Total Pageviews

Thursday, August 18, 2016

Läheme vastu olümpia 10-võistluse teisele päevale

Me oleme jälle valmis avama telekanalid ja pigistama pöidlad veel tugemini pihku, et lõpeks eilsed tagasilöögid ja tuleks täna võistlus, mis aitaks paremini pead püsti hoida. Kergejõustiku FB lehelt laenasin ilusa pildi! Aitäh.
Robi, Petros, Maicel ja Risto on teiseks päevaks valmis
Te olete tublid, poisid, ja võtate neilt mängudelt just selle, mis võtta annab. Delfi oraaklitele ja alatisele soigumisele, et "olümpia turistid" maksku raha tagasi, tuletama meelde, et niisama ei maksta kellelegi midagi. Selleks, et üldse mingit raha saada, pead sa enne tegema aastaid trenni, unustama peod ja pudelid, kulutama ära kogu oma pere säästud, laenama sõpradelt lisagi. Kui selle koormaga suudad ära teha nõutud normid, mis on olümpiale pääsu lävendiks, alles siis hakatakse sulle midagi kompenseerima, mis ei kata ei pere eelnevaid väljaminekuid ega ole abiks laenude tagasimaksel, sest kulutused on pidevad.
 
Iga tõsise spordimehe sihiks on olümpiapääse. Mõned suudavad selle saada, enamik mitte. Kui pääse
õnnestub kohapeal vormistada medaliks, siin on SUPER LUX, aga te vaadake, kui palju on medalitahtjaid ja kui vähestele neid jagub! Seega, oleme ülimalt rõõmsad kõigi üle, kes medalini jõuavad, väga rõõmsad nende pärast, kes medali lõhnagi tunda saavad ja äärmiselt rahul seepärast, et Eestis on hulk sportlasi, kes olümpiale pääsu lävendist üle saavad. Eelmisel olümpial polnud meil ühtegi 10-võistlejat, kes oleks sellega hakkama saanud. Meie naaberriikidel Soomel, Rootsil, Norral, Lätil, Leedul pole olnud kedagi, kes oleks sel aastal nõutud lävendini küündinud, aga meil said sellega hakkama kaks kutti, kas pole lahe! Meil on kelle kallal vinguda ja kelle peal hambaid teritada ja kelle edule või ebaõnnestumistele kaasa elada!
 
Robile teadmiseks, et läheb kuidas läheb, aga üks pea-aegu medal neist olümpiamängudest on sul olemas, ootab sind ja jääb igavesti meenutama sulle sinu esimest olümpial käiku. Aitäh, Liinale ja Vahurile ja Kelvinile selle eest. Hoiame meenemünti kui aaret!
 
Aur on välja lastud, kook valmimas, seame sammud taas rahvamajja, et vaadata koos kõikide meie tänaste sportlaste esinemisi ja süüa koos kooki, mõeldes teile, eriti sulle Robi, kes sa meid selleks kokkusaamiseks inspireerinud oled.

Läheb lahti!

110 m TÕKKEID
Robi oli esimeses stardis viimane, kes finišini jõudis. Aeg tagasihoidlik 16.51. Hoidis jalga kummaliselt ja viskas end pärast finišit selili. Aega polnud ausalt öeldes ollagi, aga ala on kirjas.
Maiceli aeg täna 14.84 ja Uibo saab jätkata. Robi otsustas, et jätkab jalavalust hoolimata, tema sõnul pole valu võrreldav pindluu murru järgse olukorraga.

KETTAHEIDE
Maicel alustas A grupis, esimene katse tulemust ei andnud. Teine ka ebaõnnestus, Oleme kuulitõukega samas olukorras. Ehk ikkagi näeme nüüd teistsugust lõppu. Nägime. Suutis jääda ringi, tulemus tagasiohidlik 37.69.
Väga huvitavate arengutega võistlus. ise hoian pöialt Kevin Mayerile, Robi eakaaslasest prantslasele, keda olen jälginud 2011. aastast ja kes teab head võistlust. Üsna hästi alustas ka Kasyanov, kes, oh õnnetust, sai kettas nulli. Nagu Ameerika mäed. Robi kas teeb kaasa või ei tee näeme varsti ja üsna selgelt, kui alustab B grupp. Alustavad 17.40. Tulemusi jälgin siit 
Robi jätkab siiski ja heidab ketast esimesel katsel 39.97. Teine katse 42.96. Tundub võimatuna, aga on võimalik. Kolmanda katse pikkuseks mõõdeti 42.37

Vahepeal olime siin rahvamajas ilusa hetke tunnistajaks, kui Rasmus jooksis 400m tõketes end uue Eesti rekordiga 48.40 olümpiamängude kuuendaks. Oleme uhked!

TEIVASHÜPE
Robi sai esimesel katsel oma algkõrgusest 4.50 suure varuga. Kui tema märkide keelt lugeda ja loota, et seekord lugesime õigesti, siis Robi rohkematele katsetele täna vist ei pühendu. Lonkas päris korralikult. Jah, nüüd selge, et tema rohkem ei hüppa.
Maicel alustab kõrgusel 4.90, sinna läheb veidi aega.
Algkõrgus võetud, järgmise 5.10 ületab kolmandal katsel. 5.20 ei alistunud seekord.

Isegi kui meie meestel pole võistlus õnnestunud, on kogu võistlus ometi olnud äärmiselt põnev!
Kevin Mayer teeb uskumatut ja nauditavat võistlust. Vaata et hakkab juba jälitama Eatonit. Väga põnevaks ajab selle võistluse igal juhul.
 
Robi ja Maiceli nimed leiab sedapuhku saba lõpust:
 
 
Teivashüppe lõpuni istusime koos meie rahvamajas, kus elasime mitmevõistlejate ponnistustele lisaks kaasa Rasmus Mägi suurepärasele jooksule ja tundsime kaasa Epp Mäele, hoidsime pöialt omadele ja mitte omadele, kelle võistlust ja võistleja närvi on olnud nauditav jälgida. Mul on väga hea meel, et Rene ja Kailo eestvedamisel selline ühisvaatamine teoks sai. Hea oli olla koos, tunda ühes hingamist ja sõprade tuge.
Öö aladeks tulime koju ning nüüd tunnen kuidas tühimiku täidavad nukrus ja süümepiinad. Ise ka ei tea, mille pärast või kelle ees, aga tunnetega on teinekord nii, et nad tulevad tont teab kust ja teevad su pähe pesa, kui sa ei leia kiiresti kanalit neist vabanemiseks.
 
Meie poiste poolt vaadatuna on läinud kõik kõige kehvema stsenaariumi järgi. Isegi kui leiaks põhjuse, mille alusel saaks hiljem öelda, et mitte päris ja siit annab veel midagi positiivset, kas või tulevikku silmas pidades välja võluda, siis jõuab see kõik pärale hiljem. Praegu on seis nagu on ja selle teadmise pealt tuleb neil veel kaks ala vastu pidada.
 
Tõeline raputus, mõelda ei julge ja öelda samuti mitte, kuigi lausa kuuled, kuidas hinges kripeldab. Üks on kindel - me kõik oleme siit juba midagi õppinud ja meil on veel oi kui palju õppida. Meenub, et Ameerika edu järel sain sõnumi kogemustega inimeselt, sõbralt, kes taoliste olukordade eest ette hoiatas. ta kirjutas nii:
"Meie lastest saavad tippsportlased ainult kodu, perekonna ja kogu suguvõsa täieliku toetuse olemasolul. Aga kui palju sappi tuleb veel karjääri jooksul alla neelata. Tippsport on kohutavalt raske ala. Uskuge, tean, mida räägin." Tolles joovastuse hetkes tundusid need lihtsalt sõnad, mis nüüd jõudsid pärale. On tõusud ja on mõõnad nagu Ameerika mägedel, aga kui sa juba sel raudteel oled, siis ega enne lõppu vist naljalt maha ei saa. Ja see ei ole ju veel lõpp. Me isegi ei tea käimasolevate võistluste lõppu. Ootan odaviske algust.
 
ODAVISE
Robi tegi oma katse ära. Telepildis oli valus seda valu vaadata - 46.42. Rohkem katseid tema poolt oma lemmikalal sel võistlusel ei tule. Selle asemel näeme hoopis, kuidas ta püüab küünarnukki jääkottidega jahutada. Kannatuse krimass näos. Seekord on raske.
Maiceli oda lendas parimal katsel 60.52.
 
Aga te vaadake, mis võistlust on siin teinud Mayer, Kevin Mayer! Pärast oda on ta Eatonist veel ainult 44 punkti kaugusel.
 
Tuleb põnev 1500 meetrit.
 
1500 MEETRIT
4.39.40 oli aeg, millega Robi ületas finišijoone oma esimese Olümpia viimasel alal. Maicel jooksis ajaga 4.47,49. Mehed langesid nagu loogu valugrimassides, mitte Robi ega ka Maicel. Robil oli jaksu veel isegi rõõmus olla ja nende jooksus esimesena finišijoone ületanud jaapanlast Nakamurot "elustada". Sa oled äge ja vägev ja meie kodu väike vend!
 
Teine jooks algas nüüd, kus kassi ja hiirt mängivad Mayer ja Eaton. esimest korda vist on Eatonil tõsine konkurent ja see ei ole Warner, on prantslane Mayer! Jooks on vägev, aga Eaton on nende mängude kergejõustiku kuningas, ta võidab! Jooksu aeg 4.23,33, Mayeril 4.25,49.
Medalid jagati täna selliste tulemuste eest: 

Olgu siia siis jäädvustatud juba ka Maiceli ja Robi olümpiadebüüdi lõplikud tulemused:
 
Me oleme teie üle uhked, poisid. Ma ei tea, mida te enda sees tundsite, mida nõudis sellisest seisust jätkamine, aga see oli tegelikult tore, et te alla ei andnud.
Õde Marta saatis Inglismaalt sõnumi: "Vaatan ja imestan kuidas meie väike vend nii tubli on. Ma oleks ammu alla andnud ja nurka nutma läinud, aga sa ikka paned edasi. Sina ja Maicel ka! Läks hästi v6i halvasti, ega vahet ei ole. See oli ju teie esimene olümpia ja minu arust olete te ikka nii tublid!"
Täditütar Marit lisas, et Robi tegu näitab meile kätte, miks just tema on olümpial, mitte meie!
Olen nõus!
Aitäh teile poisid! Olümpia muutus tänu teile väga palju lähedasemaks ja me saime kõik aru - see on võimalik! On võimalik jõuda olümpiale. Seda te tõestasite, nüüd tuleb eesmärgid täpsemaks seada. Selleks on aega ja selleks on nüüd kogemused! Teil on, millest oma laste-lastele rääkida!



7 comments:

  1. Lugesin pea ühe jutiga kogu blogi ära. Nii tore, et poiste tegemistest kirjutad ja kursis hoiad. Tundub, et ka Maicel on sulle kui oma laps:) Ärgu poisid pead norgu lasku, sest kõik on veel ees! Tublid olid, et lõpuni tegid ja jõudu neile:)

    Uute postitusteni!

    ReplyDelete
  2. Aitäh teile! Maicel ja Robi on tõesti nii kaua koos olnud, et vahel on eneselgi tunne nagu nad kuuluksid kokku. Väga omad on küll. Olen nende üle väga uhke. Hunniku õppetunde saime sellelt Olümpialt kõik, poistel annab seda pagasit seedida. Õnneks on nad tüübid, kelle puhul me kindlasti veel näeme - mis ei tapa, teeb tugevaks. Tugevamana edasi, ei muud!

    ReplyDelete
  3. Nõustun esimese kommentaatoriga. See blogi tekitab sõltuvuse. Nii hästi kirjutatud. Igatahes olen nüüd suur Robi ja Maiceli fänn! Toetame poisse üheskoos ja küll need suuremad unistused üks kord täituvad. Nad ei ole allaandjad!

    ReplyDelete
  4. Nõustun esimese kommentaatoriga. See blogi tekitab sõltuvuse. Nii hästi kirjutatud. Igatahes olen nüüd suur Robi ja Maiceli fänn! Toetame poisse üheskoos ja küll need suuremad unistused üks kord täituvad. Nad ei ole allaandjad!

    ReplyDelete
  5. Tänan südantsoojendava tagasiside eest! Seni kuni jätkavad poised, jätkub ka blogi.

    ReplyDelete
  6. Kas poisid on USAsse tagasi jõudnud? Kuidas meeleolu on? Mis edasised plaanid?

    Harjusin juba tiheda postitamisega ära ja käin iga päev vaatamas, kas on uudiseid:)

    ReplyDelete
  7. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate võtta laene kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et seadusliku laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused.

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    ReplyDelete