Total Pageviews

Sunday, June 4, 2017

Götzisest NCAA-ni - kes teeb esimesena MMi normi?

Nädal tagasi pühendasin laupäeva-pühapäeva mitmevõistluse jälgimisele. Põnev võistlus oli Götzises, kus osales kolm meie 10-võistlejat, kelle eesmärgiks ja sihiks oli suvine MM. Uibo, Rosenberg ja Õiglane – igal ühel soov ja igal ühel võimalus. 
Maicel Uibo, foto Decathlon 2000 FB lehelt
Maicelilt ootasin palju ja ootasin südamevärinal, sest eelmine hooaeg sportlikus mõttes ei õnnestunud liiga hästi. Üksikalade tulemused selle hooaja eel lubasid ilusat ja huvitavat võistlust ja tundus, et talvine tagareis oli ka lõpuks korras.
 
Alustaski ilusasti:100M aeg 11.04, kaugus 7.35 ja siis nagu tönksti – kuulis 0. Miiiiiikkkksssss???? Robi ütles, et soojenduskatsetel lendas kuul üle 15 meetri, aga mis see loeb?? Ise on ta öelnud kord ka seda, et pole tähtis, mis sa treeningutel teed, oluline on näidata oma võimeid ja suutlikust võistlustel. See on teine kord kui kuul toob olulisel võistlusel Maicelile nulli ja seda ei muuda isegi teadmine, et tegelikult oli kõik peaaegu perfektne, vaid miski väike viga tuli sisse.
 
Nüüd on see ajalugu ja mulle meeldis, et Maicel läks edasi. Tänu sellele saime teada, et kõrgus on jätkuvalt tema ala. Tuli alavõit tulemusega 2.15. Lisaks tema kohta korralik tulemus ka 400M jooksus – 50,56.
Teine päev jätkus hea hooga: 110 m tj 14.80, ketas 47.17 ja siis see teivashüpe. Maicel on ka sel alal Eesti mitmevõistlejatest parim. 5.20 võetud, üritab ta korrata isiklikku tippmarki tähistavat 5.30 ja siis see juhtus – tagareis andis järele. Nuta või naera, aga edasi ses olukorras enam ei tee. Nüüd jääb üle ainult loota ja paluda, et see pagana reis soojas kliimas end kiirelt kokku võtab ja lubab hooaega enne MMi jätkata. Rahu, Maicel, ja muidugi tarkust teha õigeid valikuid.
Kristja Rosenberg, foto Decathlon 2000 FB lehelt
Kristjan Rosenberg alustas stabiilselt: 100m 11.03, kaugus – 7.07, kuul – 13.65, kõrgus – 2.03 ja 400m 50.56. Esimene päev andis kokku 4046 punkti. Liiga võimsaid tulemusi ei olnud, va kuul, millega ta tõenäoliselt ka ise rahule jäi, aga üle 4000 punkti kogumine esimesel päeval on heaks eelduseks, et koguda teise päeva lõpuks kokku 8000 ja enam punkti. Seekord mitte, sest teisel päeval jooksis Kristjan ainult esimese tõkkeni ja siis sai võistlus temagi jaoks läbi.
Janek Õiglane, foto Decathlon 2000 FB lehelt
Kastanid tõi tulest välja meie kolmas mees – Janek Õiglane, kelle jaoks kujunes sest võistlusest tema senine parim. Tulemused alade lõikes 100m - 11,17 / kaugus – 7.13 / kuul – 15.02 / kõrgus – 2.03 / 400M – 50,56 / 110m tj – 14,72 / ketas – 40.96 / teivas – 4.90 / oda –  65.17 ja 1500M – 4.37,76 andsid kokku 8037 punkti. Isiklike tippmarkide parandamine toimus nii 100 kui ka 400m, teivashüppes kordas isiklikku ja mujal tegi enam-vähem oma ära, va oda, kus oleks oodanud ja lootnud isegi enam. Aga sellest piisas et pääseda nüüd nende 14 Eesti 10-võistleja sekka, kes on alistanud 8000 punkti piiri. Ilus küll, aga MMi normi püüdmiseks on vaja veel pingutada ja seda plaanib ta teha juuli alguses Kadriorus toimuvatel meeskondlikel mitmevõistlustel.

Järgmine mees, kes läheb oma MMi normi üritama, ongi Robi. Saan aru, et põhimõtteliselt võiks Robi ja Maicel saada MMile peale ka eelmise aasta tulemuste põhjal, aga Eesti lõi karmimad tingimused, mis tähendab, et norm tuleks täita sel aastal ja kui normitäitjaid rohkem, siis saab otsustavaks Eesti meistrivõistlustel osalemine. Hetke seis on selline, et vaata, et  jääbki kõigil lootus Kadrioru peale, kui just....

Robil on järgmine MMi normi täitmise võimalus juba kolmapäeval, 7. juunil algavatel Ameerika üliõpilaste meistrivõistlustel Eugene’s. Eesmärk on lihtne – anda endast kõik ja koguda maksimaalne punktisumma, millest peaks olema küll, et vahest ka MMile pääsu õigust kinnitada.
Kas ja kuidas see õnnestub, näeme juba loetud päevade pärast.

Üks mõte veel, mis nõuab väljakirjutamist. Nimelt jääb mulle spordiajakirjanikke kuulates või nende lugusid lugedes vahel mulje, et Robi pole ikka veel suutnud end nende silmis päriselt tõestada. Eelmisel aastal näiteks lugesin suurelt pealkirja: „Pahapill, Õiglane või Saluri – kes jääbkoondisest välja?“ ja seda ajal, kui Saluril oli nimetatud meestest ainsana olümpianorm täidetud. Välja jäid esimesena nimetatud, kel normitäitmise õnne ei tulnudki.
Nüüd vaatasin Götzise ülekannet ja kuulen jälle, et Õiglane on järgmine pretendent Uibo kõrval MMile. See võib nii olla, aga eelmise aasta tulemuste põhjal on norm olemas siiski Saluril. Tore oleks muidugi, kui mõlemad, nii Saluri kui ka Õiglane tõestavad oma headust ja saavad mõlemad järgmisena MMile peale, kuigi just kuulsin raadiost Õiglase enda kommentaari, kus ta ütles, et tema keskendub Kadriorus toimuvale mitmevõistluse superliigale ja MM on boonus kui tuleb.

Mina sooviksin aga, et MMile pääseks täiskomplekt meie mitmevõistlejaid, sest mul on ju piletid sinna juba taskus. Seega poisid, pingutage enda, Eesti ja minu eest ka, et oleks, kellele kaasa elada.

Markus Leemet, Karl Robert Saluri SEC2017 medalitega
Kolmapäevast aga jälgin taas tulemusi Ameerikast, kus Robi kõrval teeb NCAA 10-võistlust kaasa ka meie teine mees Markus Leemet. Jääge terveks!

1 comment:

  1. Kas olete võlgade ülevaatamisel või administreerimisel? Kas olete mustas nimekirjas? Kas te üritate igakuiste maksetega toime tulla? Kas soovite osta maja, autot või äri laenu, kuid võlgade läbivaatamise või haldamise all? Kui olete vastanud YES ühele mu küsimusele? Palun võtke meiega ühendust e-posti teel: nortonfinance2017@gmail.com

    ReplyDelete