Total Pageviews

Friday, January 27, 2017

Robi ja Markus alustasid hooaja esimese 7-võistlusega

Markus Leemet ja Robi
Robi ja Markus Leemet alustavad täna Fayetevilles Arkansase osariigis sisehooaja esimese mitmevõistlusega. Jah, just! Sel hooajal näeme  taas jälle neid sõpru koos jooksmas, hüppamas, heitmas ja võistlemas. Maicelil sai kool läbi ja tema tegemised toimuvad nüüd mujal.

Hooaja esimene võistlus on sisseelamine ja ettevalmistuse testimine, ütles Robi.  Oma eesmärgi on ta meedias välja öelnud, seega olgu see fikseeritud ka siin: 5700+ punkti on tulemus, mille järel ta lahkuks rahulolevalt.
Markuse eesmärki nii täpselt ei tea, aga tean, et vahetult enne võistlust tabas teda miskit sorti viirus, ja seega on ime juba see, et ta suutis end nii kiiresti kokkuvõtta ja üldse rivis on. Loodame, et suudab adekvaatselt oma enestunnet hinnata ega tee endale liiga.
Georgia ülikoolist teeb kaasa ka Devon Williams - poiss, kes pole veel oma täit talenti suutnud realiseerida. Ehk sel hooajal.

Pöidlad pihku ja hakkame kaasa elama! Tulemused

60 MEETRIT
Robi jalad on jätkuvalt kiired. Aeg täna 6.85. Alla 7 sekundi jooksis ka Devon Williams 6.96.
Markus läbis distantsi ajaga 7.05. Markuse algust võib eriti tubliks lugeda, sest ta suutis oma isiklikule üsna pihta joosta, see on 7.03.

KAUGUSHÜPE
Robi esimese katse tulemuseks mõõdeti korralik 7.18, teine katse veel korralikum - 7.29 ja see jab, sest kolmas katse lugemisele ei läinud.
Markus ebaõnnestus esimesel katsel, aga teisel katsel õnneks enam mitte, tulemuseks mõõdeti 6.77, mida kolmandal katsel veel parandas ja edasi läheb siit tulemusega 6.83.
Devon sai ka tulemuse kirja alles teisel katsel ja see oli nii kõva nagu 7.60.

Kahe ala järel on pilt selline:

KUULITÕUGE
Pikka hingetõmbeaega Ameerika süsteemis mitmevõistlejatele ei anta. Kohe tuleb otsa kuulitõuge. Kunagi kui Maiceli ja Robi käest selle kohta arvamust küsisin, siis nad ütlesid, et see meeldib neile isegi enam, et on hea kui saab ühe soojaga kõik ära teha. Vaatame, kuidas seekord läheb ja kas kuul ka lendama hakkab.
Robil hakkas hästi - 14.39 esimesel katsel. Paar sentimeetrit veel ja uus isiklik. Teisel katsel tõukas end vist kuulile järele, igatahes tulemust kirja ei saanud. Nõnda ka kolmandal.
Markuse kuul lendas esimesel katsel 13.17 ja nii jääb. Teistest katsetest lisa ei tulnud.
Devon tõukas esimesel katsel 13.66 ja siis ikka enam ja enam, kuni jäi pidama 13.98 juurde.
Alavõidu võttis Lindon Victor sellise tulemusega nagu 16.26. Kõlab nagu kuulitõukaja.

Pilt enne esimese päeva viimast ala sai nüüd selline:

Lindon Victor heitis end napilt teiseks. Arvestades tema kõrguse isiklikku, julgen ennustada, et päeva lõpuks on liidrisärk selle mehe seljas. Aga päev pole veel lõppenud. Robi tundub hetke seisuga liikuvat omas graafikus, ehk siis tulemuse suunas, mis lubaks hea tundega sellelt võistluselt lahkuda. Päev on siiski noor ja neli ala veel ees. Nende hulgas ka kaks "lemmikala".

KÕRGUSHÜPE
Robi alustas ettevaatlikult, valis algkõrguseks 1.76, mille sai üle ja siis liikus edasi 3 cm kaupa kuni jäi pidama 1.85 peal. Ei jaksa ta oma sprinteri p...d latist üle vedada ilma latti alla toomata.
Markus alustas 1.82 pealt ja liigub sealt edasi üsna kindlalt kõrgemate kõrguste suunas. Ühe komistusega kõrguseni 1.91 välja ja nii jäi. 1.94 täna ei alistunud.
1.82 oli ka Devoni algkõrguseks ja temagi jäi pidama 1.91 peal.
Lindon Victor hüppas oodatult 2 meetrit täis ja asus avapäeva järel selle võistluse liidriks.


Robi liigub praegu kindlalt eesmärgi graafikus oma 3241 punktiga. Enda 7-võistluse rekordile (5856 punkti) kaotab hetkel 64 punktiga, mis tähendab, et 5700 ja + on kindlas käeulatuses. Kui veab, tuleb hommikuks ehk mehelt eneselt ka mõni comment ja ehk isegi Markuselt, kes on teinud väga ilusa võistluse, kui arvestada, et veel nädala esimesel poolel oli ta palavikuga maas.

Robi sõnul kinnitas esimene päev talle, et mootor on hea, aga detailid roostes. Rooste on vaja maha nühkida märtsiks, sisehooaja olulisemaks võistluseks, mil peaks kõik alad õnnestuma kui õlitatult.

No comments:

Post a Comment