Total Pageviews

Thursday, February 24, 2011

Vabariigi aastapäev Kuimetsas

Ilus, ilus, ilus on maa, ilus on maa, mida armastan...
Head vabariigi aastapäeva kõigile. Olen kodus, lapsed samuti. Siimu tegelikult füüsiliselt meiega ei ole, aga teleka kaudu on. Ta aitab ühena paljudest kaasa sellele, et pilt Estoniast presidendi vastuvõtult meieni jõuaks.

Eile käisime Kuimetsa rahvamajas kohaliku valla Vabariigi aastapäeva peol, kus Robile anti üle Kaiu valla parima noorsportlase tiitel. Tean, et ta oskab seda hinnata, aga ma ei osanud ise reageerida, kui mõned inimesed tulid, et tänada tubli poja eest. Eestlane reageerib sellisel puhul, et ahh, mis mina või ahh, mis tubli, noor alles jne. Alles tagantjärele saan aru, et see oli minu poolt nõme suhtumine, sest olen ju ise ka olnud ütlemata rõõmus teiste kordaminekute puhul ja neid tänades tänu tagasilükkamise osaliseks saades tunneksin end tõenäoliselt solvatuna - nagu poleks mu tänu midagi väärt. See ei ole nii. Tegelikult olen rõõmus kõigiga koos, kellele Robi kordaminekud rõõmu valmistavad. Kuigi koduste osa on siin tagasihoidlik - lihtsalt olemas olla toetada ja toita, toita, toita :).

Tore, et vallavanema vastuvõtule nii palju noori oli tulnud. Enamus neist olid Kuimetsa noored, kes said tänatud võrkpalli ja eduka rahvatantsu eest. Vahva, et nad jaksavad ja tahavad.
Üldiselt inimesi väga palju valla aastapäeva peol, vähemalt selle pidulikul osal ei olnud. Huvitav, kas teised arvasid ka, et kui nad ei ole kutsutud, siis ei ole nad ka oodatud. Mina küll arvasin, aga alles kohapeal sain teada, et tegelikult võivad kõik minna. Järgmisel aastal tasuks see teadmine kõrva taha panna, sest võib juhtuda, et saate koos vastuvõtuga osa ka mõnest heast kontserdist. Seekord esines Ilveste pereansambel ja mulle nad tõesti meeldisid. Väga!
Robi hakkas täna raadiost lastud hümni kaasa laulma. Hea oli kuulda, et ongi sõnad peas ja täitsa oskab laulda. Tunnistas ise, et peab ju oskama, sest võibolla tuleb tal ühel päeval seda kõigi ees teha.
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm.....

Oleme täna mõtetes koos isamaaga. Tegin tema rõõmuks beseerulli mustikatega ja kreembrülee koogi. Robi jaoks valmisid kotletid ja Kata rõõmuks ahjukala. Marta tunneb täna kõige suuremat rõõmu soojast teest.

Kui veel veidi ka võistlemiste juurde tulla, siis järgmine mõõduvõtt on juba pühapäeval, mil Tartus toimuvad klubide karikad. Vahest saab Kata minna asja kohapeale kaema. Ise hoian seekord kodus pöialt.

* Piltide autor on Kalev Kiviste

2 comments:

  1. Palju õnne ja jõudu Teile :) Parimad olete!

    ReplyDelete
  2. Tänan! Õnn ja jõud vastu võetud :)!
    Rõõmu ja rahu teile ka.

    ReplyDelete