Total Pageviews

Tuesday, August 7, 2018

Berliini EMi 10-võistluse esimene päev

Kui meie staadionile jõudsime, polnud võistlused veel alanud. Mitte alati ei suuda me ajast ees olla, aga seekord küll. Leidsime oma ideaalsed kohad, sidusime postide külge Tõrvast laenutatud Eesti lipu ja jäime ootele.

Juhhuuuu! Mehed toodi väljakule! Esialgu meie omadest Maicel ja Karel Tilga. Põristasin oma väikest trummi kuis jaksasin, aga jaksasin vähe, kutidega silmsidet ei õnnestunud saada. Vahest tuli see muidugi sellest, et mehed olid keskendunud.
Selle eest saavutasime silmsideme televaatajatega, sest kaamera püüdis meid koos meie lipuga kinni. Lehvitasime vastu kõikidele, eks meile lehvitada jõudsid.
Start!

100 m
Tilga aeg 11.26
Maiceli aeg 11.31

Oh-joo. Mõlemad poisid oleksid kindlasti parema meelega näinud paremaid tulemusi, sest nad suutelised enamaks, aga nii on täna ja see on alles algus.

Karl Robert Saluri tuleb koos Mayeri ja teiste kõvade sprinteritega. Vahib tribüünide poole üles, nagu otsiks kedagi. Me ei onud kadedad, hüüdsime: juhhuu Robi! ja põristasime trummi. Vastu saime sooja naeratuse. Sellega ta läks stardipakkudele.
Nüüd tunnen, kuidas süda oma lööke kiirendab. Tunnen seda otse kurgu all. Püüan näida rahulik ja rõõmus, et mitte kedagi teist närvi ajada. Hea meel on ikka ka. Selle üle, et oleme kohal ja näeme vahetult. Naeratab veel ja nüüd on tagumikud püsti ja start!
Jooksevad nagu pöörased aga Robi ei võida, jääb teiseks või kolmandaks??
Võidu võtab Mayer, kelle jaoks oli see isilik, aga aja mõttes Robi seniste jooksudega võrreldes mitte nii kiire.
Igatahes tehtud!

Otsustame staadionil poolt vahetada, kuna kaugushüpe jääb meie silme alt välja. põrkame kokku teise kohaotsija treener Katrin Klaupiga. Küll ta on tore inimene. Haagime sappa ja leiame neljakesi positsioonid, mis lubavad alanud kaugust paremini vaadata.See ei osutu lihtsaks.

KAUGUSHÜPE
Jah, meie omadel on kohe avakatsets küll tulemused olemas: Saluri 7.50, Maicelil 7.27 ja Karelil 7.25, aga kuumus on üsna korralik. Kui poiste päid katavad ja jahutavad Eestist viimasel hetel kaasa ostetud saunamütsid, siis äratõuke paku varastamist märkiv plastilin sulab ja mehed järjest libastuvad sellel. Hirm poeb nahavahele, sest vigastust küll kellelegi ei soovi.
Kareli teine katse 7.19. Robi ja Maicel tulemust sellelt ei saa. Nad pole ainsad. Koguni kaheksa meest lähevad kolmandale katsele vastu ilma ühegi tulemuseta. Sellist asja mina küll varasemaalt ei mäleta. teiste seas Kevin Mayer.
Tegelikult oli Robi teine katse ilus. Treener Klaup ütles ka, et oleks pidanud jala lihtsalt tugevamalt pakule lööma ja oleks saanud kirja miskit ilusat. Aga näe ei löönud. Ehk lööb kolmandal.

Mayer tuleb nüüd. Kas läheb kindla peale või riskib? Arutame Katriniga, et oluline oleks tulemus. Prantslastest fännid tõusevad püsti, alustavad ergutuskkooriga ja on näha, et favoriit otsustab riskida!
0!!!! Ta saab nulli, kas mõistate!!!

Tema jaoks on see võistlus tehtud. Võib ju jätkata, sest kaheksa ala ees, aga kas leiab motivatsiooni??

Maicel saab ka kolmandal katsel nulli, sama Tilgaga. Robi saab pakule pihta, lendab, aga vist ei lenda liiga kaugele, arvan tribüünilt vaadatuna. Siiski - täpselt sama palju kui esimesel katsel e 7.50.


Nulli said kauguses kõik prantslased ja lisaks sakslane Brugger. Selle teadmisega hakkame otsima staadionil uusi positsioone kuulitõuke jälgimiseks.

KUULITÕUGE
Robi tõukab ühes grupis, Maicel ja Karel ühes teises. Tunnen Robi ära kentsaka saunamütssi järgi ennekõike.
Esimene katse ja kas ma näen õigesti. Istun nii kõrgel, et numbrid kipuvad osalt silme ees kokku jooksma, aga ei, see on tõsi - Robi tõukas kohe avakatsel kuulis isikliku 14.54!!
No vähemalt üks realiseerimine. Tundub, et kodukandipäevade kiviheitevõistlusest oli kasu, hea hoog jäi sisse.
Maicel tõukab oma parima kolmandal katsel - 14.61.
Kareli tulemus jääb täna tema kohta pisut tagasihoidlikuks - vaid 14.20

Kolme ala järel punktiseis selline:


Selle teadmise pealt läheme vastu õhtusele sessioonile, kus ootamas uued huvitavad alad ja sündmused.

Vahepeal sõime kõhud kõvasti täis ühes Mehhiko söögikohas. See tundus õige valik kliima mõttes, kuigi tegelikult eelistaks rohem juua või äärmisel juhul kama süüa, aga tundub, et kamast ei tea nad siin midagi.

Õhtu staadionil algas kõrgusega mitmevõistlejate jaoks nagu ikka. Meie jaoks ka.

KÕRGUSHÜPE
Robi oli algkõrguseks valinud 1.81, millest lendas üle nagu viuhti! Hoog tundus olevat hea.
1.84 üle, 1.87 üle! Enne 1.90 näeme, et seletab midagi vabatahtlikule. Arvasime, et küsib pissile, viidi staadioni piirde taha ja.. sinna tuli meditsiinitöötaja. Pusserdasid ta jala kallal, pärast mida paistis põlvelt justkui väike plaaster või miskit. Tundus, et tühi-tähi ja hüppab edasi.
1.90 esimesel üe ei saanud. Teine katse - ÜLE... või peaaegu, latt tuleb kandade puutest ikkagi maha. Kahjuks kolmas ka, nii et tema kõrguse laeks jäi täna ikkagi 1.87, mis on parem kui NCAA 1.83.
Punte nüüd 3316.

Karel Tilga alustas 1.93 kõrguselt, mille ületas teisel katsel. Järgmise kõrguse jättis vahele, 1.99 taas teisel, 2.02 kohe üle ja nii jäi.

Maicel valis 2.02 algkõrguseks. Lendas viuhti üle ka. Ilus. Järgmine jäi vahele, et siis üritada juba 2.08 ga hakkama saada, aga täna ei saanud. Ei saanudki. 2.05 peal oli hüppajaid nii palju, et mees lihtsalt väsis vist ootamisest. Oli 2.08 peaaegu üle, aga ikkagi sadas alla. Kas pole kurb.
Reeglina läheb Maicel kõva kõrgussega Robis mööda, aga seekord on paljud asjad peapeal.
Enne avapäeva viimast ala on Maicelil punkte 3259 ja Tilgal 3241. Kohad vastavalt 13 ja 14
Robi on enne 400 meetrit oma 3316 puntiga 6. kohal.
Karl Robert Saluri

400 MEETRIT
Maicel lastakse rajale kohe esimeses stardis ja see oli tore. 400 meetrit läks tema jaoks ses mõttes hästi, et sündis tänase päeva esimene isiklik. Tulemus 50.18.
Karel Tilga jooksis aja 50.12 ja siis hakkasin ootama Robi.
Vaatasin, et isiklike alustel võiks eeldada Robilt lausa alavõidu võtmist, aga ootame.

Robi jookseb 5. rajal ja jookseb hästi. Alustab kohe väga hästi. Kõrvalt uulen kommentaari, et tahaks nagu maailmarekordit joosta, aga kas peab lõpuni vastu?
Ei pidanud, tõmbas kangeks ja sai alles neljandana üle finišijoone, aeg 48,26.
Rbist mööda kihutasid prantslane Ruben Gado ajaga 47,65 ja sakslased Brugger 47,86 ning Abele 48.01-ga.
Nii see päev lõppes
Karl Robert Saluri

Nii see päev lõppes. Homme on juba täiesti uus päev, täiesti uue kuumalainega ja ju me näeme, es uidas seda talub, mida ära suudab teha. Hoidke ikka pöidlad peos!

No comments:

Post a Comment