Total Pageviews

Thursday, March 17, 2022

Teistmoodi tunnetest Belgradi MMi eel

Vanne antud, leping sõlmitud! Janel Sell, Karel Tilga ja pealtvaatajad

Läksin teisipäeval TOP-autosse, et enne Belgradi lendu korra Robiga kokku saada ja sattusin ootamatult otse sündmuste keskele. Jah, ma teadsin, et seal toimub pidulik võtmete üle andmine ehk promoüritus, aga keskendusin vaid kindlale kohtumispaigale enne ära sõitu, ei muule. 

Tunne oli nagu oleksin oma poja lahutamatu vari. Ühest küljest, mis seal siis ikka, aga teisest küljest... Teisest küljest tundsin ootamatut ärevust. Juba kodust linna sõites tuli ärevus sisse, mille kohapeal Karel Tilgale sõnastasin umbes nõnda, et tajun kahekordset vastutust - ühest küljest peab õnnestuma tema, et saaks lugeda õnnestunuks poiste omavahelise koostöö. 





Ikka veel on mu jaoks harjumatu näha Robi uues rollis. Ta saab kindlasti hakkama, nii nagu ta on tõestanud varem, et saab hakkama, aga lihtsalt on harjumatu.

Muide, sama harjumatu on minna võistlustele ilma läpakata. Kaks korda olen proovinud ja lubanud, et kolmas kord ei ürita. Teen peas ikka reportaaže, mida tagantärele ju ei taasta, sest siis pole enam koha energiat. Nii näiteks pole mul nüüd ridagi sellest, et Robi tegi veebruari lõpus eestikatel kaasa ja teenis muuhulgas oma esimese Eesti meistrivõistluste kulla 4x400 segateatejooksus. Ta kuulus Tartu spordiseltsi Kalev võistkonda ja kuna tegu oli esmakordse alaga, siis on nende käes kohe ka Eesti rekord, aeg 3.30,57.  

Eestikate esimene kuld koos Tartu SS Kaleviga

See oli väga lustlik ala, sest viimase hetkeni ei saanud võitjas kindel olla. Iga võistkond pani välja kaks nais- ja kaks meessportlast, stardijärjekord oli vaba ja just see muutis pealtvaatajate jaoks jälgimise põnevaks. Kuna ma kohapeal arvutit ei avanud, siis saavad põnevusest aru need, kes olid kohal või need, kes jälgisid veebi vahendusel. Mul on aga koduses arhiivis lõpuks olemas täiskomplekt eestikate medalitest. 

Kui Robi pakkus eestikatel lusti pärast konkurentsi veel mõnel alal (60m, aeg 6,90 ja 200m, aeg 22,19), siis Karel jaoks oli see vormi testimise kohaks. Kuul lendas kohe väga hästi - 15.99, kauguses on veel lennuruumi. Veebruari lõpus maandus ta 7.19 peale. Hausenberg hüppas samal võistlusel 7.72.

Mehed on nüüdseks Belgradis kohal, et homme olla, kes stardijoonel ja kes kõrval küüsi närimas. Minu järgnevad päevad on sellega seoses samuti ette ära sisustatud. Omadele kaasaelamise kõrval hoian kõvasti pöialt ka Garrett Scantlingile, kes on USA mitmevõistluse esinumber. Kunagi imetlesin Dan O´Brienit, kas ma oleks siis võinud teada, et ühel päeval tunnen isiklikult Ameerika mitmevõistluse tippu, inimesena ja sportlasena äärmiselt meeldivat noormeest. Robi sõnul on ta valmis kihla vedama, et võitjana väljubki homme algavalt MMilt Garrett. Aga ju me näeme, tegemist on ikkagi mitmevõistlusega. Hausenberg on elu vormis, nii füüsiliselt kui väidetavalt ka vaimselt. Tilga ei lähe samuti "oma" ära tegema, mis tähendab lõppskoori vähemalt 6200 peale. 


Georgia ülikooli atleedid, Karelil oli toimetamist

Eesti kamp

Selge on, et ärevusel on veel kasvuruumi. Pöidlad peos hakkan homsest jälgima arenguid ja hüppeid Belgradis.

1 comment:

  1. Tere tulemast teenusesse Spotcap Global Financial Services, minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka finantskonsultant. Pakun igasuguseid laenuteenuseid

    Kas vajate hädasti rahalist tuge? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil ühendust võtta minu ettevõttega | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | ja teil on laen teie kontol 24 tunni jooksul, sest pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (Isikilaen, Ettevõtluslaen ja palju muud), pakume nii pikaajalisi kui lühiajalisi laene, samuti saate laenata kuni 15 miljonit eurot ning väljastame laenu madala intressimääraga. 3% aastas. Minu ettevõte aitab teil saavutada erinevaid eesmärke laia valiku laenutoodetega.

    Tunnistan tõsiasja, et legitiimse laenu saamine on alati olnud suur probleem. Inimestel, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest omakapitalilaenu saamine nii keeruline. kõrge intressimäär, ebapiisav tagatis, võlgade ja sissetulekute suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Pole enam ooteaegu ega stressirohkeid pangakülastusi. Meie teenus on saadaval 24/7 – saate laenu võtta ja tehinguid sooritada igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringuteks/küsimusteks? - Saada e-kiri | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | & Saate kohe vastuse

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!!

    ReplyDelete