Total Pageviews

Friday, March 25, 2011

Mis koht on Kuimetsa?

Robile helistas neljapäeval Andrus Nilk ajakirjast "Jooksja". Varem on tema tegemiste vastu huvi tundnud vaid üks maakonnalehe ajakirjanik ja see vist ongi kõik, aga mitte selles pole asi. Hoopis üks teine teema pani mind mõtlema. Robi ütles, et ta ei saanud ajakirjanikuga kohe rääkida, sest hakkas just jooksma minema. Hiljem oli Nilk arvanud, et ta jookseb Mustamäel, aga Robi ütles, et on maal, kuid ei täpsustanud, kus tema maa on. Jäi rahule ajakirjaniku poolt pakutud Kose kandiga. Kant on ju õige, aga me elame KUIMETSAS, see on Koselt 19 km Rapla, Juuru, Mahtra või Kaiu suunas või 6 km pärast Habajat. See on vana määratluse kohaselt Lõuna-Harjumaa, praegu Raplamaa ääreala. Mina vehin siin põldude vahel ja jõe ääres oma kepikõnni ringe ja Robi teeb teises suunas jooksuharjutusi või suusatab. Mulle meeldib, et siin on hõre liiklus, meeletu vaikus, rahu ja puhas õhk. Mulle meeldib, et elan paigas, mille omaette väärtuseks on see, et suurem osa inimestest maailmas ei tea üldse, et selline koht olemas on. Mis maailmas, isegi Eestis ei teata ja see on lahe, sest meie teame ja elame siin.

Tundsin kunagi ühte inimest, kes ütles alati, et elab Tallinnas või selle ligidal, ise elas tegelikult poolel teel Haapsallu. Mõnikord jääb mulje, et inimesed häbenevad oma kodukohta, kui see just ei ole Tallinn või Tartu või mõni teine suurem asustatud punkt. Robi väitis küll, et ta ei viitsinud lihtsalt seletada, kus see Kuimetsa on, aga minu jaoks võrdub see olukorraga, kus me Eestist kaugel olles ei viitsi teistele selgitada, kus meie väike Eesti asub. Ometi ju viitsime, ma loodan??

Loodan, et vähemalt Robi viitsib, kui lendab oma esimesele kaugemale välisreisile, mis reisist rohkem on siiski laager ja toimub Hispaanias, paigas nimega Benidorm. See on esimene välislaager ja tema esimene lennureis. Õnneks on sinna veel aega, mis tuleb sisustada õppimise ja trennidega Eestis, uuest nädalast jälle rohkem Tallinnas.

Kuimetsa jõeäärne

Vaade keset küla

Rännak oma hoovis

3 comments:

  1. aha, aga mul on veel parem :) ma ütlen, et elan KuiMETSA ja PiiuMETSA vahel :P

    ReplyDelete
  2. Kuimetsa on siis siit poolt vaadatuna nõksa enne Piiumetsa ;)

    ReplyDelete
  3. jah, kõik oleneb ju mättast, millise otsast sa asju parasjagu näed :D

    ReplyDelete