Total Pageviews

Sunday, January 13, 2019

Head uudised liikusid kiiremini kui mees ise

Robi suvine saabumine aastal 2018
Veel enne kui Robi sealt poolt maakera esimesele lennukile jõudis istuda, jõudsid temani head uudised. Nimelt otsustas Eesti Olümpiakomitee tõsta alates selle aasta jaanuarist C taseme sportlaste toetust kuni 1000 eurini kuus. Kergejõustikuliidu juhatuse otsuse kohaselt kantakse määratud summast stipendiumina sportlasele igakuiselt 600 euri ülejäänu jääb nn treeningtoetuseks, mis kaetakse kuludokumentide alusel või kantakse otse klubile. Lisaks väike varu ka spordimeditsiini reservfondi.

Sellisena makstakse C-taseme sprotlastele toetust kuni augustini. Neile, kes pääsevad oktoobris toimuvale MMile, pikendatakse toetuse saamist kuni MM-ini, et siis juba teha uued arvestused, vaadata ümber tasemed ja toetused.

Juhhuuuu!, kas pole. Asjad liiguvad. Kui on unistused, tuleb astuda esimene samm. Mul on hea meel, et Robi otsustas õigel ajal osta piletid ja veel parem meel, et ei pea pärast piletite ostu jääma käppa imema. Võimalus jätkata magistriõpingutega Ameerikas on tore, aga nagu ma aru olen saanud, pole elu enam lill. Mitmed kulud tuleb nüüd õppuril ise kanda nagu näiteks tervisekindlustus ja veel miskit. Riigis, kus kõik asjad on suuremad kui meil siin, on suuremad ka kulud. Samas on seal ikkagi suurepärased võimalused treeningutega jätkamiseks ja seda on Robi lubanud teha.

Eestisse mitmekatele tuleku kohta ütles Robi "Õhtulehele", et teeb seda perekonna nimel. Tahab pakkuda lähedastele võimalust teda oma silmaga võistlemas näha.
Siis selgus, et pere on neil kuupäevadel üsna keerulises seisus, sest ema õpib, suur vend on töö tõttu Tallinnast eemal, üks õde on pulmareisil ja teine tagasi tööl oma riigis. Emal annab kombineerida, ma loodan ja oma emotsioone kohapealt teistelegi vahendada.
Neil kergejõustikuhuvilistel, kel 2. ja 3. veebruaril muud targemat teha pole, need lähevad kindlasti ju Lasnamäele kohale.

2 comments:

  1. Ahhoi! Enda poolt ka Robile väike kingitus. Tagasihoidlik, aga siiski... :-)

    https://www.decathlon2000.com/4036/karl-robert-saluri

    ReplyDelete