Total Pageviews

Sunday, February 17, 2013

2. päev talvistel täiskasvanute meistrivõistlustel

Läheb jälle lahti. Robi oli eilse esimese meestemedali üle äärmiselt õnnelik. Varsti saame näha, kuidas rõõm tänast kaugust mõjutab. Kaugushüpe algab kava järgi kell 13.30. Enne seda näitab Markus Leemet oma vormi 200 meetris ja algab päeva oodatuim ala, milleks on naiste kõrgus, kus tõenäoliselt hakkab soolot tegema Anna Iljuštšenko. Tema võidus ei kahtle keegi, aga millise tulemusega, on küsimus, mis publiku saali peaks meelitama... või siis hoopis telekate ette, sest ETV on lubanud selle ala otse kodudesse tuua. Naiste kõrgus peaks algama kell 13.10.

Kauguses on üles antud 13 meest. Robi sai uue raamatu kätte, kui asi peaks venima hakkama. Ise loodan, et kõik sujub, sest kohe pärast kaugust kavatsen siit jalga lasta. 

200 m meistritiitlite ihalejate nimekiri on nii naiste kui ka meeste osas neil võistlustel kõige pikem - üle 20 tiitliihaleja mõlemas stardis, mis tähendab meeste puhul koguni kuut eeljooksu. 

Väike vahepõige ka nende jaoks, kes spordihalli võistlusi vaatama ülemäära tihti ei satu. Nimelt kogesin täna, et spordivõistlustel haiseb nagu vanadekodus - üle kõige levib kampriõli odöör :). Nad muudkui määrivad end, muudkui määrivad. Hobusesalvil, millega üks mees end minu nina all sisse hõõrus, on siiski veidi teisem lõhn, aga vahet pole, peaasi, et püsivad ühes tükis ja suudavad oma etenduse ära anda.

200 m - neli meest on esimene jooksuks valmis ja nüüd on see ka tehtud! Henri Manninen tegi võimsa jooksu, aeg 22,38.
Teine jooks, järjekordsed neli meest ihalevad pääsu finaali, kiireim oli Rauno Künnapuu ajaga 22,60
Kolmas jooks on valmis, mehed lennutavad oma pika pesu üle tribüüni ääre, testivad stardipakke ja ootavad... ootavad vahepealset naiskõrgushüppajate tutvustust. Aga nüüd antakse pauk, stardis teiste seas Markus Ellisaar, aga jooksma ei saa, sest start loeti valeks. Kolmest startijast üks kõrvaldati, Ellisaar jäi rajale ja jooks oli võrdne, Ellisaare aeg 22,38, Anatoli Tsvetkovi aeg 22, 52.
Neljas jooks, kus  jookseb ka Mikk Maimann Järvalast. Jooksu võitis Timo Tiismaa võimsa ajaga - 22,28. Miku jooks polnud tänaste kiireimate killast, aeg 23,68.
Viies jooks - siiin elan kaasa Markus Leemetile, pole kahtlust. Markus ostis mind enne jooksu veepudeliga ära ;) Ja Markus võitis oma jooksu kindlalt, aeg 22,49. loodan, et see aeg viib teda ka finaali.
Kuues jooks -Rait Veesalu on stardis, tõotab tulla hea ajaga jooks.Rait võitis selle jooksu 22,32, aga kohe tema kannul Kaspar Mesila, aeg 22,56. Nüüd on selge, et Leemet jooksis end finaali, mida makahjuks kohapeale vaatama jääda ei saa.

Meeste kauguses loeti mehed ette, hüppajaid oli mu meelest 10 või ikkagi kaheksa.
Rainer Meema  hüppas teisel katsel 6.67

Kaarel Jõeväli sai esimese tulemuse kirja - 7.15. Teine katse oli ülihea pakutabamine ja tulemus ka kohe paranes - 7.47. Kolmas oli jälle kaunis, tulemuseks 7.48
Hendrik Kutberg 7.13 parandas teisel katsel oma tulemust sentimeetriga - 7.14, kolmas katse läks kirja ja tulemus paranes veel - 7.19.
Karl Robert Saluri esimene katse 6.62, ei suutnud kõrvu uskuda :). Robi esimene katse oli loodetavasti raja proov, sest tema unistused on seekord üsna suure. Teine katse oli napp ületamine.No kas võtab end kolmandaks katseks kokku nagu korralikule mitmevõistlejale kohane. Hakkab hüppama nüüd. Natuke kaugelt tõukas, veidi siiski parandas - 6.93. Vähemalt sai sellega võimaluse veel kolmeks katseks.
Rain Kask  astus esimese üle, teine katse vägev - 7.45, kolmas oli taas ületamine.
Richard Pulsti poolt esimene korralik hüppe - 7.37, Teine katse polnud enam nii ilus, 7.07. Kolmas 6.99.
Ben Ruuben Kaljuvee - 6.91, teine katse üle.
Finaalis:
Kaarel Jõeväli -hüppas mu meelest kaugelt, aga ikka 7.29. Viies katse Kaarelilt ja ilus - 7.52.  Jõeväli viimane katse oli juba meistri katse, kaugelt tõukas, kui õigesti kuulsin, siis mõõdeti viimaseks 7.46

Rain Kask - Tegi jälle kauni hüppe, pikkus ei paranenud, oli 7.44.Parandas oma tulemust sentimeetriga, kirjas 7.46, vaid 2 cm vähem kui liidril Jõeväljal.Kas Kask parandas oma positsiooni, parandas, kindlustas kindla hõbeda - 7.47 :).
Richard Pulst - oma 7.37 hüpet ei parandanud, tegelikult ei läinud see katse üldse mõõtmisele. Pulst nurub plaksu ja seda ta saab, aga edasi ei aidanud. ka tema astus üle.Pulsti viimane katse 7.46, sama mis Kasel, aga medali värvi see enam ei muuda.
Henrik Kutberg - 7.19 kirjas, 7.33 mõõdeti uue hüppe pikkuseks. Henrik läks ka liiga suure hooga, mis tähendas üleastumist.Ei saanud lisa ka viimasest katsest, üle.
Karl Robert Saluri - kohe näeme, kas hüppab 7 täis. Paku tabamine oli hea, aga mitte pikkus - 6.89. Viies katse, hoidsin isegi kahte pöialt, aga astus üle. Vahest hoidsin liiga palju. Uhh, vähemalt 7 meetri joone viimase katsega ületas - 7.13 ja võitles sellega oma viienda koha tagasi. Kindlasti mitte see tulemus, millest unistas.
Ben Ruuben Kaljuvee - 6.83 esimene finaalikatse, parim praegu 6.91, teine katse ebaõnnestus.Viimane katse läheb mõõtmisele ja 6.96-ga läheb Robist mööda, aga ainult hetkeks.
Mikk Mihkel Arro -kirjas seni 6.77 , nüüd hüppas 6.53, teine finaalikatse üle. 6.68 ei toonud parandust ka viimasel katsel.
Rainer Meema - finnali katse 6.63, teine üle.  Rainer Meema parimaks jääb 6.67.


Naiste 200 meetrit - kõiki jookse jälgida ei jõua, aga Kristella jooksu ikka vaatan, põnev jooks, kes keda? Helin Meier võitis esimese jooksu 25,38, Kristella aeg 25,42.
Teises jooksus Maris Mägi ja muidugi võidab ajaga 24,57 ja sellega minu 200m jooksude jälgimine lõppeb, keskendun kaugusele

Otseülekanded Lasnamäe hallist on minu poolt tänaseks lõppenud. Tulemusi saab jälgida ekjl.ee lehelt. Kaunist päeva!

No comments:

Post a Comment