Total Pageviews

Monday, February 4, 2013

Tagasivaade mitmevõistluste meistrivõistlustele


Üks tore võistlus on taas seljataga. Pildile on püütud 15 kahepäevase võistluse edukalt läbinud meest 23-st alustanust. Rahvusvaheline seltskond. Poodiumi kõrgeimatele astmetele jõudis kahe eestlase kõrval tubli Brasiilia poiss, kes uuendas oma ilusa tulemusega ühtlasi ka Brasiilia rekordit. Kui mulle õigesti meelde jäi, siis oli see enne 5753 punkti ja on nüüd tänu Luiz Alberto DE ARAUJO vahvale võistlusele 5916.
Tore, et Pahapill 6000 punkti piiri ületas ja vahva, et Jõeväli suurepärase võistluse pakkus.

Eesti meistrivõistluste medaleid jagati kahes arvestuses. Mikk Meerents oli kolmas meeste arvestuses ja kõrgeimale positsioonile tuli tal ronida noorsoo arvestuses

 Eesti meistrivõistluste parimad:
Kaarel Jõeväli, Mikk Pahapill ja Mikk Meerents

 Noorsoo arvestuse meistritiitlid 
hõbe Karl Robert Saluri, kuld Mikk Meerents, pronks Veiko Aunapuu

Kuigi ma ise ei võistle, ei ole kunagi sellistel võistlustel võistelnud ega hakka seda tegema ka tõenäoliselt isegi siis mitte kui ma juba veteranide klassis olen (ups, vist juba olengi), pean ikkagi vastama küsimusele, kuidas läks? Silmas peetakse vist ikkagi Robi võistlust ja tegelikult ei oskagi alati enam anda hinnangut. 
Kas küsija jääks rahule, kui ütlen, et hästi läks, jäi kaheksandaks. Mis siis hästi kui kaheksas, aga esimest aastat ikkagi meeste seas, Rajale kaotas 13 punktiga. On see halb? Pigem ütleks, et pole paha!
Oma uues vanuseklassis tuli esimesel võistlusel teiseks. Juuniorite viimasel Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel oli samuti teine, enne seda oli maailma viies :).  
Kui niimoodi kohtade alusel võrrelda, siis on raske anda ühest vastust. Hoopis selgema pildi saab tulemuste põhjal ja ennekõike ikka enese varasemate tulemuste võrdluses. Vastates, et seitsmest alast neljal oli tulemuseks isiklik rekord, pluss isiklik ka punktisummas, siis võib rahule jääda küll. Talvine Portugal tasus ära. See, et siht on silme ees, et oma riigis on mehi, kellega võistelda, kellele järele jõuda ja kelle eest ära minna, see on kõige tähtsam. Tundub, et mitmevõistlus võiks hakata taas oma fänne raja äärde tagasi tooma, meil on uusi tugevaid tegijaid peale kasvanud ja neid tuleb veel. Juba viimastel võistlustel oli Lasnamäe hallis publikut päris korralikult. Loodan, et suveks soojenevad needki üles, kes vahepeal Eesti mitmevõistluse peiesid pidama hakkasid. Vara veel, ütlen ma teile. Las mehed kosuvad. Andke neile aega, raha ja võistlusi, küll me siis näeme :). 

Kes kohapeal ei käinud, neile allpool mõned killud videomälestusi. 

60 meetrit - uue isikliku rekordi sünd Robi jaoks


Teivashüpete seeria ikka veel oma pehme teibaga



Uus kõrgus - raskelt tulevad, aga loodetavasti ikka tulevad


No comments:

Post a Comment