Total Pageviews

Sunday, January 29, 2012

Juuniorite ja noorsoo Eesti MV teine päev

Kui meie Martaga Lasnamäe halli jõudsime oli võistluspäev juba alanud. Maicel teeb kauneid õhulende üle lati, ületades äsja 2.03 nagu noor jumal. Marta kommentaar selle järel kõlas küll ähvardavalt, öeldes, et Maicel on justkui närvis, aga loodetavasti on see terve sportlik viha. Mitteaemtlikult teeb ju kaasa ka Karl Lumi - on kellega võistelda.

MN kõrgushüpe
2.06 on kõrguse peal jätkavad kuus meest, Hendrik Lepik ja Maicel teiste seas ja Maicel ületas selle kõrguse esimesel katsel, pealtnäha lõdvalt :) ja Hendrik Lepik samuti. Karl Lumi sai kõrgusest 2.06 jagu teisel katsel.
Maicel 2.09 esimesel katsel maha, see oli tal esimene ebaõnnestunud katse täna, aga teine katse üle. Hendrik Lepik sai sama kõrguse üle esimesel katsel. Rohkem medalipretendente jäänud polegi. Tsernobajev sai tulemusega 2.06 kolmanda koha.
Maiceli esimene katse kõrgusel 2.12 ebaõnnestus, Hendrikul samuti. Teised katsed samuti ebaõnnestusid. Maicel on kindel hõbeda mees sel alal täna, Hendrik Leppik võitis sama tulemusega st 2.09-ga, aga ületas kõrguse esimesel katsel.
Karl Lumi lõpetas tulemusega 2.15.

MJ teivashüpe
Robi alustab oma teivashüppe seeriat täna 4.10 pealt. Äsja nägime Joosepi katseid kõrgusel 3.80, aga selle kõrgusega ta täna hakkama ei saanud.
Robi sai oma esimesest katsest kõrgusel 4.10 jagu esimesel katsel. Robi jättis kõrguse 4.20 vahele. Kõrguse 4.30 kõrge kaarega üle. Gerret läheb tema järel sama kõrgust ületama, aga esimene katse maha ja teised ka, nii et Kerret teenib sellel alal pronksi.
Sander Tiitso jätkas kõrgusega 4.35, aga see jäi talle püüdmatuks, Robi jätkab kõrgusel 4.40 olles juba Eesti meistritiitli sel alal kindlustanud. Kuna tähtis on tulemus, siis jääb ära oodata, millise numbriga ta oma võidu täna vormistab. 4.40 esimesel katsel üle! :), 4.50 oleks juba isikliku rekordi kordamine, aga esimene katse maha, teine samuti, vastikult napikalt, nüüd kolmas ja see samuti maha. Kirja jääb 4.40!
Autasustamisel tembutas jälle, roomas kõrgeimale poodiumiastmele nagu sant ja leidis võimalust veel käesurumiselgi väikse vimka teha. Kuidas Robi tolategemised välja näevad, seda peaks tulema juba kohapeale vaatama. Igatahes läheb hooga 300m jooksma, see paistis silmist!

3000m
Andri Noot juunioritest võitis 3000m jooksu, aeg 8.52,99.
Noorsooklassis võitis sama ala Allar Lamp ajaga 8.51,21.

Põnevat võistluspäeva on täna oodata kuni kella viieni välja. Grete hüpab kaugust, meeste juuniorite kauguses elame kaasa Martin Männikule ja Markus Leemetile ennekõike.
Eriti põnevat heitlust on oodata noorte meeste kauguses, kus ühekorraga üles antud Meelis Siimson, rasmus Mägi, Richard Pulst, Mikk-Mihkel Nurges ja Miacel ka veel lõpuks ja muidugi 300m jooksud nii juuniorite kui ka noorsoo meeste arvestuses.

JM kaugushüpe
Juuniorite noormeestest ületas kaugushüppes kolme katsega kuus meest 6 meetri joone. Sten Sibul tulemusega 6.60, Mihkel Kase teine 6.49 ja Ralf Makienko kolmas 6.23. Martin Männik jäi 6.03-ga kuuendaks.
Finaali kolm katsevooru muudavad seisu, Martin Männik sai just kirja 6.26 ja tõusis kolmandaks. Tema tulemuse ületas Ranno Tasane, kes hüppas äsja 6.41.
Martin Männik tegi praegu imehüppe ja tõusis liidriks tulemusega 6.68 :) ja see polnud veel kõik, sest viimase hüppe pikkuseks mõõdeti mehel 6.74. Oma viimase hüppega hüppas end teiseks Mihkel Kase, kes sai kirja 6.68. Sten Sibul jäi lõpuks 6.60-ga kolmandaks.

NJ kõrgushüpe
Neiud hüppavad kõrgust, latil praegu 1.55, Grete alustas kõrgusel 1.60 ja ületas selle esimesel katsel, sama kõrguse sai üle ka veel ainult Mari-Liis Murula. Omavahelises heitluses tuleb neil selgitada meistritiitli saaja. Grete ületas 1.66 esimesel katsel, Mari-Liisil jääb lõpptulemuseks 1.63.
1.72 ületas Grete kolmandal katsel ja jätkab, kuid kirja jääb 1.72, sest 1.75 täna ei alistunud. Eesti meister :)

NM kaugushüpe
Noored mehed mõõdavad juba kaugushüppe kastis oma samme parajaks. Meelise proovihüpped on endiselt samavõrra kõrgusesse kui kaugusesse.
Võistlus algas. Richard Pulst tegi kohe mehise hüppe, tulemus 7.23. Samal ajal said hüppeootel mehed etteheiteid halli kommentaatorilt, kes polnud rahul nende käitumisega platsil. Tegelikult polnud käitumist ollagi, oli lihtsalt lõdvestumine ja pikutamine, aga kohtades, mis kellelegi jalgu jäid. Noored vasikad ma ütlen ja pullivendi on nende hulgas kindlasti rohkem kui üks ;).
Esimeste katsete järel neli parimat:
Richard Pulst 7.23, teine katse 7.14 ja kolmas 7.32.
Tõnis Voitka 6.80 ;
Kristjan Vider 6.75
Mikk Mihkel Nurges esimene katse - 6.56 jääbki kolme katse alusel parimaks.
Meelise esimene katse lõppes üleastumisega ja teise katsega liidriks, tulemus 7.32 ja kolmas katse kujunes üsna õnnetuks lõpukukkumiseks. Loodetavasti ei mõjuta see finaalihüppeid.
Rain Kase ületas Meelise hüppe, talle mõõdeti 7.37
Kaarel Jõeväli sai viimase katsega tulemuse kirja ja kohe 7.19, on sellega finaali eel neljas.
Finaali lähevad neli seitsmemeetri ületajat ja neli meest kuue meetrise tulemusega, kaheksandalt kohalt Mikk Mihkel Nurges. Talle lisaks Sören Jööras 6.65, Tõnis Voitka 6.80 ja Kristjan Vider 6.75.
Kaarel Jõeväli on seni ainus, kes finaalis tulemust parandanud - 7.29, aga paremusjärjestust see veel ei muuda. Samuti Sören, kes hüppas viimase katsega sentimeetri juurde, 6.66 on numbrina ilus, aga ei midagi muud, sest järjestuses jääb ikka seitsmendaks.
Meelis tegi viimase katsega imet - 7.46 ja enne kahte viimast hüppajat asub võistluste liidriks. Kisub põnevaks :) Richard varastas, seega olukord tema osas ei muutu, mida teeb Rain Kask. Teeb korraliku hüppe, aga tulemus 7.32 Meelist enam ei kõiguta. Meelis Eesti meister! Tublid poisid! :)

JN kaugushüpe
Ohh, läheb edasi nagu karussellil. Neidude kaugusthüppes üritan hoida silma peal Kaia Soosaare ja Grete tulemustel.
Esimese vooru järel juhib Grete Kaia ees tulemusega 5.87, Kaia hüppas teisel katsel täpselt sama tulemuse.
Sellel alal sai otsustavaks viimane katse, millega Grete end Eesti meistriks hüppas, tulemus 5.82 oli parem kui Kaia paremuselt teine katse. Palju õnne, Grete!

NM teivashüpe
Mehed hüppavad teivast, Maicel sai esimesel katsel üle 4.40, märkasin.
Nüüd märkasin, et Veiko Aunapuu sai teisel katsel üle 4.60, sama oli teinud ka Maicel, aga juba esimesel üritusel.
Nii Maicel kui ka Veiko jätsid kõrguse 4.65 vahele. Läheb põnevaks. Maicel saab siit veel ühe medali kaela, varsti näeme, mis karva.
Saab pronksi tulemusega 4.60.
Anri Mulinile alistus ka 4.75 ja seega hõbe.
Veiko Aunapuu lõppkõrguseks jäi 4.80 ja Eesti meister.

JM 300m
Samal ajal hakkavad ka juuniorite noormeeste 300m jooksud, kokku seitse jooksu. Robi isiklik eelmisest aastast sel alal on 35, 70. Panen kirja kõikide jooksude võitjate ajad.
Esimese jooksu võitis Peeter Lääne tulemusega 38,26
Teine jooks Joosep Tohvri 36,62
Kolmas jooks Silver Siim 37,27
Neljas jooks A.Tõnisson 37,55
Viies jooks Janno Veeorg 36,95
Kuues jooks Sergei Tarasjuk tegi hea jooksu, aeg 35,52.
Seitsmes jooks, jookseb lõpuks ka Robi. Rait Veesalu on samas jooksus kõva konkurent. Kole jooks oli, Robi jäi teiseks. Kole oli see ainult vist minu jaoks vaadata, sest kartsin iga sammu, et kohe kangestub, ei jooksnud väga pehmelt või ma ei oska leida õiget sõna, kuidagi punnitas. Võitis Rait Veesalu 35, 44, Robi oma jooksu teine ja kokku kolmas ajaga 35,92.

MN 300m
Rasmus Mägi jooksu on tõesti ilus vaadata! JES! Nüüd kuuleme uut Eesti noorsooklassi rekordit 33,62! ühtlasi on see ka uus Eesti tippmark, braavo! :)

Kokkuvõte
Robi jaoks nende Eestikate saagiks üks meistritiitel, üks kolmas koht ja kuulis viies.
Järvala klubile kokku neli meistritiitlit, neist kolm Gretelt. Pole paha.

Pärast võistlust Robiga ühikasse sõites ütles ta, et kahetseb 300m starti minekut, sest tunneb, et tegi taas liiga oma jalale. Juba esimesel sirgel oli jälle valu sisse löönud, selleks ei saanudki täiega joosta ja autos ütles, et tagareis on lihtsalt valus. Arsti aeg on alles 6. veebruar, mis kõlab üsna kahtlaselt, arvestades, et mitmevõistluse eestikad on juba 11.-12. veebruaril.

No comments:

Post a Comment