Total Pageviews

Wednesday, July 6, 2011

Eestikate teine päev Rakveres 6. juuli 2011

Oleme ikka Rakveres ja ikka staadionil. Robil teeb täna kaasa - 200m, mille eeljooksud algavad 13.20. Kohale läheme varem, et kaasa elada Markus Leemeti 400m tõkkejooksule.

Tänasest päevast kulub osa aega Prantsusmaal Lilles toimuvate U18 MM jälgimisele, kus hoian kahte pöialt Taavi Tšernjavskile ja loomulikult rõõmustan ka kõikide teiste heade esinemiste üle. Sealsetest tulemustest saab infot kas ekjl.ee lehelt, või hoopis otse sündmuste keskelt, näiteks siit.

Markus Leemet startis täna 400m tõkkejooksus, mis lõppes minu jaoks sama kiiresti kui algas. Asjatundjad kõrvalt ütlesid, et ta ei pingutanud suuremat, et kartis ja hirm tõkete ees pritsis silmist. Minu meelest tegi ta oma super soorituse juba eile, nii et kõik tänased kommentaarid on lihtsalt kommentaarid. Markuse tänaseks tulemuseks sel distantsil jäi 58,18-ga, mis andis kolmanda koha. Treeneri sõnul on ta varem jooksnud sama distantsi 39 kraadise palavikuga 56 sisse ja oleks täna oma võimetekohase jooksuga pidanud võtma teise koha, aga päevad pole vennad ja kohti tahavad teised ka. Teise koha sai hoopis Mersin Võrno ajaga 57,29 ja meistrimedal riputati Erik Jagori kaela, kelle aeg oli 54,94.
Siin nad on:
Mersin, Erik ja Markus

Mikk Maimann Järvalast lubas noormeeste 400m tõkked täna ära joosta. Meest sõnast, härga sarvest. Jooks kotis ja meistrimedal kaelas.

Meistrimedal Mikule

Noormeeste arvestuses teeb 200m distantsil kaasa naaberküla mees Anar, kes jooksis ennast eeljooksust ajaga 22,59 finaali.

Juunioride 200m jooksus on neli eeljooksu ja kuus parimat saavad aegadega finaali. Rasmus Mägi jookseb esimeses jooksus ja muidugi võidab oma jooksu ajaga 21,90, teine aeg Norman Ploom 22,47.

Teise jooksu parim aeg Kaspar Mesila 23,07.
Kolmas jooks, parim Rasmus Rooks 22,19, teine aeg Henri Manninen 22,63.
Neljas jooks, esimene Markus Ellisaar 22,28 ja pärast seda Robi 22,73
Kell 16.15 algavas finaalis jooksevad Rasmus Mägi, Norman Ploom, Rasmus Rooks, Henri Manninen, Markus Ellisaar ja Robi.

Juunioride 200m finaalis oli stardis kuus meest, aga finišijoone ületas ainult neli. Robi stardipakust kaugemale ei läinudki, sest tundis, et rohkem ei jõua. Eks ongi neid võistlusi viimasel ajal üsna sagedasti olnud. Rajal jäi maha Rasmus Rooks, kes korra isegi muru peale pikali viskas, liidu lehelt lugesin, et pidi katkestama jalakrambi tõttu. Finišijoonest jooksis kõige esimesena üle Markus Ellisaar ajaga 21,89 ja siis Rasmus Mägi, kelle aeg oli 22,06. Kolmas oli Henri Manninen ja neljas Norman Ploom.

Noorsooklassi 200m finaalis jooksis Anar välja aja 22,72, mis andis neljanda koha. Esimene oli selles jooksus Mart Muru 21,89-ga.

Väsisin neist võistlustest lõpuks täitsa ära. Kõik toimus kui karussellil, mis tähendab, et ühel ajal mitu ala, vahele pidevad autasustamised ja uute võistlejate tutvustamised. Kõrvatroppide ja silmaklappide järele oleks tahtnud vahepeal haarata, aga ei haaranud ja olen elus, isegi Lille sündmusi olen jõudnud kiigata.
Taavi Tšernjavski, kes alustas üldises konkurentsis tagasihoidlikult, kerkis pärast tubli kuulitõuget jõudsalt ja on pärast 400 meetrit 3008 punktiga kuskil esikümne piirimail. Täpset arvestust kohtade osas ma ei leidnud. Keiso Pedriksil on avapäeva järel koos 2839 punkti, mis jätab ta minu rehkenduste kohaselt kuskile teise kümnesse. Aga kuna tegemist on kaheksavõistlusega, siis on kindlasti veel palju üllatusi oodata ka homselt, sest täna näiteks kadus pärast kuulitõuget neljandat kohta hoidnud Ukraina poiss 400 meetri jooksus silmapiirilt. Muidugi pole mul ülevaadet selle kohta, kas see juhtus vigastuse või valestardi tõttu, sest vähemalt Eesti meediale nii noorte inimeste võistlused tundub, et huvi ei paku. Ise kavatsen küll homme poiste tegemisi edasi jälgida ja neile jätkuvalt pöialt hoida, et ikka lõpuni vastu peaks.



No comments:

Post a Comment