Total Pageviews

Saturday, January 7, 2012

Kuldiga esimene päev (Baltikad)

Raske on täna olnud. Eriti alates poole viiest õhtul, kui Kuldigas algasid Baltikate esimesed alad. Robi pidi meiega pärast seda ühendust võtma, et teada anda, kuidas läheb, aga vaikus. Praadisime end teadmatuses paar tundi, siis tegin ise ühe kontrollkõne sinnapoole ja sain teada, et mehel käsil kuulitõuge. Kahjuks enamat teada ei saanud, sest ütlejaks oli Leonhard Soom, kes elas parasjagu kaasa Grete hüppeseeriale. Nii palju andis vihjeks Robi kohta, et hoiab jalga ja see on jätnud tulemustele oma jälje. Millise täpselt, seda veel ei tea :(. Kõige hullem olla ei tohiks, kui edasi teeb.

Huvi hakkas kasvama ja otsustasime edasi minna. Oleme Läti kõik kergejõustiku lehed läbi "nuuskinud", lootes leida mingeidki tulemusi, aga neid ei ole. Marta lasi isegi ühel oma Läti sõbral asja uurida, aga ka tema ütles, et pole. Ega Eestis ka poleks või siiski?? Eelmisel aastal vist isegi pandi nn toored tulemused kirja, vähemalt sama päeva õhtuks.

Tegelikult mõistan, ega need tulemused ju palju peale lähedaste teisi ei huvita ka. Kuna meid huvitasid, siis helistas Marta staadionile. Kuldigasse muidugi. Sai ära öelda, mis tahab ja paluti 10 minuti pärast uuesti helistada. Kahjuks tähendas see, et selleks ajaks enam telefoni juures kedagi ei olnud :(. Nii et ikkagi mitte midagi.

Ühel päeval me need tulemused saame ja kui saame, siis enese teada ei hoia!

Käes!
Martat liigutati numbrilt teiseni kuni lõpuks sai teada, mis tahtsime!!

Karl Robert Saluri esimene ala 60 m ja aeg 7.32; kaugus 6.59; kuul 14.14. Öeldi, et tõenäoliselt edasi ei võistle, kuna jalaga ikkagi probleemid. Ja nii läkski. Ise ütles, et jooksis valuga, kauguses läks hullemaks ja nii see otsus langes. Pidas paremaks lõpetada enne kui täitsa ribadeks. Olen nõus.
Markus Leemet, kes samuti juuniorites kaasa teeb, jooksis 60m 7,31; kaugust hüppas 6.97; kuul - 12.81 ja kõrgus 1.85. Punkte arvutuste järgi esimesel päeval 2908. Väga tubli tulemus. Kui teise päeva ka korralöikult teeb, siis võib 5000 meeste klubisse pääseda. Eelmisel talvel tehtu Baltikatel neli üle 5000 tulemust.
Taavi Tšernjavski tulemused sai Marta ka. A-klassis võistlev Taavi jooksis 60 meetrit 7,45; kaugust hüppas 6.21; ja kuulikatsetest oli tal üks tehtud, mille pikkuseks mõõdeti 15.80. Robi ütles, et tema arust nii jäigi kuulis ja kõrguses oli tulemuseks 1.81. Need tulemused andsid esimese päeva punktisummaks 2836.

Grete Šadeiko 60 m tõkkeid 8,83; ja kõrguses kirjas 1.74. Tema esimesed tulemused on VÄGA HEAD! Jälle on juuniorite naiste viievõistluse Ksenja Balta rekord ohus. Rohkem ei hõiska, sest see rekord pole mitte esimest korda ohus ;).

Kui nüüd möödunud talviste Baltikate tulemusi võrrelda, siis Robi jooksis aasta tagasi samadel võistlustel 60 m ajaga 7.11, kaugust hüppas 6.91 ja kuuli tõukas 13.66. Seega need alad, kus oli vaja kasutada rohkem jalgu, andsid täna tagasi. Hiljem kuuleb juba ta enese vahetut kommentaari ehk ka. Praegu meie poolt lisa pakkuda pole.

Üks lisa tuli, aga see tuli Eestist. Saime äsja teada, et Maicel hüppas täna kõrgust 2.08!, kukkusime selle peale pikali :), ei märgand vist isegi õnne soovida. On mees. Aastane paus on talle küll hästi mõjunud.

Ahh-jaa! Lätis ei lõpe tänane võistlupäev enne kui 22.30. Selleks ajaks on planeeritud õhtusöök ja alles pärast seda on loota uut infot, ei varem..

Lõpuks on käes tänase päeva tulemused Robi ja Grete kohta ning saame need siia edastada. Loodetavasti jõuavad peagi ka teiste eestlaste tulemused silme ette.

Robi lõpetas oma võistluse pärast kuulitõuget, kõrgust ei hüpanud ning homme vaatab tagareiel istudes teiste esinemisi.

Grete Šadeiko tõukas kuuli 11.32 meetri kaugusele, hüppas kaugust 5.67, ning jooksis 800 meetrit ajaga 2.23,75 Kokku sai Grete tõenäoliselt 3988 punkti, seega Ksenja Balta 4105-punktiline rekord jäi veel püsima.

No comments:

Post a Comment