Total Pageviews

Saturday, May 25, 2019

Götzise esimene päev

Lõpuks on võistlused alanud! Naiste esimene ala ehk 100m tõkkeid on joostud! Tegin just Kendelliga plaksu. Ta võitis oma jooksu ajaga 12.84. Eelmises stardis jooksis Grit samuti väga ilusasti, aeg 13.30, lõpetas oma jooksu teisena.

Võite arvata, et ma liiga detailset ülevaadet siit ei tee. Praegu on meil suht mõnus vaatamise koht, aga üldiselt on siin rahvas tekkide ja toolidega kodust staadionile tulnud. Kohati on tunne nagu kõige palavamal päeval Pärnu rannas, kus jalaga astumise ruumi on keeruline leida.

Kohe-kohe alustavad oma startidega mehed. 36 meest on kuue jooksu peale ära jaotatud. Robi on viimases jooksus, kuuendal real. Ütles, et on oma isiklikuga selle jooksu nõrgim mees. "Nõrgaks ajaks on 10.50, mis on Eesti rekordigraafikus läbi aegade kaheksas aeg.

100 MEETRIT

Maicel ja Janek alustavad teises jooksus. Jooks joostud. Maicel ei säranud pärast jooksu, samuti Janek. Ootame aegu. Maicel 11.22 ja Janek 11.28. Esimene ala nende jaoks kotis! Edasi pauna täitma.

Rootslane Samuelsson jäi oma jooksus viimaseks ajaga 11.10, mis oli tema jaoks vist väga suur pettumus, sest ta jäi pikalt kükitama ja elu üle järele mõtlema. See on esimene kord, kui näeme võistlejaid ja nende emotsioone nii lähedalt. Väike kodune staadion üksnes suurendab õlg-õla tunnet. Te peate mind uskuma et staadioni kõrval sõid rohtu Milka-lehmad. Kordan ennast ja ütlen, et see on imeline paik, kuhu tulla mitmevõistlusele kaasa elama!

Viienda jooksu võitis Moloney, ajaga 10.41. Staadion rõkatas. Staadioni rekord on 10.15.

Süda kerkib, tunnen ja kuulen, kuidas ta taob. Robi on stardis. Täna kannab särki "Kuimetssa Kuld". Kõik kõvad reas, koolivend Devon, eelmise aasta võitja Warner jne... uhh. Valestart. Tunnen, kuidas seemine muutub kiireks.

Sündis uus rajarekord, tänasest Warneri nimel, aeg 10.12.
Robi aeg täna 10.71, Devon 10.81.

Valmistune järgmiseks alaks on alanud.

KAUGUSHÜPE

Robi ja Maicel hüppavad ühte ja Janek teise kasti või vastupidi. Ilm on hall, aga mulle tundub, et võistlemiseks siiski mõnus. Vaade on imeline. Tegin teile pildi ka, aga see ei anna kohapealset tegelikkust kuigivõrd edasi.

Maiceli esimene katse kirjas - tulemus 7.28, teise katse eel nõudis kõva plaksu. Pingutasime, mis suutsime, aga tulemuseks oli paku ületamine. Paku ületas ka kolmandal korral, aga seekord tulemusega. Kahjuks vähem kui esimesel, see eest täpselt sama palju kui Janek viimasel ehk 7.26.
Fännilaud
Janeki esimese katse pikkuseks mõõdeti 7.06. Janek hüppekord oli kohe Maiceli teise katse järel, mis tähendab, et plaksutasime sama soojaga edasi. Vedas enam, sai 10 sentimeetrit lisaks. Teine katse 7.16. Karjume Janekile ja karjusime veel 10 senti juurde. Edasi läheb 7.26-ga.

Robi alustas 7.34-ga, teise katse eel karjusime, mis jaksasime. 2 senti karjusime juurde - 7.36 nüüd. Edasi läheb kolmanda katse 7.37-ga.

Warneril tuleb samuti silma peal hoida, tulemus esimesel katsel 7.47., teine katse läks metsa.

Devon Williams esimesel tulemust ei saanud, teisel vaid 7.10.

T. Duckworth tegi tuleemuse ette kolmandal katsel, kui hüppas 7.72. Praeguse seisuga päeva hüpe.

Mul paluti Robi käest küsida, kui palju nad seal Ameerikas täishool kaugust trennis hyppavad? See on testküsimuseks, et teada saada,  kui palju seal üldse sellisele tehnilisele alale nagu kaugushüpe keskendutakse. Kui Robi vastab, siis panen kirja.

KUULITÕUGE

Proovikatsete ajal sõime Austria friikaid ja snitslit ja vorsti. Fännide sõnul lendasid Õiglase proovikatsete kuulid kaugele. Kohe väga kaugele!

Meie omadest tõukas Maicel esimesena, tulemus kirjas, 14.26. Teine katse, pigistan pöialt peos, fänniarmee karjub hääli kähedaks ja asja eest, kuul lendas 14.74.
Kõva katse kolmandal - 14.95. Kõlab nagu päris. Peaaegu isikliku kordamine :)

Warneri esimene kuulikatse oli 14.50. Teist katset ei märganudki. Rahvast on palju nagu laulupeol.

Janeki esimene  katse... Kuul lendas. Sama palju kui Warneri esimene katse e 14.50. Janeki teine katse, kas tuleb 15 ära. Ootasime seekord vaikuses. Sai lisa - 14.81. Sama rida jätkata ehk kolmandal veel juurde paugutada. Ja ta tegi seda - 15.06 oli katse, mida talt vähemalt oodati. Ei petnud lootusi ega ootusi. Tubli poiss!

Devon Wiliamsi, Robi ja Maiceli koolivend alustas 13.16-ga. Teine katse ei läinud mitte.

Robi haaras kuuli. Kui ilusad mäed siin on (vahepeal on raske staadionile vaadata). Kuul lendas ilusti, avakatselt 14.33.
Teise katse eel tekkis arusaamatus. Kohtunik ei tahtnud teda ringi lasta, kuna tal polnud seljapeal nime. Jõudis viimasel hetkel ilma seljanimeta ringi, lasi kuuli lendu viimasel sekundil ja astus üle. Huvitav, kuhu see võistleja nimi küll jäi? Kas võlub viimaseks katseks kuskilt välja?
Jah, viimaseks katseks ilmus nimi seljale tagasi, aga katse läks siiski metsa.  Ilus on olla ikka.

Lindon Victor lennutas kuuli vahepeal üle 16 meetri, kas pole vahva.

Kolme alaga kogus Robi 2578 punkti ja oli 9. kohal. Teiste kohti ja punkte ma ei näinud ja see on aus tõdemus.

KÕRGUSHÜPE

Hmmm, mehed juba proovivad, aga Robist ega Maicelist pole veel staadionil lõhnagi. Lõpuks jõudis, mõõtis ruttu oma sammud ära ja võistlus algas. Ei jõudnud proovida ega midagi. Enne avakatset jooksis kähku meie juurde, et öelda, nii kõrgelt (1.79) pole ta varem alustanud, arvestades veel, et sooja ka ei teinud. Ju me näeme, mis mõju sel on.

S..ttt. Proovis, mis ta proovis, ega üle kolme korra proovida ei antud ja kui kõrgus nende kordadega ei alistu, siis oled suurest mängust väljas. Seekord nii.

Huvitav, et sellised asjad mind enam rivist ei löö. Robi ennast vist ka mitte nii väga. Ütles, et kõik kohad on valusad, ega polekski teadnud kuidas tõketes oleks hakkama saanud, aga see pole veel kõik. Soovitasin tal kindlasti jätkata. Jaapanlane sai kauguses nulli, aga naudib edasi. Robi lubas, et pigem tõesti jätkab ise ka. Isegi homse tõkkejooksu lubab kaasa teha.
Mulle annab see võimaluse nüüdsest hetkest lihtsalt nautida. Kaasa elada kõigile ja sajaga. Siia, st Götzisesse tasub kohale tulla, sõbrad. 100% kindel.

Janek alustas kõrgusel 1.91, mille lendas elagantselt üle. järgmise kõrguse jättis vahele. 1.97 enam nii elegantne ei olnud. Üldse mitte. See kõrgus jäigi alistamatuks täna. Aga korra nägime juba parimate päevade Janekit, emotsiooni mõttes. Lasku nüüd oma karud välja ja nautigu lõpuni.

Maiceli avakõrguseks oli täna 1.94. Üle. järgmine vahele, 2.00 üle. Ja siis algas eestlaste pidu, mille lõi Maicel oma järjestikuste kõrguste ületamisega. Kõige viimased katsed kerkisid täna 2.18 peale, kuigi see enam ei alistunud. Karjusime hääled kähedaks ja süda rõkkas rõõmust tema 2.15 kindla ületamise pärast. Alavõit Eestisse.
Maicel päeva lõpuks enne 400 meetrit 7. kohal. Punkte ei märganud.

400 MEETRIT

Maicel ja Janek jooksevad ühes jooksus, kui ma õigesti vaatasin, siis liigutati Maic esimesest stardist teise.
Robi on eelviimases e 6. jooksus. Ja siia ma tardusin. Kõik jooksid, kõik said ajad, aga millised??? Jään praegu vastuse võlgu.

Tean, et Robi lubas täna kaasa teha vähemalt kettas. Ise loodan, et pingutab kusagil veel. Jätkame pöidlahoidmist Janekile ja Maicelile ja kõikidele teistele, kes rivis. See on tõeliselt nauditava õhustikuga mitmevõistlejate kohtumispaik. Kõik on peopesal, kõik on lähedal, tõeline ühe pere tunne.

Jah, mul on veidi kahju, et Robil läks nagu läks, aga olen juba õppinud mitte liiga kaua põdema. Armastan oma pesamuna kõigele vaatamata ja toetan teda seni kuni elan :).


No comments:

Post a Comment