Total Pageviews

Saturday, June 30, 2018

Lähimatest lähiaja plaanidest


Olen võlgu vastused küsimustele, mis on Robi lähimad ja vahest ka veidi pikemaajalised plaanid. Lühiajalistega on lihtsam, seega alustame lühikestest plaanidest ja usun, et ma ei liialda, kui luban, et järgmine 10-võistlus tema osalusel toimub 7.-8. augustil Berliinis.

Aasta tagasi tundus, et Berliin võib jääda vahele, sest tõesti, Eestis on väga palju noori ja andekaid mitmevõistlejaid, aga saatusel on omad plaanid ja hetke seisuga on Robi oma juuni alguses kogutud 8136 punktiga Eesti jaoks mitmevõistlejatest Berliini kandidaat nr 2.

Kolm meest Berliini pääsevad. Reeglite kohaselt on nendeks sel aastal parima punktisumma kokku saavad kutid. Normi - 7850 punkti -on meie omadest täitnud koguni viis sportlast: Taavi Tšernjavski (7873), Johannes Erm (8046), Karel Tilga (8101), Karl Robert (8136) ja meie selle aasta kunn - Maicel Uibo (8514).

Pärast Robi poolt kogutud tubli punktisummat kostus mõtteid ja arvamusi, et ta koht ei pruugi olla koondises kindel, et ehk leidub neid, kes ta välja puksivad. Ausas võistluses ja võitluses oleks see olnud kõva sõna, aga seda pole seni juhtunud ja vist ei ole enam liiga palju võimalusi juhtumisteks ka.  Kahju, et Janek Õiglane pole saanud sel aastal ühtegi võistlust teha. Tema sportlikku vormi ja seisu ma ei tea, Eestis igatahes enne 15. juulit, mis on normi täitmise tähtaeg, ühtegi mitmevõistlust kalendrites ei ole.

Igatahes ostsid Robi lähimad ja suurimad fännid lennupiletid ära, et Berliinis kohal olla. Tegelikult pole meil veel pileteid võistlustele, mis tähendab, et kui keegi on piletid ostnud ja tahaks nüüd loobuda, siis esimesed tahtjad on siin. Loomulikult huvitavad meid ennekõike  7. ja 8. augustiks pakutavad piletid.

Tegin taotluse ka meedia akrediteeringuks, aga kahjuks pole oma taotlusele ega saadetud lisaküsimusele saanud seni ühtegi vastust. Loodetavasti saame võistlustele ligi vähemalt tavapiletitega.

Eestisse peaks Robi esialgse info kohaselt jõudma 16. juuliks.

Enne seda otsustasid kaks sõpra  soojal maal patareid laadida, kala püüda ja koos trenni teha.





Need kalad tõmmati välja Bahama vetest, praegu peaks poisid juba Floridas vormi hoidma või koguma, kuidas keegi. Robi jõi Bahamal kaladele peale merevett ja kannatas pärast seda mõned päevad kõhuvalu käes. No päris merevesi see vist siiski ei olnud, aga kohalike jaoks joogivesi ka mitte. Maicel, vana kala, tuli sellest olukorrast välja puhaste paberitega. Tal on mõned teised probleemid, aga ju saavad koos üle nii ühest kui ka teisest hädast.
Treeningplats Floridas
Juuni kuusse jäi Robi jaoks ka üks väike operatsioon, mis õnneks ei olnud seotud ühegi sporditraumaga. Korrigeerimist vajas hoopis nina, mis seest poolt sirgemaks olla lõigatud ja mis edaspidi peaks võimaldama ühel või teisel alal, rohkem vist ikkagi teisel (1500m), veel paremaid aegu näidata.


No comments:

Post a Comment