Total Pageviews

Thursday, June 30, 2011

Kuldliiga Kohilas 30.06.2011


Ilus võistlus oli täna Kohilas. Võib-olla oli võistlejate jaoks liiga palav, aga mulle soe meeldib. Staadionile jõudes otsisime kohe omad üles ja leidsime nad sooja tegemast. Kuidas, seda näete siit:

Robi polnud just säravaimas meeleolus, pihtis Katale, et tagareis teeb piina. Aru ma ei saanud, miks ta siis üldse võistlema pidi, aga hüppajate rivvi siiski astus ja tema stiilinäidet näete siin:



Hüpete pikkusteks mõõdeti esmalt 6.76, siis 6.77 ja lõpuks näidati pärast hüpet pikkuseks 6.94, aga võistluste protokollist leiate tulemuse 6.90. Ju see jääb. Pingul tagareiega hüpatud hüpped polnudki kõige nirumad, kuigi jäi mõõdetud pikkustega pärishüppajate saba lõppu.

Meelise õhulennud olid hoopis teisest puust. Kuna ta juba soojenduse ajal lootustandvalt säras, siis tegin neil võistlustel panuse talle. Lasin fortuuna kõhtu oma faforiidina Meelis Siimsoni nime, tulemuseks pakkusin 7.67. Meelis hüppas täna nii:


Ja hästi hüppas!!!! Kohe esimese hüppega parandas enese nimel olevat juuniorite rekordit, mis on tänasest 7.62!! Kuna esimeses hüppevoorus hüppas Meelisest rohkem ainult Jaanus Uudmäe, kes sai tulemuseks 7.63, siis tundus hetkeks, et võiksin hea õnne korral isegi täpsele ennustajale lubatud 300 EURi oma tasku pista. Hakkasin seda juba mõttes jagama, et 100 Meelisele, veidi Robile ja ülejäänu eest luban enesele ka midagi head, aga nii hästi siiski ei läinud. Meelise laeks uus rekord seekord jäigi, Uudmäe lisas oma hüppele veel 6 cm, võttes esikoha 7.69-ga.

Kui Meelis rekordit parandas ja staadionireporter Lembitu Kuuse esiotsa sellele viidetki ei teinud, olin valmis minema talle märkust tegema, aga Kuuse jõudis enne oma vea parandada ja rekordhüppe ära märkida. Sellegi poolest võiks kergejõustiku liit kõikidel sellistel võistlustel, kus juuniorid kaasa löövad ja veel sedavõrd heade tulemustega, tutvustada neid publikule ja anda teada, kellelt me mida ootame 21. - 24. juulini. Mulle oleks igatahes väga meeldinud, kui oleks lisatud, et Meelis on meie suurim lootus juuniorite EMil kaugushüppes. Sama moodi oleks saanud neil võistlustel tutvustada Kätlin Tõllassoni, kellelt ootame pika kettakaart, rääkimata Martin Männikust, kes Kohilas 100m ära võitis ajaga 10,90 või Kaia Soosar, kes samuti kauguses hea tulemuse 6.17 kirja sai ja Eleriin Haas kõrguse 1.79 ületaja, mis on ühtlasi EMi normiks. Ütleks tema kohta armas plika, aga tuleb välja, et juba noor ema. Igatahes meil on tublid noored, kellele tasub juuli teises pooles kaasa elada.

Tublisid oli teisigi nii juuniorite kui ka vähe vanemate seas. Gerd Kanterist ma siinkohal ei räägi, sest temast räägitakse nagu nii kõikjal, räägin hoopis Maicelist, kes täna tegi kaasa teivashüppes, kuhu sööstsin kohe, kui tundus, et kauguses on otsustavamad hetked möödas.
Omad fotoreporterid olid kohal juba enne minu kohale jõudmist ja püüdsid muu hulgas kinni Maiceli eriti huvitavaid hüppeid, neist üks on siin:

Kõrgus 4.53 alistus kolmandal katsel ja see oli tõesti kõrge ülelend. Teinekord on kohe kahju, et latt sellisel hetkel hüppajale järele ei kerki. Pärast lati järelekergitamist keha enam nii kõrgele ei kerkinud ja 4.53-ga tuligi laagrisse tagasi sõita. Aga nagu allpool näha, tegi seegi hüpe mehe rõõmsaks. Tubli Maicel, meie pere hääletab sinu poolt ja tahab sind ka näha juuniorite EMil.


Pärast võistlust hellitas Robi jääkotikesega oma tagareit ja avaldas lootust, et ehk on homme juba parem. Millistel aladel ta 5. juulil eestikatel kaasa teeb, seda veel öelda ei osanud. Maiceli käest ei märganud küsida, aga Meelis hüppab kindlalt kaugust, lubas, et rohkem kui täna :).

Lõpetuseks lisan siia veel Matu ehk Martin Sisase iluhüppe pildi, mis nägi Kohilas välja selline:

Matule hoiame samuti alati pöialt, sest Martin on Vesiroosi Gümnaasiumi poiss ja tema õde Sille oli Kata paralleelis. Omadele elad ikka kaasa, eks ju!

Omade hulka kuulub Anar Pajula ka, kes jooksis 400m ja hästi jooksis! 49,68 juba iga mees järele teha ei suuda. Anar oli Marta klassivend ja hiljem paralleelikas, elab Kuimetsa naaberkülas Kaius. Anar, numbriga 39, jookseb nõndamoodi:


Viimaks veel üks õnnetu hing, kelleks seekord oli kindlasti võistluste maskott, pontsakas sinine elevant. Tema nahas selles kuumas küll poleks tahtnud olla. Martat ja Magnust elevandi õnnetu olek ei heiduta, vähemalt Martat mitte, kes komme nähes alati elevaks muutub:





No comments:

Post a Comment