Total Pageviews

Saturday, January 27, 2018

Robi ja Johannes jätkavad Fayetevilles

Robi Londonis Foto: Delfi ja I.Saabas
7-võistluse teise päeva tulemusi hakatakse kokku arvama esimese päevaga kogutud saagi põhjalt.
Robi kogu kõige väärtuslikumaks osaks oli eile kõrgushüpe, mis aitas tal lõppsummaks koguda 3268 punkti (6.90/ 7.38/ 14.04/ 1.90). On liikumas sellega kuskile 6000 punkti piirimaile, vahest tiba alla, aga ju me näeme.
Johannes, kes teeb oma esimest meeste klassi 7-võistlust, kogus päeva lõpuks kokku 3139 punkti (7.18/ 7.39/ 13.51/ 1.90). 
Kui Robil õnnestus esimene päev liidrina lõpetada, siis tänane esimene ala peaks positsioonid ümber mängima. Vaatame!

60m tõkkeid
Nii läks, sest jooks on joostud ja Gabriel e Gabe Moore jooksis selle maa ajaga 8.19 ja temast kiiremaid ei olnud.
Johannes Erm oli väga tubli, uus isiklik joostud, aeg 8.21.
Robi polnud oma paremate päevade tasemel, lõpetas jooksu kolmandana, aeg 8.43. Seega Gabe ja Robi vahetasid üldises järjestuses kohad, Johannes kindlustas oma.
 
Täpselt 100 punktiga kaotab Robi nüüd oma isiklikule rekordile, mis on seni 6051 punkti.

Teivashüpe
Kohe varsti läheb lahti. Kui nüüd uskuda algava ala protokolli, siis peaks Johannes alustama hüppamist kõrguselt 4.30, Gabe 4.40 ja Robi 4.60 pealt. Senised isiklikud sisetingimustes teivast hüpates on vastavalt 4.45, 4.66 ja 4.96. Robi hüppas oma 4.96 senist rekordseeriat tehes. Arvan ja ennustan, et Johanneselt ja Gabelt võib oodata isiklike parandusi. Varsti näeme. 

4.30 - esimene  kõrgus, mis huvi pakub ja Johannes võtab selle teisel katsel
4.40 - Gabe Moori avakõrgus, mille mees ületab samuti teisel katsel. Johannes samuti.
4.50Johannesel järgmine isikliku parandus sündinud! Kohe esimesel katsel. Moore samuti üle.
4.60 - Nüüd on ka Robil aeg mängu sekkuda. See sekkumine on alanud väga pingeliselt - neli meest mängu jäänud, kõik teinud kaks katset ja kõik oma katsed maha ajanud. Teiste hulgas ka Robi, kelle jaoks on tegemist avakõrgusega. Kolmandal katsel sai ikkagi üle. Moore samuti, Johannes hakkab valmistuma 1000 meetri jooksuks.
4.70 - Ületab Robi kohe esimesel katsel. Hakkas nagu kergem. Vähemalt minul. Moore jaoks oleks kõrguse ületamine uus isiklik, mis esimesel katsel veel ei õnnestunud. Aga teisel tegi ära.
4.80 -jäi täna alistamatuks.

Seega on seis enne viimast ala selline

1000 meetrit
Siin pole muud, kui joosta nii nagu torust tuleb. Varasemate isiklike põhjal võiks eeldada, et Robil võiks olla kiireim toru, aga sa ei või kunagi nii kauge maa tagant tunnetada tema möödunud köha sügavust ja selle jälge 1000 meetri jooksus. Ermi-poisilt võiks eeldada taas isikliku parandust. Praegu on see 2.40.41. Gabe Moor pole seni 1000 meetris liiga kiireid jalgu näidanud, seega teoreetiliselt võiks Robi end võidule joosta, aga loodetavasti veel enne südaööd saab selgeks, mis tegelikult juhtub.

Oli huvitav jooks. Johannes hakkas kohe algusest jooksu vedama, tegi nö Robile jänest ja seda kuni poole distantsini ja veidi enam, mil Robi liidri rolli üle võttis ja siis juba ise esimesena üle finishijoone kihutas.
Robi aeg 2.37,42,
Johannese jooksuaeg 2.42,10
Gabe Moore joosta nii kiiresti ei jõudnud, aeg 2.50,56 tähendas, et esimeseks tõusis Robi.
Hooaja soojendusvõistlus läbi. Toredaid tulemusi terve rida, mis annavad aimu ja lootust, et edasi saab aina paremaks.
 
Robi andis kiire tagasiside, mis kokkuvõttes kõlas nii: "Tõketes jooksin esimesse sisse ja jama oligi majas, Teibas lihtsalt ei liikunud edasi, igal katsel maandusin latile. Põlv on korras, kui peaks tekkima selle kohapealt küsimus, aga teibas tuleb oma hüpe üles leida. Trennid pole klappinud veel, sama oli ka eelmise hooaja eel. Aga küll ta tuleb."

Nüüd tuleb tagasi trenni minna, et järgmiseks võistluseks veel paremini valmis olla. Trennide puhul on tore see, et neid saab taas teha koos sõber Maiceliga.

No comments:

Post a Comment