Total Pageviews

Thursday, May 14, 2015

Maicel ja Markus võistlevad koos regiooni parima tiitli nimel 14.-15.mai

Juhuuuu! Jätkan teist päeva lõpust....

Hakkas pihta järjekordne 10-võistlus, millele kaasa elamata on raske olla. Enne jäävad kapsad kükitamata ja teised taimed janusse, aga järgnevast püüan osa saada nii vahetult kui see taolise vahemaa puhul võimalik on.

Võistluspaik
Maicel Uibo ja Markus Leemet panevad täna homme Ameerikamaal Starkville's seljad kokku, et välja selgitada kes on kellest ja kui palju parem! Algasid nende regiooni meistrivõistlused. Esimese ala tulemused käes.
 
100m
 
Markus läbis distantsi ajaga 10.94, Maicelil teises jooksus läks veidi rohkem aega ehk 11.19. Markuse aeg päeva kolmas tulemus!
 Mõlemad poisid on varasemalt kiireminigi jooksnud. Markuse parim rekordikõlbulik aeg on 10.92 ja Maicelil kaks aastat tagasi rekordseerias 10.99, aga me ei virise! Poisid alustasid tublilt, eriti Markus! Hurraa!


KAUGUS

Kaugus algas kaugele. Maicel hüppas kohe esimesel katsel 7.44 ja nii jäi. Päeva parim tulemus.  Ülejäänud katsed lisa ei toonud. Täpsemalt - tulemuste tabeli põhjal need lihtsalt ebaõnnestusid ega kuulunud mõõtmisele.
Markuse isiklik võistlustel hüpatud kauguse tulemus on seni 6.99. Lootsin, et ehk täna suudab järgmise meetri ette hüpata, aga mitte veel. Parimaks hüppepikkuseks mõõdeti tal 6.90, mis on nende võistluste neljas tulemus.
Kahe ala järel veab võistlust Maicel punktidega 1739.
Markus on neljas punktisummaga 1664.

GRETE ŠADEIKO

Seniks kuni poisid peo sees kuule soojendavad, põige teise piirkonna võistlustele, mis toimuvad Floridas Tallahassees ja kus on end soojaks jooksnud 7-võistluse esimese alaga Grete. 110m tõkete aeg oli 14.08 ja kõrguses ületatud hetkel 1.69, käsil 1.72, mis samuti kolmandal katsel alistus.
Pärast kõrgust keeras Floridas ilm ära, nii et minu ärkveloleku ajal seal kandis enam midagi ei toimunudki....
Hommik on ikka õhtust targem, sest hommik kinnitas, et võistlus jätkus ja Grete tõukas kuuli 11.96 ning läbis 200m ajaga 25.28. Korralikud tulemused, mis andsid punktisummaks 3365 ja kolmanda koha esimese päeva järel. Teine koht kogus ainult ühe punkti enam, tugevaim on 186 punkti kaugusel. See kõik tõotab uut veel põnevamat võistluspäeva.

KUUL
Maicel alustas kohe võidukalt, ses mõttes, et asus ala juhtima, aga mitte oma parima katsega. Teise katse tulemus jab protokolli ja see oli korralik 14.16.  Markuse kuul lendas esimesel  katsel kohe uue isikliku tulemuse - 13.45 ja parandas seda kolmandal katsel veelgi!! Uus isiklik ja tänane tulemus 13.69.
Hästi on alustanud need meie mehed.
Kolme ala järel Maicel juhib - 2477 punktiga
Teine on Markus 2373 punkti.
Kuulile on kümnevõistluses alati järgnenud kõrgus ja see on tavaliselt koht, mis võib paremusjärjestuse pea peale pöörata. Maiceli pead ei pööra kõrgus reeglina kuskile, aga seda suurema põnevusega jään ootama Markuse tänaseid tulemusi.

KÕRGUS
Täna polnud Markuse päev, vähemalt mitte sellel alal, sest 1.85 pole kindlasti tulemus, millega ta ise rahul oleks, aga rohkem ei lennanud.
Maicel alustas kõrguselt 1.91, järgmine kõrgus oli 2.00, siis 2.06 ja nii edasi, kuni kõrguseni 2.18, mis on minu meelest mehe uus isiklik sel alal. Kõrgusel 2.03 raputas ta maha viimase võistluskaaslase, nii et hulka aega tuli üksi paugutada ja kui käsil on kõrgus, siis on trumbid tema käes, kui need just kellegi teise pihus ei ole. Seda juhtub, kui üldse, siis igatahes väga harva.
Punkte nelja ala järel Maicelil 3450
Markuse punktiseis 3043. Nende vahele mahuvad kaks tüüpi, kelle punktiseis pigem võrdne Markuse omega, mis tähendab, et Maicel teeb nüüd juba justkui omaette võistlust ja siis teised.

400M
Tundub, et Markusel jäi kõrgusest midagi kripeldama, ja võttis 400m kohe vihaga ette, jooksis end peaaegu tühjaks ajaga 49.36!
Maicelil jäi taastumisaega kõrguse ja 400 vahel kõige vähemaks, tema aeg tema enese kohat siiski korralik 50.89.

Maicel 14.05.2015

ILUS, ILUS, ILUS!
Päev lõppes neil võistlustel kahe Eesti mehe juhtimisel:
1. Maicel Uibo - 4224 punkti
2. Markus Leemet - 3887 (-337)
3. Zach Taylor - 3818

Reede õhtu kulgeb tõenäoliselt samal lainel. Õnneks järgneb reedele laupäev, nii et võib lainetada mõnuga!
Georgia Ülikool säutsus rõõmuga, et kui Maicel samas vaimus jätkab, siis oleks see talle juba kolmas tiitlivõit sel mandril. Ootame-vaatame ja hoiame pöialt.

UUS PÄEV, 15. MAI

Robi ütles meie aja järgi hommikul, et tal pole tuju ja pole mõtet tema käest mingeid arvamusi ega kommentaare oodata, sest pole kerge olla ise valgusaastate kaugusel sõpradest, kes võistlevad ja teevad seda hästi.
Väga hästi teevad nad tõesti.

110M tõkked
Markus alustas suurepäraselt, aeg 15.14 läheb mu meelest kirja jälle kui uus isiklik tippmark.
Maiceli aeg oli täna 15.01. Jah, ta on jooksnud teinekord ka kiiremini, aga see on siiski väga hea, me rõõmustame ja ootame järgmisi tulemusi. Võistlus läheb edasi eestlaste vedamisel.

KETAS
Ketas läbi, tulemused käes. Maicel heitis täna 48.33, mis jääb küll rekordgraafikus heidetud tulemusele vähe alla, aga pole paha.
Markus heitis 36.00 ja selle tulemusega tuleb neil edasi minna.
Maicelil koos seitsme alaga 5908 punkti
Markusel 5304.

Tundub, et ketta järel trügis Eesti meeste vahele keegi Zach Taylor, kes on seitsme alaga kogunud 5321 punkti. Ootame, kuidas lähevad asjad edasi.
Maiceli rekordgraafikus ma näpuga järge ei aja, aga selge on see, et tänase päeva kaks ala on andnud rekordis veidi järele, kuid teivas on ju ees ja me teame, et sel mehel on tiivad :).

Ootame ja ootame siin tulemusi nagu nõrgad, aga mida ei tule, seda ei tule. Sain sala-avalikest allikatest infot, et ilm keeras ära - kõu tuli võistlejaid segama, mistõttu viidi võistlejad vahepeal sisetingimustesse. Miks see segab tulemuste edastamist, kuidas need omavahel seotud, kas on tegu elektrikatkestusega, selle üle mõtiskleb iga üks ise nii nagu fantaasia lubab.

TEIVASHÜPE
Korras! Maicel hiilgas taas - tulemuseks 5.20. Markus andis samuti endast tänaseks parima, mis piirdus seekord 4.40-ga.
On, mis on, aga mina olen rõõmus. Mõlema pärast.
Maiceli punktiseis 6880 ja loomulikult liider.ja loomulikult isiklikule kõvasti plusse kogunud siit.
Markusel punkte 6035.
 
ODAVISE
See oli lahe! Maiceli pikim odakaar 56.92 ja Markus 56.91 - need olid päeva parimad tulemused, Markuse puhul tegu ka uue isikliku rekordiga ja see kõik kokku tähendab, et eestlased kehtestasid end taas!
Enne viimast ala on Maicelil punkte 7572, Markusel 6726, kaotades Maicelile 846 punktiga. Temast taga pool ehk kolmas on Tim ja nende punktivahe on 26 ja ei enam ning siis veidi veel kaugemal on Zach ja see kõik on öeldud suuresti vaid selleks, et võita aega, mis on jäänud viimase alani.

1500M ja VÕIT!!
Tehtud! Maicel jooksis ajaks 4:28,57, kogus selle tulemusega punkte kokku 8326, mis on loomulikult tema uus isiklik ja Eesti läbi aegade viies tulemus.
Markuse jooksuaeg 4:45,46, mis andis lõplikuks punktisummaks 7372, mis on tema isiklik samuti! Ühtlasi on see augustis Eestis toimuvate U23 EM norm.

See öö oli üleval olemist väärt. Zach Taylor jooksis end viimase alaga küll Markuse ette teisele kohale, aga see ei muuda enamat, kui seda, et Markus on kolmas ja autasustamise hetkel, kui seda oli, ju ikka oli, olid Ameerika üliõpilaste kagupiirkonna meistrivõistluste autasustamispiedestaalil kaks eestlast.
Ja vähe sellest - ühel teisel võistlusel, teisel autasustamisel oli teasel kohal Grete Šadeiko, kes kogus 7-võistluses kokku 5551 punkti. Uni maitseb kõige selle peale kindlasti magus.

Artikleid Eesti meedias selliste toredate tulemuste puhul tuli hulga:
Delfis kiire kajastus ja hiljem ka kohapeal tehtud intervjuu vahendamine meie spordipublikule. Tegude eest sai poiss nädala tegija tiitli samuti.
Õhtulehes ilmus samuti intervjuu Maiceliga.
Postimehe veebiväljaandes ilmus samuti nupuke ja pikem lugu paberlehes ka, aga seda tasuta näha ei anta.
Markuse kohta jagas infot ekjl.ee leht.



 

2 comments:

  1. Teibas on Maicelil 5.10 hüpatud, on jäänud ainsana hüppama. Markusele jäi kirja 4.40.

    ReplyDelete
  2. Maicel 5.20 ka teisel katsel üle.

    ReplyDelete