Total Pageviews

Tuesday, July 5, 2011

Eesti juunioride ja noorsoo meistrivõistlused Rakveres 5.-6. juuli

Olen kohal. Istun staadioni tribüüni esimeses reas, mitte viimases, sest sealt ma lihtsalt ei näeks midagi, isegi prillidega mitte ja katsun vaikselt kaasa elada toimuvale.

Esimene info staadionile jõudes oli dramaatiline, jooksime kokku Gretega, kes ütles, et Maicel viidi äsja haiglasse. Tulime nimelt Robi 100m eeljooksudeks kohale ega näinud sündmusi, mis sellele eelnesid. Grete sõnul maandus Maicel teivashüppe proovikatsel kuidagi valesti jala peale, käis raksakas ja nüüd on ta hüppeliiges neli korda suurem kui tavaliselt. Võistlused on seega tema jaoks selleks aastaks jälle lõppenud. Kurb, kurb, kurb.

Juuniorite teivashüppe võitis täna Anri Mulin tulemusega 4.50. Gerret Kivirand oli 4.20 kolmas. Noorsooklassis sai Martin Sisas tulemusega 4.70 teise koha. Teibas oli täna õnnetu päev, võitjatele sellegi poolest edu ja õnne!

Kettaheites sai vägeva tulemuse kirja Priidu Niit, kelle ketas lendas täna 60.69 ja on sellega 11 mees, kes lennutanud ketast üle 60 meetri joone.

Robil on 100m esimene ehk siis eeljooks tehtud, oma jooksu võitis tulemusega 11.19 ja sai sellega muidugi finaali. Finaalis jooksevad teiste hulgas ka Markus Leemet. Markus Ellisaar, kes samuti oma eeljooksu võitis 11,01-ga ja Rasmus Rooks, kelle eeljooksu aeg oli 10,84.

Ekjle.ee lehel antakse täna edasi ka jooksvaid tulemusi. Huviline leiab need siit.

Meie jaoks algavad järgmine olulisimemad alad 15.45, siis on 100m finaal ja kohe otsa meesjuuniorite kaugushüpe.

100m finaali võitis Rasmus Rooks sellise vägeva ajaga nagu 10,68, teine oli Markus Ellisaar, aeg 10,95 ja Robi napilt kolmas, aeg 10,97.

Vaevalt, vaevalt jõudis 100m lõppeda, kui juba hakati hõikuma kaugushüppe mehi. Rasmus ei jõudnud veel särkigi haarata, Robi viipas samuti oma kohaloleku kinnituseks poolelt teelt. Maicel hõigati ka välja, aga ta jäi oma seotud jalaga tribüünile. Teda nähes oli selge, et füüsilisest valust hullem oli emotsionaalne kaotus - juba hakkas ju minema, just sai hakata võistlema üle pika aja. Kahju, loodan, et tema lohutajal jätkub jõudu ja nad saavad koos hullemast üle.

Aga kauguse juurde tagasi:
Meelis Siimsoni
esimene katse napilt üle ja seejuures oleks ta maandunud peaaegu kastist välja, kukkus nii serva peale. Teine katse jälle kasti serva, aga saab kirja 7,32! Kolmas katse täitsa metsa, tundub, et keeruline võistlus tema jaoks. Neljas katse 7.31, jälle maandus kasti serva. Viies katse 7.16.
Meelise pikimat hüpet vaata siit

Robi esimene katse 6,69, äratõuge kaugel paku tagant. Kohe väga kaugelt. Teine katse 7,13, uus isiklik J, kolmas katse taas üsna kaugelt, kirja 7.07. Neljas katse 6.75, viies üle. Kuues 7.07. Pole paha.
Robi pikim hüpe nägi välja selline

Mikk Mihkel Nurges hüppas esimesel katsel 6.71, samuti kaugelt paku tagant. Teine katse 6,85, kaugelt hüppas jälle. Kolmas katse ilus, veidi kaugelt tõukas, tulemuseks 7.00. Neljas katse üle. Viies 6.98, kuues metsa.
Pikim hüpe ise oli selline

Sellised olid tänased kolme parema juuniori hüpped.

Markus Leemet, kes jäi kauguses tulemusega 6.68 täna kuuendaks, oli nagu imemees, sest lisaks sellele, et ta otse 100m finaalist kaugusesse kihutas, jättis ta neljanda katse vahele, sest jooksis samal ajal 110 meetri tõkete finaalis, kus jäi neljandaks ajaga 15,76. Tõketest jooksis ta otse viiendale kauguse katsele ja hüppas 6.60. Lahe sell :). Tema 6.60 hüpe oli selline

Meelis läks koju ilma koogita, kogu kräsupea jättis Robile, napoleoni samuti. Homme Robi vist 200 meetrit joosta ei suuda. Õnneks Maicel päästis, nõustudes osa kräsupeast oma hooleks võtma, aga kärmele käskjalale, kes Maiceli jalgade asemel koogile järele tuli (Grete väikeõde) sokutasime karpi kräsupea kõrvale ikka tüki napoleoni ka. Loodan, et mõjub lohutavalt.

Ilm on olnud siin Rakveres täna kohutav, tugev tuul ja harjumatu jahedus seniste kuumade päevade reas. Ehk on homme parem.

Tänasest veel nii palju, et Martin Sisas sai kuulis 14,71 ja oli kuni Urmo Andersoo viimase katseni liider. Urmo tõukas end 14,90 Martinist mööda. Kolmas oli Juhan Kilumets 13.55.

Kauguses tegi Matu tagasi, hüpates end viimase katsega liidriks! Hüppe pikkuseks mõõdeti 7.47. Jälle oli põhjust rõõmustada.

Martin Sisase rõõm

Lõpetuks üks fotojäädvustus sellest, kuidas sünnivad staarid:

Juhin tähelepanu Meelise käele ja püksisäärele, mis intervjuu lõpuks tänu nobedatele näppudele üle põlve kerkis :)

Kõige lõppu tänaõhtune ETV spordiuudiste lugu kah, kuna noorte sport just sageli eetriruumi ei saa.
Ja Delfi uudis esimese päeva tulemuste kohta.

No comments:

Post a Comment