Total Pageviews

Friday, March 11, 2016

Valmis olla: Ameerika üliõpilaste sisehooaja kergejõustiku meistrivõistlused juba täna

Tõesti, tõesti, ma kinnitan, juba täna õhtul, meie aja järgi kell 20.00 asuvad Birminghamis, Alabama osariigis stardipakkudele 16 Ameerika üliõpilaste parimat mitmevõistlejat, et selgitada hooaja lõpuks välja, kes on nende ühises mõõduvõtmises see kõige parem.

Võistlustele pääsenud 16 parimat oma hooaja varasemate tulemuste põhjal on siin:


Georgia Ülikool on ainus, kust pääses 16 parima hulka koguni kolm sportlast, neist kaks Eestist - Maicel Uibo ja nende Karl Saluri, meie jaoks Robi. Täpselt joone alla, ehk 17. kohale positsioneeris oma ebaõnnestunud 7-võistlustega neljas nende koolikaaslane Devon Williams, kellel jäi vaid 7 punkti joone peale jõudmisest puudu ja kes tegelikult võiks teha enamikel joone peal olijatele võistluste käigus silmad ette, aga selline karm see elu kord juba on.
 
Nii näiteks on minu käest küsitud, et miks Robi ei olnud Utilitase stipendiumite saajate hulgas, kui ta on selle sisehooaja edetabelis seniste tulemuste põhjal Eesti kolmas mees ja Ameerika üliõpilaste hulgas 8. kohal?
Vastus lihtne - preemia määrati eelmise hooaja tulemuste põhjal, kust Robil pole ühtegi võistlust ette näidata. Kuidagi on tõesti nii läinud, et toetused ja stipendiumid, nii vähe-palju, kui meil neid siin üldse määratakse, ei ole Robit seni kippunud üles leidma. Ikka on nii, et stipendium tuleb emalt või vennalt, oleneb, kellel parajasti on, ja sellega peab leppima. Praegu muidugi on kõige suuremaks toetajaks Ameerika üliõpilassportlaste organisatsioon NCAA ja Georgia Ülikool. See on toetus, mis võimaldab kauge maa taga õppida, trenni teha ja taastuda. Eriti just taastuda, sest põhirõhk viimased 1,5 aastat ongi olnud taastumisel.
 
Kui eelmine aasta oli täis võistluste igatsust, siis nüüd on neid jagunud kohe hulgi - tulekul on juba kolmas mitmevõistlus sel aastal. Jaanuaris kogus kahepäevase võistluse lõpuks kokku 5686, veebruaris 5792 punkti.
 
Uued ootused ja lootused küpsevad, kõige vahvam on aga see, et saab jälle pöialt hoida kahele sõbrale, Maicelile ja Robile ning vaadata, kas nende kooli kolmas liige, senise hooaja tulemuste pühjal Ameerikamaa parim Garrett Scantling on löömatu! Hoian pöialt ja hakkan kaasa elama. Võistlustulemused korjan kokku  siit.
Pidage vastu, poisid!
 
 
 
 

2 comments: