Total Pageviews

Wednesday, June 10, 2015

Mitmed põnevad mitmevõistlused

Huvitav aeg on jälle alanud, kus tuleb muude tegemiste seas leida aega põnevate võistlustulemuste jälgimiseks. Tuleb leida, loe: tahan leida.
Eesti mitmevõistlejate vägi on muutunud nii tugevaks ja tasavägiseks, et üks korralik Eesti oma mitmevõislus kõigi praeguste tegijate osavõtul oleks ise juba väga palju väärt. Olin vaimustuses nädalavahetusel Eesti-Soome-Rootsi mitmevõistluse maavõistlusele kaasa elades - mis mehed!
Mõned aastad tagasi, siis kui Robi heas hoos mitmevõistluste tegi, sattusin taas vestlema Raul Rebasega teemaks andekad sportlased. Tookord nimetas Raul ühe andeka sportlasena Rauno Liitmäed. Nimi oli öeldud, minul silm peale pandud. Ma ei ole mingi spetsialist ega saa seepärast aru, kes neist kõigist toredatest ja võimekatest tegijatest see andekaim või andekas võiks olla. Mu jaoks on pöörased kõik, kes osalevad ja võidavad või võidule lähedale jõuavad. Rauno ühelgi võistlusel liiga säravate tulemustega ei hiilanud. Nimekirjas oli, võistles ka, aga ei ühtegi sellist tulemust, mille puhul minusugune oleks osanud öelda, et tegu on andeka sportlasega. Raulil olid omad kriteeriumid ja neis kahelda polnud ka põhjust, seepärast vaatasin ikka ja oodata ei tulnudki liiga kaua, sest sel aastal on selle poisi sisu hakanud meie ees avanema! Esimene jahmatus tuli Leksi 5-võistluselt, mille ta kinni pani läbi aegade neljanda punktisummaga - 3798, kaugus 6.98, oda 62.24, 200m - 22.58, ketas 41.88 ja 1500m - 4:38,75.
Janek Õiglane, Rauno Liitmäe, Taavi Tšernjavski. Foto: Jan Õiglane

Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusele oli Leksi võistlustelt saadud nö punane vaip ja Liitmäe ei valmistanud pettumust sealgi - uus isiklik tippmark 7509 punkti ja kolmas koht. Iseenesest oli selle tulemusega tema ees suvise EMi uks lahti, aga saan aru, et otsus on tehtud seekord juba ühel teisel võistlusel osalemise kasuks.
Samal maavõistlusel oli põhjust rõõmu tunda kogu meie meeskonna üle, sest noored mehed olid ju kõik ühtlaselt tugevad:
1. Janek Õiglane - 7671 punkti
2. Taavi Tšernjavski - 7516 punkti
Väljaspool arvestust kaasa teinud Martin Sisase esimese päeva järel oli tunne, et ma ei usu oma silmi - ohh, oleks tahtnud kohal olla! Teise päeva lõpp vajus veidi ära, aga rõõmu jagus siiski. Tema kogus lõpuks 7498 punkti. Tulemustega saab huvi korral täpsemalt tutvuda siin.
 
Teispool ookeani, ikka Ameerikas algavad täna õhtul sealsete üliõpilaste tähtsaimad võistlused kergejõustikus, kus osalevad Eestist meie mitmevõistluse äss NCAA eelmise aasta tiitlivõitja Maicel Uibo ja Markus Leemet, kelle kogu selle aasta võistluste jada on kulgenud puhtalt tõusvas joones. Käesoleva aasta tulemuste põhjal hoiab Maicel jätkuvalt liidrikohta oma parima tulemusega, uue isiklikuga 8326 punkti. Markus on 17. oma isikliku 7372 punktiga. Nüüd on kohalikud uued numbrid ette joonistanud, seega on taas millest üle hüpata ja mööda joosta.
Grete Šadeiko jaoks algab täna 7-võistlus. USA üliõpilaste selle aasta tulemuste põhjal on tema hetkepositsioon 18. punktidega 5682.
Võistlused algavad Eugenes, Oregoni osariigis sealse aja järgi kell 11, mil antakse start naistele 100 m tõkkejooksuks, mehed alustavad pool tundi hiljem. ajavahe meiega peaks olema 10 tundi, kui ma ei eksi. Igatahes, kui mitte enne, siis õhtul olen sellel lehel tagasi, et jälgida ja jagada.

Ah-jaa! Robiga suhtlesin viimati, kui ta Maiceli uksest välja saatis. Maicel oli võistlustele mineku eel äärmiselt heas hoos ja tujus. Tundus, et võib järjekordselt paugutamiseks minna küll. Robi jäi uusi koogiretsepte välja mõtlema, millega tagasitulevat meest, pole vahet kas kilbil või kilbita, kostitada. Ära saatis sellise hõrgutisega:

Külmutatud banaani-maasika smuuti mandlite ja vanillipiimaga. Kaunistuseks kookos.
 

No comments:

Post a Comment