Total Pageviews

Saturday, June 26, 2021

Robi esimest korda 10-võistlejana Eesti meistrivõistlustel

Uhh, keeruline olukord, emotsionaalsed kaks päeva jälle ees. Päevad, kus pean sõprade ja tuttavate ees ette vabandama, sest ma ei ole täna hea suhtleja, olen täielikult ühel lainel, jälle mitmevõistluse lainel.

Üksikalad on neil eestikatel loomulikult ka, aga mina istun siin mitmevõistluse pärast. Täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel on Robi osalenud korduvalt, kuid mitte ühtegi korda 10-võistlejana. Ameerikas õppijate puhul on see mõistetav, kuna nende tihe võistlushooaeg juuni keskel reeglina lõppeb. Kui suurt häda end kodupubliku ees veelkord proovile panna ei ole, siis üldjuhul nad suvel Eestis suurt võistlust enam ei tee. Nii on vähemalt Robiga läinud, mis tähendab, et 10-võistlejana osales ta Eestikatel viimati noorteklassis. Talvistel Eesti meistrivõistlustel on ta mitmevõistlejana siiski osalenud. 

Seekordne võistlus on oluline veel ka seetõttu, et Robi enese jaoks on see nii öelda punkti panemise võistlus - kummardus pöidlahoidjatele ja kaasa elajatele. 

Meie oleme oma tiimiga kohal - kõik see mees ja naine, kõige pisemateni välja, st homme üheseks saav Emmi ka. Mul on siin staadionil nelja lapse, kolme lapselapse kõrval veel üks väimees ja mini. Tee või pilti, sest muidu ei usu ise ka. aga mis seal ikka tuleb minna võistluste lainele. Ilm on suurepärane, võistlejaid võistluste vääriliselt, seega naudime, mis muud!

1. ala - 100 M

Robi on 6. rajal, tema kõrval Rosenberg, siis Õiglane, Lillemets jne  - kokku 8 meest stardis, eelmise aasta ühe vastu. Esimene stardipauk kõlas, aga teine kohe järele, sest midagi läks valesti. 

Uurisin Robilt enne, kuidas jalg on, ütles, et eks paistab, kui naelikud jalga paneb ja starti läheb. Nüüd on see hetk käes.

Tundub, et oli hästi, võitis esimese ala kindlalt, aga see ei üllata ka väga. Kui oleks teisiti läinud, oleks üllatanud.

Robi aeg 10. 59
Kristjan Rosenberg 10.71
Risto Lillemets 10.87
Janek Õiglane 11.18

Pärast võistlust antud kiire kommentaar staadionil ei võimaldanud muust aru ei saada, kui sellest, et jälgib jalga ja vaatab ala ala järel, kuidas läheb. Longates läks pealtvaatajate eest mööda. Saa sa nüüd aru, kas oli tegu tubateatri või tõsisema vajadusega jalga hoida.

Igatahes on siinkohal hea võimalus tänada meie toredat perearsti, kes häda ilmnemisel leidis kiirelt võimaluse küsitud tablettide väljakirjutamiseks ja seda vaatamata pikkadele pühadele. Aitäh Külvi!

2. ala - KAUGUSHÜPE

Oma esimese alaga andis Robi isikliku rekordi graafikule veidi järele, 21 punkti ütles staadioni kommentaator. Järgmine ala on tal samuti isikliku rekordi graafiku sees olnud väga kõva, sama korrates peaks hüppama vähemalt 7.70.

Esimese katse pikkuseks Robile 7.20, Rosenberg 7.27, Lillemets 7.05. Õiglase hüpe ebaõnnestus.



No ei tule selle telefoniga suuremat asja pildid, aga jäägu siia see kauguse teise katse jäädvustus, mille pikkuseks mõõdeti 7.48, kolmas katse tõi lisasentimeetreid, kirja jääb 7.54. Marta filmis.

Teine alavõit olukorras, kus teised läksid alt. Õiglase ainsaks mõõdetud tulemuseks jäi 7.11, Rosenbergil 7.27 ja Lillemetsal ainsa hüppena mõõtmisele kuulunud 7.05.

See, et ma siin taas nii mugavalt kirjutada saan, selle eest võlgnen tänu Jan Õiglasele, kes suutis mulle viimasel hetkel mõnusa koha orgunnida. 

Sain endale saatja ka, Ruben harjutab spordireporteri ametit. Mul igatahes kohe kindlam tunne.

4-aastane Ruben täidab tabeleid
Kahe ala järel punkte kogunenud nii:
Robi 1899
Rosenberg 1804
Lillemets 1716
Õiglane 1661

Seejuures kaotab Robi 61 punktiga oma rekordgraafikule. Kus on varu, kust kaotatud punktid tagasi saab, näeme päeva arenedes.
16. 50 peaks algama kuulitõuge, mis senises rekordseerias on tulemusena kirjas 14.41. Isiklik kuulis, lubab loota enamat.

3. ala - KUULITÕUGE

Robi sai esimesel katsel neil võistlustel ja päriselt kirja 14.18.
Lillemetsale mõõdeti 13.74
Rosenbergile 12.98
Õiglane saatis vägeva röögatuse toel kuuli lendu ja sai esimese katse pikima heitekaare ka - 14.48.
Õiglase võistlemine pole alanud parimate päevade tasemel, sest viimatine jalavigastus pole veel taastunud nii nagu vaja. Vahest isegi oli vara välja tulla, arvasid mõned spetsialistid, aga siin ta on ja ju me näeme, mis ta summana ära teeb. Igal juhul on mees äksi täis.

Teised katsed Robile ja Lillemetsale lisa ei toonud, Rosenberg sai samas enda kohta tubli 14.03. Teeb head võistlust. Õiglane lisab samuti sentimeetreid, kirjas nüüd 14.62.

Robi kordas kolmandal katsel oma parimat tulemust, mis tähendab, et juurde ei saanud. Lillemets tõukas korraliku 14.26, Rosenberg sai lisa - 14.59!! Õiglane samuti, lahkub 14.95-ga alavõitjana!!

Nüüd paarkümmend minutit pausi ja läheb kõrgushüppeks. 

Enne seda punktiseis selline:
Robil 2638
Rosenberg 2568
Lillemets 2460
Õiglane 2447

Kõrgushüpe viibis veidi, mis võimaldas püüda kinni hetk, kus suurest perest kõik peale Robi ühele pildile mahtusid. Siin see on.
Paus 15 minutit

4. ala - KÕRGUSHÜPE
No nii, tõehetk käes jälle. 
Robi algkõrguseks 1.77, kus ta esimesel katsel koos latiga matile maandus. Teine katse kaunilt kotis. 
Oma senises rekordseerias lahkus ta kõrgushüppest tulemusega 1.83. Kas suudab täna üllatada? See on alati küsimuseks. Alati. Ja alati loodad, et ehk on see päev nüüd. Üks jalg teibitud. Pean hoolega jälgima, kas see on tõukejalg. No näed, jälle üks asi, mida võiks nende aastatega juba teada. Siis seda, kummalt jalalt su poeg kõrgushüppes tõukab. 
1.80 on igal juhul järgmine ületamist vajav kõrgus. Siiski mitte, see on hoopis kõrgus, mille ta on otsustanud vahele jätta. 
1.83 esimesel katsel kindlalt maha. Teisel katsel oli lootust veel vähem. Nüüd kas võtab end kokku või siis kukub kokku... Pigem kukub kokku, sest ka selle katse tõmbas kandadega maha. Kurb. Mul on ta pärast täitsa kurb. Kallid kaotatud punktid. Ainus hea on see, et saab alaga kiiremini ühele poole.
1.89 alustas Rosenberg, alistas oma avakõrguse teisel katsel.
1.92 liitub mängu Õiglane ja lendab kohe kaunilt üle. Lillemets ka ja samuti üle.

Enne kui mehed uute kõrgusteni jõuavad, panen kirja vahepeal saadud info. Robi jalg teeb siiski päriselt muret. Läks praegu süsti saama, sest vastasel korral ta enda sõnutsi 400 meetri starti minna ei suuda. Ei oskagi öelda, kas soovida mõjusat süsti või tarka otsust enda lõhkumine lõpetada. Või võta sa kinni, mis see tark on. Igal juhul enda unistuste võistlust ta enam nagu nii ei tee.

1.95 - Lillemets ja Rosenberg üle, Õiglane jättis vahele
1.98 - Kõik kolm meest üle. Robi ütles vahepeal, et süst käes ja tuimestus juba mõjub.
2.01 - Esimesel ajavad kõik lati maha. Õiglane lendab teisel katsel üle, Lillemets ja Rosenberg peavad hakkama saama kolmandal katsel. Lillemetsal õnnestus, Rosenbergil kahjuks mitte.
2.04 - Õiglane ja Lillemets kahekesi jätkavad. Esimestel katsetel edutult, teised katsed samuti. 
Enne kolmandaid katseid saab järjekordse stardi meeste 400m, kus pakkudel teiste seas ka Rasmus Mägi. Saavad ühe stardi veel, sest neilgi esimene lähe ebaõnnestus. uh, nüüd ei teagi, mis suunas vaadata - Õiglase kõrgust, või teisel pol staadioni oma jooksu tegevat Mägi. Mägi lõpetab enne ja pika puuga ja jookseb välja uue Eesti rekordi sel alal - 45,45!! Oli vast jooks. Õiglane selle järel kõrgust enam ületada ei suutnud, aga Lillemets küll!!
2.07 - Üksi Lillemets veel hüppama jäänud, aga see kõrgus ei allunud enam tallegi.

Vahepeal püüdsin Robi kinni, kes koos Õiglasega kõrgushüppe platsilt ära jalutas. Viimased sammud läks tribüüni eest mööda lausa joostes, mis näitab, et süst vist tõesti mõjus. Veenduge ise.


Pool tundi veel istumist, alles siis algab 10-võistluse viimane ala, 400 meetri jooks. Täpsemalt 20.20 öeldi ajaks. 
Oma 10-võistluse parima tulemuse sees oli 400m aeg Robil 48,14. Isiklik sel alal veidi kiirem, aga eks saame näha, mis aega lubab täna joosta süstitud jalg. 

Enne mitmevõistlejate viimast ala saab nautida 100meetri finaali. Esimene lähe tõi kask kollast kaarti. Assa mait, kus mehed lidusid. 10.42 Karl Erik Nazarovile, Henri Sai 10.43. Robi oleks oma ajaga positsioneerunud kolmandale kohale :).

Vahepeal liidame punkte kokku. Seis on nüüd muutunud:
1. Kristjan Rosenberg - 3353 (-52)
2. Risto Lillemets - 3300 (+30)
3. Janek Õiglane - 3260 (-124)
4. Karl Robert Saluri - 3240 (-126)

5. ala - 400 MEETRIT
Mehed reastatakse jälle üles, sedapuhku stardipakkudele, Robi teiste seas, meeleolu hea. Kinnitas, et soovib igal juhul võistlused lõpuni vastu pidada ja lõpuni teha. See on tema võistlus, mis läheb nagu läheb. Vorm on ju hea, selleks hetkeks ajastatud, lihtsalt jalg ei saanud sellest aru ja andis ootamatult järele. 
Vile käis, mehed kogunesid pakkude taha, tutvustatakse taas. Robi on neljandal rajal Rosenbergi ja Õiglase vahel. 
Start! Ja Robi alustab kiirelt, juhtis üle poole maa, aga viimasel sajal meetril jooksis Robi end kinni ja Rosenberg kihutas mööda. Ajad:
Rosenberg 48.09
Saluri 48.84
Lillemets 49.96
Õiglane 51.31

Punktisumma ja järjestus esimese päeva lõpuks jäi selline:
Rosenbergil 4258
Lillemetsal 4116
Robil 4109
Õiglasel 4015

Robi võtab oma päeva kokku sõnadega - naudin võistlust ja võistlemist ennast!


1 comment:

  1. Tere daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpetamiseks ärilaenu, isiklikku laenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e -posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud, et aidata teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiireimal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite meiega laenu saamiseks ühendust võtma;
    * Mugavus - saate laenu taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsene rahastamine - saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrged heakskiidumäärad - teil on 99,9% võimalus laenu saada
    * Paindlik tagasimakse - Te peate valima tagasimakse kuupäeva kas iganädalaselt, igakuiselt või kord aastas, kestusega 1-30 aastat.
    * Lihtne veebipõhine rakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ära kaota võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenuga aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas rahaliste raskustega silmitsi seisnud.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Teeme täie kindlusega koostööd kõigi osapoolte hüvanguks.

    ReplyDelete