Total Pageviews

Saturday, February 16, 2013

Talviste meistrivõistluste 1. päev

Esimene Eesti meistrivõistluste medal meeste arvestuses on kotis!

Käes on järjekordne nädalavahetus, mis möödub Lasnamäe spordihallis. Hall on rahvast täis, neist enamik on vist küll sportlased, aga salata ei saa, kiibitsejaid jagub samuti. Esimene ala on täna meeste 60m tõkked. Raja on stardis. Järgmisena meeste kolmikhüpe, siis naiste tõke ja kuulitõuge ja siis ala, kus ka Robi kaasa teeb, täpsemalt kell 16.00 ja 60m. Robi jookseb esimeses stardis, kokku on kolm starti sel alal.

Meeste tõketes jooksevad Eesti meitsrtiitli pärast lisaks Rajale, Kirschbaum, Arro, Nurges, Lepik, Sisas ja mitmed teised mitmevõistlejad. Lubasin, et täna rohkem vaatan, ülevaate tulemustest saab kiirelt ka ekjl.ee lehelt. Meie pere-fännidest pealtvaajate read on seekord hõredad. Peale minu teisi polegi, sest Marta on Tansaanias, aretab seal Robi jaoks parimaid banaani sorte, Kata valis ühe kultuuriürituse, kaameramees Siim hoolitseb selle eest, et õhtune Eesti laul ikka kodudesse ära paistaks.

60m tõkkejooks algab nüüd. Stardis Arro, Kirschbaum ja Lepik. Mikk-Mihkel Arro võidab esimese jooksu Kirchbaumi ees ajaga 8,21-ga, Kirscbaumil 8,28   Lepik 8,37.
Teises eeljooksus Juhan Kilumets, Martin Sisas, Andres Raja, Ramo Kask. Meestel tagumikud püsti ja.... vale lähe. Lahkuma peab sellepärast Andres Raja :(. Boooooring.
Teine start ja jälle kõlas kaks järjestikust pauku. Kes nüüd läheb? Ära ei saadeta kedagi, kõik järelejäänud läksid kolmandale katsele, aga jälle!!!! kaks pauku??!! Teevad nalja, ma ütlen. Imelik, et peale Raja enam kedagi kõrvale ei saadeta. Ka neljas start loetakse ebaõnnestunuks. Publik muutub ärevaks, sportlastest ei hakka rääkimagi. Ramo Kask kutsuti seekord kõrvale. Kohe antakse viies lähe ja seekord õnnestunult. Võitis selle jooksu Martin Sisas 8,41 sekundiga, järgmine Staskevits 8,44-ga.
Eeljooksud läbi, Raja lootus täita EMi norm, läks metsa.
FINAAL -Raja on vist juba kodus, meistritiitli peale ihuvad hammast Arro, Krischbaum ja Lepik. Kui mu nõrgad prillid õigesti seletavad, siis jõudiski Matu otse teivashüppest tõkkejooksu finaali. Uskumatu! :)
Jälle algab juba hommikust tuttav tants, mis tähendab valelähet, kedagi õnneks ei eemaldatud. Teine start õnnestus ja Eesti meister on Keiso Pedriks ajaga 8,07, Kirschbaum hõbe 8,18 , Arro pronks 8,19, Lepik 8,36 ja Sisas 8,40 nende järel.

Naiste 60m tõkked esimese jooksu võitis kauni jooksuga Kaia Soosaar, aeg 8.87, teine oli Laura-Maria Oja 9,03.
Teises jooksus läks oma jooksus teiste eest ära Grit Šadeiko, milline kergus, tulemuseks uus isiklik - 8,29, tema järel Reesika Adojan, aeg 9,13.
Finaal -Grit alustab kohe võimsalt ja läheb nii lõpuni välja. Aeg 8,25! täpselt see, mida oli vaja Euroopa meistrivõistlustele pääsemiseks. Tubli! Kaia Soosaar 8,80. Vat nii võimsalt jooksis Grit eest ära.

Meeste kolmikus üritavad meistritiitlit oma koju viia neli meest, hetke seis lubab medalit Jaak Joonas Uudmäele, kes on saanud kirja 15.06, Jaanus Suvi hüppas 14.54. Nii jääbki. 

Naisi kuulitõukajaid tutvustati äsja, rivi oli uskumatult pikk, teiste seas ka Kätlin Tõllasson. Hoian pöialt. Favoriit kindlasti Linda Treiel.  Kuulitõuke juurest tuligi rõkatus, Treiel tõukas isiklikuks rekordiks 15.81! Teise tulemuse on tõuganud Kätlin Piirimäe 15.12, kolmas Anu Teesaar 13.98, Lisette Liivrand 13.61, siis Kirke Kirt 13.28 ja Kätlin Tõllasson 12.90.

Meeste 60m esimene start on juba valmis, Robi kooris pika dressi maha.  Esimeses stardis on lisaks Robile ka Mikk Maiman, Rait Veesalu, Henri Manninen ja teised. Süda tõuseb korraks jälle kurku nagu peaks ise jooksma hakkama. Start ja see oli vale!!!!!! Neil on vist püstolil midagi viga. Tundub, et kedagi ei kõrvaldata. Mehed üritavad uuesti, püssimees ka.. ja läks. Veesalu võitis, aeg 6,96,  Manninen 7,01 ja siis Robi 7,02. Kuna jookse on kokku kolm, tuleb ka teised ära oodata, et teada, kas see aeg täna finaali pääsu tagab või mitte.
Teise jooksu stardis Richard Pulst ja võidabki selle 6,95, teine Kaspar Mesila 7,00, Timo Tiismaa aeg 7,02.
Mehed valmis kolmandaks jooksuks, stardis Mikk-Mihkel Arro, Ben-Ruuben Kaljuvee, Kaarel Jõeväli, Mart Muru.  Jõeväli ja Muru selle jooksu ka võidavad aegadega vastavalt 7,00 ja 7,00. Kaljuvee 7,08.
Kui ma oma näppude kõverdamisega praegu õigesti hakkama sain, siis on Robi finaalis ja nii on, kinnitati praegu ka kohapealse kommentaatori suuläbi.
FINAAL -Robi jookseb teisel rajal, tugevad mehed reas: Veesalu, Pulst, Jõeväli ja teised. Start õnnestus ja mehed jooksid tõesti kiirelt, Richard Pulst võitis ajaga 6,88, Veesalu 6,89,  kohe järel Kaspar Mesila 6,92, Kaarel Jõeväli 6,94 ja Robi 6,97. Timo Tiismaa 7,02, Mart Muru 7,02, Henri Manninen 7,04.
Viis meest jooksid välja aja alla 7 sekundi. Hea jooks!
VIGA! Selgus, et seekord eksisid sportlaste asemel hoopis kohtunikud. Robi nägi videos oma jooksu, uskus sisetunnet ja silmanurgast nähtut ning palus selle pealt finiš uuesti üle vaadata. Kohtunikud, kes olid tõenäoliselt keskendunud esimese ja teise koha omanike väljaselgitamisele, ei pööranud piisavalt tähelepanu kõrval jooksnud meestele ja nii läksid kogemata segamine Kaspar Mesila ja Robi rada. Isegi publik hallis ei kahelnud kohtunike esialgses otsuses, mis tähendab, et oma silm ei pruugi alati olla kuningaks! :)
Robi jaoks tähendas see aga, et esimene Eesti meistrivõistluste medal meestearvestuses on nüüd kotis. Lõplik järjestus protokollis sai selline:
1. Richard Pulst 6,88
2. Rait Veesalu 6,89
3. Karl Robert Saluri 6,92
4. Kaarel Jõeväli 6,94
5. Kaspar Mesila 6,97 

Naiste 60m eeljooksud - esimese jooksu võidab Maarja Kalev  7,73, teine Laura-Maria Oja 7,77.
Teises jooksus jookseb Kristella Jurkatamm. Põnev! Diana Suumann võidab 7,57, Kristella aeg 7,79.
FINAAL -  mehed kõrval pakuvad võimalikke võitjaid, panevad panuseid. Mina olen kindel, et parim võidab. Suumann võidab, kuulen kõrvalt ja nii oligi, aeg 7,56. Teine 7.72 Maarja Kalev, kolmanda koha saab sama ajaga Kristella Jurkatamm.

Meeste teivashüppes hakkavad tugevamad teistest eralduma. 4.80 on ületanud Martin Sisas kohe esimesel katsel, Veiko Aunapuu, Anri Mulin ja Kristjan Rosenberg, Hendrik Lepik. Ramo Kask ja Aigar Kukk sest kõrgusest enam jagu ei saanud.
Teivashüpe on üks mu meelisaladest.Martin Sisas ületas esimesel katsel ka 4.90. Veiko Kriisk, Aunapuu, Anri Mulin  ja Lepik ka.
5. meetrit on kõrgus, see enam nii ludinal ei alistu, ka Matul tuli esimesel katsel koos latiga.Veiko Kriisk ületas kõrguse esimesena, kas lõpuks ka ainukesena. No ei usu :) Aunapuu sai teisel katsel 5.00 üle ja see on tema isiklik. Nüüd Matu kord, aga ei õnnestunud. Lepik peab leppima 4.90-ga neljanda kohaga täna. Kohe tuleb Matu viimane katse sel kõrgusel ja lendas üle :).
Kõrgust 5.05 üritab praegu  Aunapuu. Sisas ja Kriisk jätavad selle vahele. Esimene katse Aunapuu jaoks ei lubanud midagi, teine samuti mitte. Kolmandat juba üritas, aga sellest jäi väheks. Tema jaoks sai võistlus läbi.
5.10 esimene katse Martin Sisas, üritas, aga sadas alla koos latiga. Veiko Kriisk ületas ka selle kõrguse esimesel katsel ja ilusti. Matul ebaõnnestus ka teine katse. Huvitav, samal ajal algab meeste 60m tõkkejooksu finaal, kus teiste hulgas peaks vist olema ka Matu, aga mees läheb 5.10 kolmandale katsele, mis täna ei alistu. Saab kolmanda koha ja kohe näeme, kas jookseb otse tõkete finaali või siiski mitte?
Kriisk jätkab 5.20 peal ja lendab selle ka esimesel katsel üle. Öeldi, et mehe isiklik!:)
5.30- kogu saal elab kaasa! Katsed olid paljulubavad, aga tulemust sel kõrgusel veel kirja ei saanud. Tubli mees igatahes!

400m meeste jooksud, jälle põnev ala. Rasmus Mägi on stardiprotokollides, esimeses jooksu võidab Tanel Reinomägi ajaga 51,07
Teises jooksus Mikk Maiman ja Markus Leemet. Polegi Markust sel talvel varem võistlemas näinud. Leemet pani kohe gaasi põhja, esimesel ringil tundus küll, et mees on jooksunäljas ja võitiski selle jooksu. Kristo Kaljund jõudis end talle järele rebida, aga mitte mööda. Markuse aeg 50,42, Kaljund 50,52, Mikk Maimann 51,85.
Kolmandas jooksus jooksevad kolm meest - Rasmus Mägi, Rauno Künnapuu ja Aarne Nirk. Võitjat pole keeruline ennustada, aga aega küll. Mägi jookseb üksi eest ära, esikoha aeg 48, 06, teine Rauno Künnapuu 49,73 pronks Aarne Nirk 50,16

No comments:

Post a Comment