Total Pageviews

Saturday, May 12, 2018

Kagu konverentsi teine päev

Et alustada teise päevaga, on oluline meenutada esimest. Sellest pidi tulema säästu kümnekas Robi jaoks, aga mis juhtus tegelikult. Tulemused olid üllatavad: 100 meetrit 10.52, kaugus 7.54, kuul 14.04, kõrgus 1.85 ja 400m 48.52 andsid kokku 4200 punkti, mis tähendas isikliku rekordi (8108) ületust 38 silmaga. Eilse pave lõppulemusena oli võimalik tõdeda vaid, et säh sulle säästuvõistlust.

Vaatame, mida pakub uus päev. Ette on teada, et seljaprobleemi tõttu on täna kõige tundlikum ala teivashüpe. Viimane hästi alanud 10-võistlus sellel alal lõppes, sest tulemust ei tulnudki. Loodetavasti täna mingigi tulemus vähemalt tuleb. Läheb lahti!

110 MEETRIT TÕKKEID
Tõkked pole Robi tugevaim külg ja oma säästupunkti plane tehes rehkendas ta siin ajaga 15.38. Saame näha, kas saab pihta.
Foto: UGA twitteri lehelt
Start anti ja... USKUMATU! Ta ületas finišijoone hetkel, mil stopper näitas ajaks 14.82!! Ma ei suuda uskuda. Esimene kord elus jooksis ta tõkkeid alla 15 sekundi. See pidi ühel päeval juhtuma, arvetsades 100 meetri aega, aga täna!!! Tegelikult millal siis veel. Tegelikult vajan ma vist paari päeva aega, et aru saada, mis toimus. Õe Kata Maria kiire kommentaar soovitab edaspidi ainult säästuvõistluste juurde jäädagi. Olen valmis soovitustega ühinema.
Vaadake seda jooksu:
Rauno läbis tõkked ajaga 15.19

Robil kuue alaga punkte koos 5071, mis tähendab isikliku rekordi edestamist juba 70 punktiga. Aga võistlus pole veel läbi. Unustame edu ja läheme vastu järgmisele alale.

KETTAHEIDE
Kuigi säästuvõistluse järele seal toimuv enam ammu ei lõhna, on ikka tore märkida, mis oli säästuvõistluse eesmärk kettas. 41 meetrit. Kui see on koos, siis võime olla rahul. Eesmärk on jääda terveks ja pääseda NCAA-le juunis.
Ala alaku.
Robil esimesel katsel kohe eesmärk täidetud - 41.05. Ja nii jääb, sest ülejäänud katsed lendavad võssa.
Siin see ainus õnnestunud katse on
Rauno parimaks jääb teisel katsel mõõdetud 39.15.

Oma isiklikule Robi kaotas nüüd hulga, punkte koos 5757 ja isikliku rekordigraafikuga plussis veel vaid 14 silmaga. Säästuvõistluse kohta ikkagi hea. Järgmiseks alaks surun pöidlad tugevamini pihku, sest kui see saab tehtud, siis saab kõik tehtud.

TEIVASHÜPE
Robi valib säästuvõistlusele kohaselt algkõrguseks 4.30. Tegelikult rohkem ikka selja pärast. Pakkus ju, et kui suudab paari katsega tulemuse kirja saada, siis on hästi. Miinimum eesmärk oli sel alal 4.40.

No nii, 4.30 latil ja selle ületamiseks kuluski täpselt kaks katset.
Tohoh, järgmise kõrguse on ta otsustanud vahele jätta ja läheb eesmärki kohe ületama, jätkates kõrgusel 4.50.  Pingutas vist üle, sest see kõrgus põhjusel või teisel täna ei õnnestunud.
Õnnestunud katse on videos. Palun ja tänan ülikooli, et oma lehel kiiresti infot jagab. Siin see katse on:
Robi enda kiire kommentaar pärast teivast ja enne oda oli järgmine: "Hüppasin täna lühemalt hoolt mingi pehme voolikuga. Proovisin 4.50 ka, aga teivas oli liiga pehme ja liikus eest ära. Selja pärast ei riskinu vahetama ka hakata. hea on see, et vähemalt valu ei tundnud."

Teist päeva järjest võistlevad 33 kraadises kuumuses. Ei ole kerge.
Rauno sai jagu teibas kõrgusest 4.50.
Seis enne odaviset on järgmine. Isikliku rekordi graafikuga me neid tulemusi enam ei võrdle, miinimumist siiski kõvasti parem seis.

ODAVISE
Sel alal oleks säästuvõistleja täna rahul tulemusega 54 meetrit täpselt. Tuletan meelde, et odaviset on Robi nimetanud enda lemmikalaks 10-võistluse sees ja ta isiklik pärineb nüüd juba 4 aasta tagusest ajast, tulemus oli siis 60.50. Tänased odad on veel lendu laskmata.
Nüüd nad lendavad.
Rauno oda lendas kohe õige kaugele: esimesel katsel 65.76 ja teisel koguni 66.29. Kolmandal katsel lisas Rauno sentimeetreid veel ja tänase alavõidu tõenäoliselt võtab ta tulemusega 67 meetrit täpselt.

Robi alustas rahulikult, esimesel katsel miinimum võetud, oda lendas 55.68. Võiks ju rahule jääda, aga tundub, et hoog pole veel raugenud. Kuna teivas seljale valu ei teinud, siis võib ju pingutada veidi veel ja ta pingutas! Teine katse 59.67. Kõva sõna, arvab ema ega ole kurb kolmanda katse tulemuse üle - 57.77. Mulle meeldivad seitsmed väga.

Enne viimast ala on punkte Robil 7192. No 7500 ja veidi peale jookseb ta kindlasti täis, aga tundub, et siit tuleb ka Euroopakate norm ära. Kuigi.. oma säästuprogrammis arvas ta, et 1500 jooksu ajaks piisab tulemusest 4.47,00. Ma ei mäleta, millal viimati ta nii aeglaselt selle distantsi läbis. Oma rekordseeriat tehes oli ajaks 4.27,43. Isiklik on veidi veel parem. Isiklikku joosta pole vaja, aga ju me saame varsti teada, mis masti padruneid ses püssis veel varuks on.
Hoopis olulisem on, milliseks kujuneb jooks enne viimast ala Robi 97 punktiga edestava Gabe Mooriga, kelle isiklik 1500 meetris on hetkel 4.45,68. Kes viib koju võidu, selles on küsimus.

1500 MEETRIT
Vot nüüd mina aru ei saa, aga kui uskuda seda, mida silmad näevad ja liita nii nagu ise oskan, siis võttis Robi võidu tulemusega 7934 punkti. Jooksu aeg oli 4.30,35.
Ja vaadates pilti kooli twitterist, pole põhjust võidus kahelda. Võitja intervjuu. Palun rohkem säästuvõistlusi!
Lõpuks tulemuste tabel ka. Olgu see jäädvustatud ajaloo huvides.

No comments:

Post a Comment