Total Pageviews

Friday, February 26, 2016

Kagu Konverents Arkansase ülikoolis Fayettevilles

Täna algav võistlus, mille nimeks inglise keeles on SEC Indoor Track&Field Championships e Kagu Konverentsi meistrivõistlused eesti keeles, toob seal pool maakera kokku kolm sõpra: Robi, Markus ja Maicel, mille üle minul siin pool maakera on alati hea meel.


Ma loodan, et Eestis alguse saanud sõprus pole kusagile kadunud ja poisid ise ka seda kokkusaamist naudivad. Markuse kool South Carolina ei asu kuigi kaugel Georgia Ülikoolist ja seetõttu nad aeg-ajalt ühes regioonis rinnad vastakuti panevadki.
 
Tõsi, tõsi, täna pole see võistlus, kus kõik kolm koos mitmevõistlust teevad. Jah, Robi ja Markus Leemet küll, aga Maicel kogub vormi kahe nädala pärast toimuva tähtsaima võistluse jaoks, mis Ameerika maal on üliõpilaste jaoks NCAA. Neil võistlustel teeb ta kaasa individuaal aladel, milleks seekord on kaugushüpe ja 60m tõkkeid.

Markus ja Robi
Robi ja Markuse jaoks kõlab aga varsti stardipauk ja siis mehed näitavad, mis nad täna 60m distantsil välja joosta suudavad. Markuse isiklik sel alal on aasta tagasi joostud 7.06. Sel hooajal on ta jooksnud 7.17. Robi, tuletame meelde, on kahel korral sel aastal läbinud distantsi ajaga 6.91. Robi ja Markus jooksevad koos teises jooksus. Ühes nendega ka juba blogi lugejatele tuttav Garrett Scantling Georgia ülikoolist ning Devon Williams samuti sama kooli poiss. Robi isiklik on sel alal parim, aga Scantling hoiab enda nimel võistluse rekordit eelmisest aastast, mil ta sai kokku 6036 punkti.

Esimene ala - 60m
Uhh! Tulemused ilmusid ja pean tunnistama, et üks südamelöök jäi vahele!
Robi jooksis uue isikliku ja mitte ainult tema. Nii tugeva veduri vedamisel parandasid oma isiklikke sel alal ka Markus ja isegi Devon! Ilus algus. Väga ilus algus. Homme algavatele Eesti meistrivõistlustele on sprindis vähemalt tubli tulemus ette joostud.

Teine ala - kaugushüpe
Robi alustas ka teist ala VÄGA HÄSTI! Esimene katse küll alles mõõdetud, aga selle pikkuseks mõõdeti 7.33. Viimati tegi ta nii pikki hüppeid aastal 2013.
Markus sai samuti juba esimesel katsel enda kohta korraliku tulemuse kirja - 6.78, aga nüüd hoian veidi hinge kinni ja vaatan, mis veel on oodata.
Robi teise katse pikkuseks mõõdeti 7.25 ja kolmas oli ebaõnnestunud. Markus ka esimesele katsele lisasentimeetreid juurde ei võlunud.
Devon Williams hüppas uue isikliku sel alal, hüppe pikkuseks 7.70!
Garretti kohta saab öelda, et oma hüppas ära, tulemus 7.06.

Kuna oma silm on kuningas, siis vähemalt tulemused siia ka
Nüüd on jälle hetkeks mahti hingata. Hingetõmbe hetkel avastasin, et hoogsa kaasaelamise ja info jagamise ajal oli tuli pliidi all ära kustunud, kuumast teest saanud vahepeal jäätee ja mis maitsega toidu ma taldrikult ära olin söönud, seda üldse ei mäleta. Aga kas sel ongi tähtsust, kui alustad võistluste jälgimist eelteadmisega, et poja ranne pole veel see ja ööuni jäi samuti kehvaks või vähemalt öö enne tänase võsitluse eelset ööd, sest me oleme siin ju väikse viivisega. Vähemalt kahel esimesel alal rannet kasutada polnud vaja ja tundub, et une sai samuti enam vähem korda. Randme ala on peagi algamas.
Markus arvas samuti enne võistlust, et vormi kõver on languses ja midagi head oodata ei tasu, aga nüüd on kahel esimesel alal vastupidiselt oma hooaja marke hoopis parandanud.

Kahe ala punktide alusel on liider Devon Williams 1874 punktiga, Robi tema järel 1822 punktiga. Aga võistlus iseenesest ju alles algab. Robi jaoks kohe kindlasti, sest kuulis nagu öeldud on tegemist hella randmega ja kõrguse kohapealt ei tahaks kohe midagi öelda :).

Kolmas ala - kuulitõuge
Kuul ka kotis. Ranne kannatas välja kaks katset, neist parim oli 13.84, mis on haige randme ja Robi senise isiklikuga arvestades korralik tulemus.
Infot ei ole, aga pildilt on näha, et Markus lõpetas täna kahjuks kaugusega ja Devon Williams küll jätkab, aga kuuliheitest läheb edasi mitte oma parimate päevade tulemusega. Täna 11.10

kuulitõuke tulemused
 
Kolme ala järel seis selline:
1. Lindon Victor   2602
2. Garrett Scantling  2552
3. Karl Robert (Robi) Saluri  2541
4. Devon Williams   2426

Robi edestab isiklikku rekordigraafikut 44 punktiga enne põnevaimat ala. Kui Lindon ja Garrett ületavad kõrguses parematel päevadel 2 meetrit, siis Robi pole võistlustel veel kõrgemale kui 1.85 hüpata suutnud. Devon Williamsi laeks on siiani 1.90

Neljas ala - kõrgushüpe
Kõige põnevam ala on alanud. Jälgin ja rõõmustan. 1.75 üle, siis 1.78, 1.81 ja nüüd - 1.84 - esimesel katsel maha, teisel üle!!! Imestan, kui vähe on rõõmuks vaja :).  Rohkem kõrgusi Robi jaoks täna ei lisandu.

Hiljem selgus, et juba kõrguse 1.75 ületamise ajal oli löönud põlve terav valu, mis tähendas, et 1.78 jäi vahele, sel ajal manustati hoopis valuvaigistit. 1.81 esimene katse oli lihtsalt läbijooks, et aega võita, aga teine katse õnneks üle. "Kui 1.84 ka üle saad, võid kõrguse katkestada," oli treener öelnud. Teine katse kõrgusel 1.84 oli olnud valus, aga korralik hüpe. Tulemus kirjas ja edasisest loobuti.
Homset see ei sega, ütles Robi, aga täna  enam edasi riskima ei hakanud. 
Punkte esimese päeva lõpuks koos 3202 ja isikliku rekordigraafikuga plusse 69.

Markuse võistluse katkestas vigastus. Mis täpselt, seda praegu ei tea, aga tõenäoliselt kubemevigastus.

Garrett ja Devon tegid kõrguses head tööd. Garrett ületas enda hooaja parima 2.05, Devon isiklikku rekordit märkiva 1.93.
Homsele minnakse vastu nõndaviisi:

 Siinsele postitusele joone alla tõmbamiseks margin ära ka Maiceli tänase ala, milleks oli 60m tõkkeid. Tundub, et sealgi läks midagi nässu, sest aeg 8.72 pole kindlasti see, mis mehe rõõmust hüppama paneks. Kauguse tulemus 6.91 on samuti tema puhul tagasihoidlik.

No comments:

Post a Comment