Total Pageviews

Monday, March 27, 2017

Suur vend käis Ameerikas külas


Suur vend Siim Kaarel leidis, et kas nüüd või kunagi hoopis hiljem ja valis nüüd!
Nüüd, tähendas lendu üle ookeani, et vaadata oma silmaga üle, mis elu see väikevend seal Ameerikas õigupoolest elab? Mille nimel on teda toetatud nii vaimselt kui ka finantsiliselt ja kas ta seal tõesti ka rahul ja õnnelik on.
Kuna mineku otsus tuli üsna viimasel hetkel, siis Robi enda tegudest inspireerituna pidi sest sündima üllatus väikevennale ja selle üllatuse ta sai - ärgata hommikul ja näha esimese asjana voodi kõrval suure venna kogu, kes peaks olemasolevate teadmiste kõrval rabama tööd teha ilma hingamisruumita - seda oli raske uskuda.
Robi tunnistas, et arusaamiseks, et tegemist ei ole unega, et juhtunu on ilmsi ja on siin ja praegu, kulus tal 15 minutit. Üles tuli ärgata ja igatahes hambaid pesti sel hommikul juba koos!
 
Siim lubas, et jäädvustab ema ja teiste pereliikmete jaoks oma käigu ja nagu näha, võttis ta ülesannet täie tõsidusega. Olgu siis kohe ära öeldud, et kaameratega ringikäima harjunud vennal on  videokokkuvõte reisist valmis ja loodetavasti paistab see huvilistele kätte siit:  

Mõned seigad tahan siiski vaatajatele ja kaasamõtlejatele  üle rääkida. Nimelt on vendadel, tundub mulle, üks ühine kirg ja see ei ole sporditegemine. Otse vastupidi, vanem vend Siim on terve oma kooliaja teinud kõik selleks, et sportlikus mõttes mitte võistelda. Seevastu Robi ei suutnud piirduda vaid kooli mõõduvõtmistega. Ta tahtis kohe ja ka läks ja osales niipaljudel võistlustel kui neid ümberkaudu vähegi oli. Ainus, milles Siim on olnud valmis võistlema on olnud seltskondlik mäng võrkpall ja kivi vise kodusel murukamaral.
 
Ühiseks kireks vendadel on kujunenud hoopis vanad masinad. Siimul, kel majanduslikult parem seis, on garaažis paar vana ja taastatud autot, Robi jõud on käinud hetkel üle motikatest. Ja need tuli väiksel vennal esitleda, suurel üle vaadata.
 

Motikaid putitab ta seal Ameerikamaal oma tüdruksõbra Morgani isa garaažis. Morgani isa kodu on ühtlasi nende peamiseks peatumispaigaks ja nii sai sest paigast nädalaks kodu ka Siimule.
 Robi pere Ameerikas

Selles peres on lisaks autole vist igal mehel oma mootorratas ka. Ja neid jõuti küll esitleda ja proovida nii päikese tõusul kui ka loojangul.  
 
Kuna tegemist oli siiski üllatusreisiga, millest tõsi teised, peale Robi veidikene teadsid, siis tuli Siimul kaasa teha kõik Robi nädalased käigud. Trenn oli võistlusjärgsel nädalal vähe tagasihoidlikum, kuid staadionilt pidi ikka läbi astuma. Aasta tagasi olime ise sel staadionil ja oi milliseid etendusi Robi siis meile pakkus!.
Järgmine 10-võistlus sel staadionil 5.-6. aprillil
Sel talvel sai valmis nende kooli esimene sisehall, kus ka kergejõustiklastele on loodud väikesed võimalused. Siim sai sellegi ära näha.
Lendab küll
Usun, et tordiks kirsil oli võimalus sõita koos Robiga Floridasse, et saada osa Morgani võistlusest, kes on sportvõimleja, ja selle võistlusega kaasas käivast melust. Minu jaoks oli see küll esmakordseks kogemuseks nii fännindusest, perede pühendumisest, aga ka kui ühest suurest rõõmupeost, kus elati oma positiivseid emotsioone välja midagi tagasi hoidmata. Mõnusaks sõiduks rentis Siim mõnusa auto ka, millegi läbiti vahemaa Athensist Floridasse veidi enam kui viie tunniga.
Morgan sõitu nautimas Siimu rendiautol
Kallistusega areenile
Oma tüdrukule pöialt hoidmas
Siimu sõnul koges ta veel enam pildile jäädvustamatuid hetki ja nendeks olid ennekõike inimeste rõõm, sõbralikkus ja külalislahkus. Ta ütles, et kohati oli raske aru saada, kas tegu on tõesti inimeste siira oleku või ikkagi teesklusega. See tundub Eestist minnes üsna arusaamatu, aga tuleb tunnistada, et need inimesed on kasvanud teisel pinnal, millest ammutatakse sooja ja positiivset suhtumist määral, mis lubab priiskamist. On võimatu mitte naeratada, kui kõik seda teevad. Ja tõesti on võimalik saada märkamatult osaks rõõmust ja heatahtlikkusest, mida sa igal hetkel enda ümber koged.
Eestisse tagasi jõudes on lihtne rõõm minetada ja end tusameele maski taha varjata, sest see on meie olek. Kuigi MEIE olekus on siirast ootusärevust, mis annab põhjust end kokku võtta ja püüda igapäevaselt ka harjutada näitama oma helgemat poolt. Mul on hea meel, et Siim ka oma uut ootust tõsiselt võttis!
Uus Robi ja Georgia fänn on varsti sündimas! Meie pere saab uued rollid, kes saab isaks, kes onuks, kes tädiks. Mina olen valmis hakkama täitma 100% vanaema kohuseid. Kuna uuel inimesel onusid peale Robi rohkem ei ole, siis on lubanud onu Robi oma kohust ka korralikult täita ja suvel väikest kodanikku kaema tulla.
Ootusi on igas vallas. Me oleme valmis! 
 

No comments:

Post a Comment