Total Pageviews

Wednesday, January 30, 2019

Teibad tulid koos mehega


Teibad ja mees on tagasi Eestis, et eeloleval nädalavahetusel, 2. ja 3. veebruaril koos teiste ägedate mitmevõistlejatega üks kõva lahing maha pidada. Lasnamäe kergejõustikuhallis toimuvad rahvusvahelised kergejõustiku meistrivõistlejaid. Avapäeval antakse start kell 14. Stardinimekirja leidsin kergejõustikuliidu veebilt.

Eile lennukilt astus maha rõõmus ja teotahet täis mees. Kaks järjestikust lendu üle ookeani esialgu kurnatuse märke ei ilmutanud. Tegelikult vastupidi, juba ammu ei ole teda nii õnneliku ja säravana näinud.

Ise olen ka rõõmus, sest keset talve kahel korral järjest meheks kasvanud last kodustes tingimustes võistlemas näha - seda rõõmu pole ammu antud. Jõudsin juba vahepeal nende poolöiste tulemuste jahtimisega erinevate ookeanitaguste võistluspaikade lehtedelt ära harjuda.

Vaatasin alles hiljuti, inertsist, mida Juss e Johannes Erm teeb. Teeb rõõmu. Hooaja esimene võistlus kotis ja seda veel korraliku tulemusega. 5805 punkti on Jussi poolt kodumaa poolt ette saadetud. Korralik punktisumma tuli kokku selliste üksikalade kogusummana: 7.19/ 7.42/ 14.49/ 1.92/ 8.21/ 4.80/ 2:46.20.

Mõõt on ees. Robi eesmärk on koguda punktisumma, mis ta sisehooajal veel kord Euroopasse võiks lennutada, siis Euroopa sisemeistrivõistlustele. Poisid pakuvad, et alla 5900 punktiga neile võistlustele asja pole. Selle punktisumma jahtijaid koguneb aga Lasnamäele kenake hulk, mis tähendab, et on kellele kaasa elada.

Ise jõuan seekord halli paremal juhul kahes viimaseks alaks. St teen kõik endast oleneva, et kaheks viimaseks alaks kohal olla, sest muidu oleks ikka väga mage. On ju Robi kogu aeg öelnud, et talle meeldib Eestis võistelda, et perele rõõmu pakkuda, aga sedapuhku pole perest nädalavahetusel kedagi peale tema enese Tallinnas. Ainus võimalus kas või poole pealt kohale jõuda on emal. Järelikult loodame fännidele.

Muide, ma veidi noomisin Robi sõnade eest, mis ta viimati Õhtulehe ajakirjanikule jagas. No näiteks see, justkui oleks ta ostnud endale Ameerikas Mustangi, mida ta nüüd vennal käivitada laseb. Ostja oli tõesti tema, aga venna raha eest, selle unustas mainimata ;).
Või siis see, justkui püüaks ema oma identiteeti blogis varjata? Ei, sõbrad, ei püüa. Lihtsalt ema on koolitatud ajakirjanik ja kommunikaator, seepärast kasutan vahel erinevaid mooduseid pojalt info saamiseks, näiteks ka intervjueerimist. Samas vahel, üsna harva, kirjutab midagi ka Robi ise. Need vähesed mõtisklused olen püüdnud vastavalt ka markeerida, et oleks aru saada, kust läheb ema ja kust Robi enese mõte ja arutluskäik.
Aga üldiselt mulle lehe toon ja stiil meeldis, eriti Robi siirus ja avatus. Ika oma ema poeg :).

Blogilugejad saavad küllap aru, et ega ema spetsialisti tarkustega ei hiilga. Ikka emotsioon on see, mida ma ise lapse sporditegemisest saan ja jagan.
Järgmine kord Lasnamäelt.

No comments:

Post a Comment