Total Pageviews

Wednesday, August 17, 2016

Kuimetsakuld koos teistega rahvamajas olümpialainel


Kuimetsa rahvamaja on oma küla poisi olümpiategude jälgimiseks valmis. laud on lookas, ekraan püsti, pilt ja heli jõuavad meieni ja me oleme valmis! Kõik on oodatud liituma, reportaažid tulevad seekord külakeskusest, ei staadionilt!

Esimest korda jälgin Robi tegemisi läbi helenduva ekraani, Maicelit olen mõnikord ikka näinud, aga mitte Robi. Süda taob kurgus, teised on samuti elevil.


Maicel alustas ajaga 11.16. Me nägime seda! Meid on koos juba üle 10 huvilise, inimesi tuleb kogu aeg juurde!

Reklaamipausid ajavad hulluks. Nüüd tuleb Robi kord, Marta juba Inglismaa kaudu nägi Robi, meie veel mitte! Aga siin ta on.

Robi aeg täna 10.82. Uhh, milline kergendus, tundus olevat rõõmus ja nüüd läheb käima, usun.
Ümberringi kõlasid küsimused, mis tähendas lühend MO Robi peos? See oli märk ja tervitus tema tüdrukule Morganile! Me jälgime sind, Robi, Inglismaalt, Kuimetsa Rahvamajast, MO oma perega Athensist, ja Siim pani võtted seisma, et samuti sulle kaasa elada!
Esimeselt alalt Robil 901 punkti ja 11. koht, Maicel 825 punktiga esimese ala järel 26. Aga see on ainult esimene ala.

KAUGUSES Robil esimene katse kirjas - 6.94. Ema hindab selle heaks, sest kaugus oli ainus ala, mille kohta Robi ütles, et seda enne mange ja pärast vigastust läbi proovida ei saanud. Korra proovis ja oli juba 5 meetrise hüppe juures tundnud, et kõõlused rebenevad. Loodame, et kõõlused täna püsisid ja edasi suudab juba tulemust parandada.
Nii on, Robi sai teisel katsel mõned sentimeetrid juurde, nüüd 7.02.
Maicelil esimene katse ebaõnnestus, aga teasel vähemalt tulemus olemus - 7.14.
Nende tulemustega meie mehed kauguse ka lõpetasid.
Robil kahe alaga koos 1719 punkti, millega on järjestuses 19.
Maicelil punkte 1672 ja koht 24.
Liider oodatult Ashton Eaton, kes on kogunud 2030 ja Damien Warneril täpselt 2000.

Kuimetsa Rahvamajas on pilt rõõmus, ainult, et telepildis ei taheta meile meie mehi näidata.
 
Mida me siin rahvamajas ootame? Ennekõike seda, et meie mees lõpuni vastu peab. me teame, et ta ei saanud täiega valmistuda, sest nägime teda kaks kuud tagasi tugisaapaga külavahel luupamas. Seega isiklike rekordite ootuste survet ei ole. Iga üllatuse tehtud ala üle rõõmustame nagu pöörased. Kõige suuremat üllatust ootame TV3-lt - saaks ometi 10 võistlust ka pilti!  Vaatame miskeid murupilte Olümpialt ja jälgime tulemusi iaaf.org lehelt. Vahel võiks TV3-le lausa tulemusi ette öelda. Kuul on nüüd alanud.
 
KUULIS sai Robi esimesel katsel 13.88. Maicel esimesel katsel tulemust ei saanud. Vähemalt näeb nüüd pildis.
Teisel katsel Robi juurde ei saanud, aga Maic ei saanud üldse. Jälle! Kõik jääb kolmandale katsele! Närvikõdi.
KÕIK! Aamen ja sõnatu! Maicel lendas ka kolmandal katsel kuulile järele, mis tähendab, et ta saab kuulis NULLI! Sellist võistlust nüüd küll ei oodanud :( Kahju, kurb! Kahju, väga kurb. Kas jaksab jätkata? Stiimulit enam ei ole, aga kas jaksab ikkagi???? Ühel hetkel näeme. Praegune seis on kurb. Meie mehe jaoks väga kurb.
 
INFO!
Kõik, me ei hala rohkem! Sain vihje, et Maicel jätkab, läheb kõigele vaatamata lõpuni!
 
Vahepeal oli kibe tahtmine kõik südamelt ära öelda, aga siis otsustasin, et ootame ja elame veel. Kõrgus peaks algama 23.45.  
 
KÕRGUSES alustas Robi 1.77 peal. See on kõige madalam algkõrgus neil võistlustel ja sai selle muidugi ilma probleemideta üle. Aga see oligi täna kõik. 1.80 esimesi katseid ei näinud, kolmas tuli haledalt maha. Jah, kõrgus on Robi 10 võistluse nõrgim lüli, aga nii tagasihoidlikku tulemust ei mäleta, et oleks näinud. Nüüd on see ka nähtud.
Robi ise ütles pärast kõrgust, et jalg vajus läbi ja teha polnud kõige vähematki.
 
Ootame, mida suudab Maicel, kes alustab kõrgusel 2.01 ja üle, järgmine kõrgus vahele. 2.07 üle ja järgmise jätab jälle vahele. 2.13 üle kolmandal katsel, 2.16 taas vahele, et püüda nüüd juba oma isiklikku 2.19
 
400 MEETRIT
Maicelil joostud 1. jooksus ajaga 51.08.
Robi on taas viimases jooksus koos Warneri ja Eatoniga. Jookseb esimesel rajal. Saab näha, mida on koguda jõudnud, mida teha suudab sel distantsil. Eaton jooksis kiiresti, Robi täna mitte nii kiiresti. Eatoni aeg 46.07, Robil 50.32.
Vähemalt jätkab tervena ja esimesel päeval kõik alad läbi teinuna. Kui nii lõpetab, siis on eesmärk täidetud.
Robil päeva lõpuks punkte 3842, millega hoiab viimast e 26 kohta nende hulgas, kes kõik alad läbi teinud. Maicelil nelja alaga koos 3362 punkti.
 
1. Ashton Eatonil päeva lõpuks müstiline punktisumma 4621
2. Kai Kazmirekil ilus 4500
3. Damian Warner 4489
4. Kevin Mayer 4435
5. Jeremy Taiwo 4419
 
Vot selline pave ja öö.
 
 


No comments:

Post a Comment