Total Pageviews

Friday, March 11, 2016

Üliõpilaste meistrivõistlused Ameerikas, esimene õhtu (NCAA)

Pikk ja pidulik pealkiri täna algavatel võistlustel on NCAA Indoor Track&Field Championships Birminghamis, Alabama osariigis. Georgia Ülikooli meeskond kohal ja võistlusteks valmis!

Georgia Ülikooli lootusrikas võistkond
Kus on Maicel?, küsisin ja sain vastuseks: "Rahu, kõik on korras, Maicel oli teises kohas." Täna on ta staadionil koos Robi ja Garrettiga, et osaleda oma viimasel NCAA sisehooaja meistrivõistlustel. Kui hästi läheb, loodab Maicel kooliga selle aasta lõpuks ühele poole saada, et siis juba ilma koolita oma edasist sportlaskarjääri planeerima hakata.
Viimaseks viimaseks jääb NCAA Indoor Garrettile ja võit võiks olla tema jaoks magusaimaks mälestuseks sest vahvast eluperioodist.
Päris kindlasti on algav võistlus aga esimeseks üliõpilaste sisehooaja meistrivõistluseks Robi jaoks, kes võttis olukorra enda jaoks kokku videos,  kus ta ütleb, et ennekõike on oluline näidata neil võistlustel, milleks ta võimeline on. Seal pool ei teadnud ju varem keegi kui kiiresti ta jookseb või kui kaugele võib hüpata. Kui kõik hästi läheb, siis hiljemalt pärast seda saab see selgeks meile kõigile!
Igatahes on elu ja võistlemine fun, nii et varsti läheb lahti.

Tulemusi hakkan ootama ja vaatama sellelt lehelt.

Robi on võistlusteks valmis
Enne veel kui esimese ala tulemused meieni jõuavad, avan veidi ootusi ja lootusi. Stardis on 16 üliõpilast, neist kuue kodakondsus on väljaspoolt Ameerikat, lisaks kahele eestlasele on täna tules ka üks hispaanlane, sakslane, britt ja üks Lõuna-Ameerika väikeriigist Grenadast pärit sportlane.
Isiklike aegade põhjal võiks parimat tulemust oodata 60m Robilt, kelle isiklik sel alal on 6,87.
Temaga ühes jooksus startiva Bilal Abdullahi aeg jääb sajandiku võrra alla Robile, see on 6,89. Aga üldiselt on ka kõik teised esimese stardi jooksjad 7.00 veidi üle või piirimal oma seniseid paremaid tulemusi näidanud.

60 MEETRIT
Ma nägin nüüd,  mul lahti vajus suu! 6.78 Robi aeg, uus võimas isiklik ja seejuures ei saanud ta isegi alavõitu. Vaatasin järele ja võin nüüd öelda, et läbi aegade on suutnud Robi täna välja joostud ajast Eestis kiiremini joosta vaid viis meest. Seega Robi jooksis täna välja Eesti läbi aegade kuuenda tulemuse 60m jooksus. Eesti rekord on 6.71 Argo Golbergi nimel aastast 2003, Marek Niit on jooksnud 2007 aastal aja 6.73, Erki Noole parim tulemus samal alal oli 6.72.


Ziemeki isikliku parandus oli veel võimsam kui Robil, sest tema varasem parim oli 6.95. Garrett jooksis just nii kiiresti nagu ta jooksebki.  
Maicel jooksis teises stardis, ajaks täna 7.21, mis on samuti tema selle hooaja parim tulemus! Juhhei!
 
KAUGUS
Üsna raske tundub järgmisele alale hüpata pärast nii võimsat emotsiooni, aga just see kiire ala vahetus ja keskendumine uuele eesmärgile ongi mitmevõistlus.

KuiMaicel ei lenda,lendab treener
Zach Ziemekilt võib siin oodata samuti head tulemust, sel hooajal on ta hüpanud 7.65. Kui Abdullahil hästi läheb, siis tema võib lennata veel kaugemale, isiklik koguni 7.98. Georgia poistest on kaugus kõige paremini välja tulnud Maicelil, kelle isiklik on 7.82, sel hooajal pikim 7.32. Garrett hüpanud sel aastal 7.10, isiklik 7.27,  Robil 7.33.
Tänane seis sai selline, et Georgia poistest hüppas kõige kaugemale Robi 7.29. Pakku tabas, aga lennud jäid madalaks, kõlas kommentaar kohapealt. Seeria 7.06 ja 7.21. Maicel oma tänaste hüpetega kindlasti rahule ei jäänud, neist pikimaks mõõdeti 7.11. Seevastu Garrett oli kindlasti õnnelik, sest tema tgei oma hooaja ja elu pikima hüpe - 7.28.
 
Kauguse tulemused
 
Kahe ala järel Robi 3., punkte 1845, Garrett 6., punkte 1767 ja Maicel praegu 13., punkte 1649.
 
KUULITÕUGE
Soojenduseks ja sissejuhatuseks tuleb tunnistada, et hetke võistluse liidrilt Ziemekilt (1903 punkti) võib ka siin oodata head tulemust, sest tema  isiklik kuulis on 14.77, aga hoojal heitnud 13.85.
Hetkel teist kohta hoidval sakslasel Wielandil (1871) on kuulitõuke tippmargiks 14.56.
Parim isiklik on aga Garretti kontol - 15.90. Maicel on tõuganud 14.53 ja Robi senine parim sel alal 13.99. Varsti selgub, kes lööb, kes jääb.
 
Robil on vist tõesti FUN, sest kuuli esimese katse pikkuseks mõõdeti täna 14.43! Mis on ilmselgelt taas võimas isikliku parandus. Seerias oli veel üks tulemus üle isikliku 14.21 ja tõugetest nõrgim oli senise isikliku kordamine 13.99.
Maiceli kuul lendas korraliku 14.47,  Garrett hiilgas 15.73-ga.
Kuuli tulemused said sellised:
 
Kolme ala järel näeb järjestus välja niisugune:
 
 Enne järgmist ala edestab Robi oma isikliku rekordi graafikut täpselt 39 punktiga.
 
KÕRGUSHÜPE
Aga nüüd on ootel kõrgus, mis näitab päeva lõpuks kätte päeva lõpu tulemused. Nii tagasihoidliku isiklikku kui Robil kõrguses on, selles võistluses teisi ei ole. 1.86 on parim tema kontol aastast 2013, eelmisel võistlusel hüppas mäletatavasti 1.84 ja pidi seejärel jätma põlve valu tõttu hüppamise pooleli. Väga sooviks, et ta täna võiks sealt maalt jätkata ;).
Kõrgus on aga teadagi Maiceli ala, üks tema trumpe. Mehe isiklik nii kõvast mastist nagu 2.18 ja siin pole isiklike põhjal talle neil võistlustel võrdset. Sel hooajal, tõsi, on ta hüpanud 2.11. Sama kõrguse mehi siin siiski mõni veel on. Garretti senine parim tulemus 2.05.
 
Kas niimoodi oleks õige keerata?
Täna hüpatakse ÕHKU! See tundub uskumatuna, aga Robi suutis esmalt korrata oma kõrguse senist, 2013. aastast pärit tulemust 1.86 ja siis kolmandal katsel ka 1.89 alistada!! Vat see on tema puhul edasiliikumine, mis tähistamist väärib!
Punkte esimese päeva lõpuks Robil koos 3305, isiklikule rekordgraafikule plusse 103.
 
Robi ja treener Petros Kyprianou
Sel ajal, kui mina juba Robi punkte kokku loen, päris hüppajad alles hüppavad. Maicel ja Garrett hakkavad kohe püüdma kõrgust 2.10. Garrett püüdis hästi ja püüdis kinni isegi järgmise kõrguse 2.13, parandades oma kõrguse isiklikku tervelt 8 cm, aga Maicel andis 2.10 peal alla. Jäi täna 2.07, punkte päeva lõpuks 3274. Selgelt pole see võistlus täna Maiceli võistlus. Ju see tuleb lihtsalt sellest, et ta on meid oma üüber tulemustega ära hellitanud. Robi 1.89 paneb rõõmust õhku hüppama, aga Maiceli 2.07 peale ütled "so-so". Kus on selle häbi ots!
 
Igatahes võib nüüd tänase päeva lukku lüüa. Seis enne homset on selline:
 
 
Robi enese lühike kokkuvõte päevale:
"Kui 60m suudad parandada reksi 0.09 sekundit, siis see peaks rääkima enda eest ise. Kaugusele oli raske pihta saada, viimased hüpped tegin põrkava põranda peal Arkansases, see on vähe teine tunne ja seekord ei  õnnestunud õiget tunnet üles leida.
Kuul oli hea! Kõrgus elu parim seni, 1.92 oli ka põhimõtteliselt olemas, aga ei teinud lõpuni nii nagu oleks pidanud. Kogu päeva kokkuvõte: oli hea!"
 
Selle teadmisega on hea ka uuele päevale vastu minna. Ikka pöidlad peos! 
 

3 comments:

  1. Väga tore live versioonis siin võistlust jälgida!

    ReplyDelete
  2. Tore, kui jälgida samuti tore. Minu jaoks on see viis end kiirelt välja elada :)

    ReplyDelete
  3. Mis muud kui elame kaasa siis ja pöidlad pihku!

    ReplyDelete