Total Pageviews

Wednesday, March 26, 2014

Texas Relays Austinis 26.-27. märts

Sel ajal, kui mina nokitsesin alles ülevaate saamise kallal, milline on seis täna startivate võistlejatega ,  oli esimene ala seal pool ookeani juba läbitud.
 
Robi alustas hästi. 100m uus isiklik on tänasest 10.73 ja ühtlasi nende võistluste neljas aeg. Tema ees olid tublide isiklikega varasemast ajast sel distantsil  Robert Rohner 10.45, Christopher Irvin 10.57 ja Johannes Hock 10.67. Neist viimane on nende võistluste võimsaima 10-võistluse isikliku tulemusega eelmisest suvest - 8293 punkti. Saksa poiss, kellega Robi on varemgi koos võistelnud, õpib nüüd Texases.



Markus Leemeti 100m aeg täna 11.02, parimail päevil on ta selle distantsi läbinud 10.89-ga.

Seitsmevõistlusega alustanud Grete Šadeiko 100m tõkete aeg 14.17. Kui ma ei eksi, siis on temalgi tegemist tubli isikliku parandusega. Tõotab huvitavat õhtut! Tulemusi saab igaüks ka ise jägida võistluste lehelt.

Seni kuni mehed kaugust ja naised kõrgust hüppavad, väike ülevaade Texas Realys osalevatest meestest. Sakslase Johannes Hocki tubli tulemuse juba kirjutasin, üle 8000 punkti on kogunud veel Curtis Beach (8084) ja 8000 lähedale on oma varasema tulemusega jõudnud Kevin Lazas (7955).
Nimetatud mehed on seniste isiklike põhjal teinud pikimaid hüppeid ka kauguses. Robil, kellest Ameerikas on saanud puhas Karl, on kauguses isiklikuna kirjas 7.32. Curtis Beach on hüpanud koguni 7.88.
Nende võistluste kõvemate meeste hulka kuuluvad ja pääsust NCAA-le unistavad varasemate tulemuste põhjal kindlasti ka Nathanael Franks, isiklik 7520 punkti ja Richard York 7513 punkti mees. NCAA on sihiks kindlasti teistelegi sel mandril võistlevatele sportlastele ja kindlasti on oodata üllatusi, seda kasvõi 100m häid tulemusi näidanute poolt.

Ergutajate koor on kesine


KAUGUS
Uskumatu tundub olevat tõsi. Tundub, et kauguses mehed täna ei lennanud ja Robil piisas kuskil 7.16-st hüppest, et kahe ala järel tõmmata selga liidrisärk. Punkte salakanaleid pidi koos 1774. Teisel kohal pärast kaugust on punktidega 1764 Curtis Beach ja kolmas 1749 punktiga Johannes Hock. Ootan ametlikud tulemused ka ära. Olemas, Robi kauguse tulemus 7.16 oli päeva teine, Parem oli Curtis Beach tulemusega 7.26.
Markus hüppas kaugust 6.49.

NAISTE KÕRGUS (parandatud versioon)- kuna tulemused tulevad imeliku nihkega, siis on mul lõpuks ikkagi hea meel öelda, et Grete jaoks kõrgus nüüd nii suur altminek ka ei olnud, kui esmalt paistis. Kirjas olev 1.63 on oluliselt kobedam tulemus, kui esialgu paistnud 1.54. Postituse järgsest kommentaarist, tänu Grete emale :), saame aimu ka kohapeal keerutavast tuulest, mis kõrgushüppe latti omatahtsi pillutama kippus.
NAISTE KUUL - sel alal sai Grete kirja 10.92, mis on ka tubli tulemus ja koht kolme ala järel 13. hetkel 24 võistleja seas. Punkte kolme alaga koos 2315, see on 225 silma vähem kui hetkel esikohta hoidval Alex Gochenouril.
200 MEETRIT - Grete läbis selle maa ajaga 25.17, mis on kahe sajandiku võrra parem, kui viimatistel võistlustel joostud aeg ja tõstab tüdruku üldjärjestuses 3186 punktiga 10. kohale.

KUUL




Kuul lendas Robi peost täna 12.98. On olnud paremaid päevi. Päeva parim oli Johannes Hock 15.08-ga. Markus sai kuulis kirja 12.26.

Võimsa kuuliga võttis Hock ohjad enda kätte punktidega 2544. Robi jäi teisele kohale 2440 punktiga. Kolmas mees on vaid kahe punkti ja kuues mees Kevin Lazas 2362 näiteks ainult 78 punkti kaugusel.
Markusel koos 2173 punkti, millega hoiab praegu 16. kohta.
Kohe peaks algama Robi "lemmikala" - kõrgushüpe. Ehk suudab täna realiseerida oma olematu trenni pealt selle, mida suvel Tamperes püüdma läks. Varsti teame.

KÕRGUSHÜPE
Ty Sevini foto
Neid tulemusi näidatakse õnneks reaalajas ja reaalis nähtud, et algkõrgus 1.75 alistus teisel katsel.
Markusel kas juhtus miskit või siis tõesti oli ebaõnne päev ja algkõrgusega asjad ei klappinud. Igatahes on tema nime taga ristide rida, mis inimkeeli tähendab, et võistlused on tema jaoks lõppenud :(.
Robi teine katse kõrgusel 1.78 üle esimesel katsel.

Kui vaadata vahepeal ette, et mida siin kõrgusest üldse oodata, siis isiklike põhjal on kõige enam oodata Scott Filipilt ja Chase Daltonilt, kel varasemast ette näidata 2.08 ületamised. Johannes Hock isiklik kõrguses on 1.97. Maicel uibo tüüpi lendajad neil võistlustel tundub, et ei ole.

Robi kolmas üritus 1.81 samuti tulemusena kirjas nüüd.
Väga raske on kaugelt asja jälgida ja mitte aru saada, miks on sellisel mehel nagu Curtis Beach kirjas ainult 1.81 ja järgmise kõrguse taga kolm risti. Mehe isiklik on mitmevõistluse sees 2.05, isiklik koguni 2.11. Hakkasin kahtlema ilmas, aga tuule järgi otsustades ei tohiks olla midagi hullu. Ilmakaart näitab 18 pluss kraadi ja pilveid. Mu meelest võistlemiseks hea ilm.
1.84 oli ka Robi jaoks liiga palju. Samas on see tema vana hea kõrguse tase ja vähemalt saab liikuda edasi.
Pean oma sõnad sööma, sest Robert Cardina, kellel interneti avarustes leiduvate andmete põhjal 10-võistluses seni tulemust pole, hüppas kõrguses kõva isikliku. Tema tulemus lõpuks 2.14!! Nii pöörase hüppega hüppas ta ennast 7. kohalt mulle tundub hoobilt esimeseks punktidega 3286 minu arvutuse põhjal. Hocki tulemus 1.87 annab nelja alaga kokku 3231 punkti. Robil enne viimast ala 3076 punkti. Kõik minu arvutused pidasid paika, Robi on nelja ala järel 6. kohal, kaotades liidrile 210 silmaga.

Enne esimese päeva viimast ala juhib Robi oma senist ainukest meesteklassis tehtud 10-võistluse tulemust 7268 punkti, mis pärineb juunist 2013 hetkel 65 puntkiga. Ehk lühidalt öeldes on 65 punktiga plussis oma isikliku rekordi graafikuga. Plussid tulid kahelt esimeselt alalt, kuulis ja kõrguses andis tagasi. 400 meetri aeg oli Huddinge võistlustel 49.87.

400 MEETRIT

Ju saame needki tulemused juba üsna pea, mis tähendab, et öösel saab siiski magada, aga vaadates meeste isiklikke sel alal, siis peaks Curtis Beach jooksma teistest mööda nagu postidest. Tema isiklik on 46.72. Praegune liider selle ala järel tõenäoliselt kukub, vähemalt võib nii arvata isikliku põhjal, mis sisetingimustes on olnud 53.71.  Robi on ähvardanud 400m isiklikuga, senine on 49,60. Saame näha. Asetatud on ta teise jooksu, kus on tema või veidi kehvema tasemega poisid reas. Viimases jooksus on selle ala tõsised tegijad.

Robi, Robi, Robi,Robi!!!!
No nii! Robi aeg 50.44 polnud see, mida ootasin, kuigi oma jooksu ta sellega võitis. Punkte päeva lõpuks 3870, edestades isikliku rekordi graafikut 46 punktiga..
Tõenäoliselt on seal tõesti tuultega kehvasti, sest Robi oli oma kesise tulemusega ometi neljas. Alla 50 jooksid ainult kaks meest. Üllatas aga kõrguses liidriks tõusnud Cardina, kes kirja isiklikku tähistava 50.69 ja läheb seega uuele päevale vastu liidrina, ainus mees, kes kogus esimese päeva lõpuks rohkem kui 4000 punkti.

1. Robert Cardina 4069
2. Johannes Hock 3974          -95
....
5. Karl (Robi) Saluri  3870     - 199
6. Curtis Beach   3821           - 248
...
9. Kevin Lazas   3756           - 313

Kõik tulemused on tulemuste lehel. Kui mõni nüüd tahaks minu käest küsida, et kas ma olen rahul. Siis Robiga küll, sest tundus, et pidas vastu ja saab homme jätkata. Minu rahulolu on täielik siis, kui tean ja mõistan, et ta ka ise rahul on neis tingimustes tehtuga.
Markuse puhul loodan, et ta lõpetas enne, kui oma jalale tõsisemalt viga jõudis teha. Gretele saab veel pöialt hoida ja ma väga loodan, et temagi jõuab õnneliku lõpuni.
Väga rahul olen sellega, et võistlused mõistlikul ajal lõppesid ja inimesed siinpool lompi õigel ajal kotile saavad.

Vastu hommikut leidsin ROBI FB fänniehelt tema enda kommentaari esimesele päevale:

100m - tehniliselt kehva, aga tundub, et 3-nädalase trenniga on mingi edasiminek olnud kiiruses. Kauguses oli väga keeruline tõukele pihta saada, kuna tuul 1m-7m/s tagant. Endale tundusid hüpped 6.50-ne peal, nii et pole hullu. Selle aasta kolm esimest hüpet täishoolt.
Kuulis saan ainult ennast süüdistada, läksin vist 20m tõukama...
Kõrguses alles kogun julgust, et uuesti tõukama hakata. Olen poolel teel.
400m oli senise karjääri ebameeldivaim staadioniring, mida olen pidanud jooksma kümnevõistluse sees. Esimesed 250m puhus nii tugev vastutuul, et viimasel sirgel mõtlesin lõpuni jõudmisele, mitte kuidas sinna võimalikult kiirelt jõuda.
Homme uus paev. Annan endast parima ja loodan, et ka tuul on veidi viisakam, lubab õnneks soojemat ilma!
Karl 

8 comments:

  1. Kust sa tulemusi saad? ametlikul lehel näitab, et kaugus pole alanud veel.

    ReplyDelete
  2. kirjutasin ju, et salakanaleid kasutades. Mul on lihtsalt nii tugev side pojaga :)

    ReplyDelete
  3. ok, väga hea blogi, Kas maiceli mitmevõistlust ka 10-11 aprill kajastad? Kas ma saan õigesti aru, et kuule hakkab meie aja järgi 21.40? (kui ajavahe on 8h)

    ReplyDelete
  4. Vabandust, nüüd olen vastusega muidugi juba väga hiljaks jäänud, sest isegi kõrgus on Robi jaoks läbi. Kui nii edasi läheb, saab südaööks kotile :).
    Maiceli võistlustel hoian alati silma peal. Ta on ka natuke nagu oma poja ;)

    ReplyDelete
  5. Gretel läks kõrgus küll nihu,kuid tulemus siiski 163...Ilm on meeletult tuuline ja külm:( Gretel jõudis 166-l tuul kolm korda hoojooksu aeg lati maha puhuda.Aga õnn soosib tugevaid,nii et peab tugevamaks saama;);)

    ReplyDelete
  6. Armas! parandan kohe ära. Leidsin nüüd juba kuuli ka.

    ReplyDelete
  7. Nüüd ka N 200m läbitud, Grete aeg 25.17 ja oma jooksus esikoht.
    Tulemuste esitus veidi eksitab, lõpliku tulemust on kindlam (eriti "üles"hüpped) vaadata nime järelt, mitte katsete kohalt, kus tabel tekitab "nihkeid".

    ReplyDelete