesiel pool staadioni heidavad ketast.

Hausenberg hüppas vahetult enne Meelist sellise tulemuse nagu 7.61. Teine katse koguni 7.64.
Nüüd Meelise kord, esimene hüpe 7.25. Meelis astus teise katse üle. ja parandas kolmandal oma tulemust 7.58-ni. Nii jääb. Viimane, uues katse lõppes Meelisele õnnetult - tundub, et sai uue vigastuse otsa. Õnneks on meile talle lohutuseks vähemalt kooki ja õnneks lahkub ta medaliga, mis on tema jaoks hõbeda karva. Tundub, et kannatab medali järele minna, sai püsti ja seisab omal jalul.

Maicel sai kaela kolmanda meistrivõistluste medali, sedapuhku pronksi.

Tabloole kuvatakse kettaheite hetkeseisu. Selle järgi on ketas täna paremini lennanud Kerd Kanteri käest - 63.44, siis tiitlikaitsja Martin Kupper - 61.56, kolmas Priidu Niit 55.38 ja siis vanameister Aleksander Tammert - 54.40.

Kaugushüppes on palju toredaid hüppajaid nagu Robin Nool, Karel Jõeväli, Kristjan Rosenberg, Mikk-Mihkel Nurges jpt, kokku üle kümne kargaja.

Naiste 200 meetri finaal lõppes Annika Sakariase võiduga. Võitja tulemus 25.18. Teine oli Õilme Võro ajaga 25.40.

Ja ongi meeste kord. Robi jookseb teisel rajal. Süda hakkab taas kiiremini lööma. Robi südant ma ei tea. Ilm on mõnusalt pilves, tuul ettearvamatu, enne starti üsna vaikne. Läks!
Robi jooksis särgis "KUIMETSA KULD", aga jooksule see kaasa ei aidanud - ei jagunud kiirust ega piisavalt vastupidavust. Kulla viib kaasa Tony Nõu, kes ületas finišijoone ajaga.... 21.47.
Teine Marek Niit - 21.53
3. Minovski - 21.77
4. Markus Ellisaar - 21.91 ja siis
5. Karl Robert Saluri - 22.00.

Sellega on võistlus Kadrioru staadionil lõppenud. Hilisemad kommenatarid tulevad ja lisatakse hiljem.

No comments:

Post a Comment