Total Pageviews

Tuesday, August 16, 2016

Ema häälestub olümpialainele

Igaüks valmistub suurteks sündmusteks omal moel. Mulle meeldib süsteem ehk miskigi ülevaade, mille pealt alustada võistluste jälgimist, mis aitaks oodatavat võistlust ja võistlejaid natuke „omamaks“ muuta.
Seekord kogusin ja nüüd harutan lahti järgmise 10-võistlejaid puudutava statistika:
Rio olümpiale on üles antud kokku 32 kümnevõistlejat, neist kõige vanem on 33-aastane 30. detsembril 1982. aastal sündinud Lõuna-Aafrikat esindav Willem Coertzen, kõige nooremad on jaanuaris 1995 sündinud tšehh Jiri Sykora ja austraallane Cedric Dubler.

1988. aastal sündinud sportlasi on osalejate seas enim, kokku 5, nende hulgas ka Ashton Eaton. Neli sportlast on sündinud aastal 1990 ja neli 1993. Kui aastakäigud 1982 – 1995 on üldiselt esindatud kõik vähemalt ühe sportlasega, siis on huvitav märkida, et aastatel 1984 ja 1994 sündinud sportlasi 10-võistlejate ridades seekord ei ole.
10-võistlejate meelis sünnikuu tundub olevat jaanuar, siis tähistavad oma sünnipäeva koguni kuus olümpial osalevat sportlast, teiste seas ka Ashton Eaton. Viis osalejat on sündinud oktoobris. Augustis, olümpiakuul tähistasid või tähistavad oma sünnipäevi kolm sportlast. Aprill, mai, juuni ja september on kinkinud meile igas kuu kohta ainult ühe 10-võistleja.

32 startivat 10-võistlejat esindavad kokku 21 riiki. Kolm sportlast on saanud välja panna USA ja Saksamaa, kahe sportlasega on esindatud lisaks Eestile veel Kuuba, Grenada, Holland, Jaapan, Prantsusmaa ja Tšehhi. Osalejate hulgas on veel sellised riigid nagu Alžeeria, Austria, Austraalia, Belgia, Brasiilia, Hispaania, Kanada, Lõuna-Aafrika Vabariik, Poola, Serbia, Ukraina ja Usbeki. Meie lähinaabritel hetkel olümpiaväärilisi 10-võistlejaid välja saata ei olnud.
Kõige kõvem isiklik tippmark osalejatest on loomulikult USAd esindaval Ashton Eatonil, kelle rekord 9045 punkti on pärit 2015. aasta Pekingis toimunud MM-lt. Sel aastal on Eaton kogunud maksimaalseks punktisummaks 8750.

Rohkem kui 8500 punkti on oma karjääri jooksul kogunud 7 olümpial osalevat sportlast, neist 1987. aastal sündinud hollandlase Eelco Sintnicolaasi punktisumma 8506 on aastast 2012. Kuubalase, samuti 87. aastal sündinud Leonel Suarezi isiklik tippmark 8654 punkti on aastast 2009. Kui kuubakas on näidanud head hoogu veel selgi aastal, siis Sintnicolaasil enam sellist minekut pole olnud.

Seitsme mehe isiklik rekord algab numbritega 8400 ja enam. Neist 1985 aastal sündinud ukrainlase Kasjanovi ja 88. aastal sündinud kuubalase Garcia isiklikud rekordid on aastastest 2009.

Neljal mehel algab isiklik rekord numbritega 8300, nende hulgas ka meie Maicel!

Kõige nõrgema isikliku rekordiga on olümpial esindatud jaapanlane Akihiko Nakamura, kellel on 2014. aastast ette näidata 8035 punkti. Robi oma 8108 punktiga on isiklike rekordite arvestuses eelviimane. Maicel platseerub olümpial osalevate sportlaste rekordite võrdluses oma 2015. aastal kogutud 8356 punktiga 17. kohale.
Kui vaatasin käesoleva aasta kättesaadavaid tulemusi, siis nende alusel oli 8 mehe selle aasta tulemus kehvem kui Robi sel aastal kogutud punktisumma.

Käesoleva aasta meeste parimad tulemused ja kohad maailma edetabelis leiate siit lehelt

Statistika on tore mänguasi, tegelikke tegusid hakkavad mehed tegema juba loetud tundide pärast. Enda jaoks avastasin veel ühe tõsiasja, nimelt ma ei mäleta, et oleksin kunagi varem saanud jälgida Robi võistlusi teleka kaudu, sest ikka on olnud nii, et olulisematel võistlustel olen ise kohal olnud. Nüüd on mul Robi toodud suure ekraaniga telekas ja lootus, et 10-võistlust sealt veidi ikka näidatakse ka. Maicelit peaks ikka nägema, kui peaks juhtuma, et Robi peale kallist eetriaega ei kulutata. Igaks juhuks ostsin endale ViaSat spordikanalid ka, et ülekannete kadu oleks võimalikult väiksem.
Üks võimalus vaatamiseks on veel! Kuna see on juhtunud väga esimest korda, et olümpiale on jõudnud meie oma küla poiss, Kuimetsa kuld, siis on otsustanud sõbrad kodukülast korraldada selleks puhuks rahvamajas ühise vaatamise. Kui see peaks teoks saama, siis vaatan suure tõenäosusega ise ka kambas. Seltsis on ju segasem, sest ega pole meil ju enne oma külas sellise tasemega spordimeest olnudki.  PÖIDLAD PIHKU!

No comments:

Post a Comment