Total Pageviews

Wednesday, April 6, 2016

Georgia Ülikooli mitmevõistluseks valmis - esimene päev

 Keskendunud tankimisele
Poisid, kas olete valmis??? Täna pole enam küsimust - peab olema. Loodetavasti eile õhtul laetud kütus aitab sellele kaasa.

ESIMESE PÄEVA TULEMUSED: 100m - 10.66, kaugus - 7.42, kuul - 14.29, kõrgus - 1.85, 400M - 48.34 - punkte kokku 4162.

Kõik see sündis nii:
 
Ilm tundub tulevat normaalne. Mitte nii päikseline nagu eile, aga see eest temperatuuriga 20 piirimail, ilma vihma ja tugeva tuuleta. Vähemalt esialgu paistab nii.
 
10-võistejaid on ülesantu põhjal stardis 19, 7-võistlejaid 10. Huvitav on näha võistlemas Kendell Williamsit, kuigi elu on näidanud, et blogi kirjutades kahel võistlusel korraga silma peal hoida ei ole lihtne, seega põhitähelepanu on täna ikkagi meestel.
Usun,et tuleb huvitav võistlus. Poisid ise arutasid, et sisehooaja viimane võistlus oli justkui alles eile, et ei tea, kas ja kui palju selleks korraks särtsu jätkub. Varsti näeme.
Kui sissejuhatuseks veel kirjeldada teile seda, mida oma silm on kohapeal näinud, siis üks suur erinevus näiteks Ameerika jalgpalli, pesapalli, pallimängude või võimlejate pealtvaatajatele mõeldud tribüünide vahel võrreldes kergejõustiku staadioni tribüüniga seisneb selles, et kergejõustikku juba eos siin kedagi vaatama ei oodata. See tribüün on nagu kärbse must kogu staadioni suurusega võrreldes.
Kergejõustiku areen
Ameerika jalgpalli staadion
Pealtvaatajate kohtade vahet ilmestab hästi tsitaat mu viimatisest lemmikraamatust, milleks oli Ameerika ühe kuulsaima 10-võistleja Dan O'Brieni elulugu. Tema arvas 10-võistluse kohta nii:
"Mulle tundub, et kedagi ei huvita kümnevõistlus. Keegi ei võta järjekorda, et näha pikka, aeglast kümmet ala, nii nagu nad võtavad järjekorda, et näha kuidas joostakse 100 meetri sprinte. "
Pealtvaatajad
Tundub, et tänu meie kohalolekule on tänane esimene rekord sündinud, see on publikurekord!
Tulemusi jälgime kohapeal ja läbi neti sellelt lehelt. Robi stardib teises jooksus, Maicel esimeses. Markus Leemet filmib sündmusi otse staadionil, Kata püüab poisse pildile tribüünilt.

1. ala 100M
Maicel alustas hästi, aeg 11.09
Robi aeg 10,66. Isiklik on parem, aga alguseks igati tore, ütleb ema.
Robi valmistub stardiks
Nende kooli kolmas poiss, Devon Williams, jooksis aja 10.84. Staadionilt anti teada, et teise jooksu tuul oli normis +1,3. Ilm on selline tavaline Eesti suvepäev, tuul pole teab mis hull, aga kipub keerutama.
Nüüd, kus kolmas jooks ka läbi, võib öelda, et alavõidu võttis Robi. Iga ala vahel on siin täpselt pool tundi. Kaugus poole tunni pärast.
Robil esimese ala eest punkte 938, Maicelil 841.

2. ala - KAUGUS
Robi esimene katse oli 7,32. Veel olulisem, et tuul püsis jälle normis hüppe ajal, ütles Robi ise.
Pikima katsena läheb kirja 7.42, mis on ühtlasi uus isiklik.. Varasem kauguse parim pärines aastast 2012 ja oli siis 7.39. Teise katse pikkuseks mõõdeti 7.41, aga Robi enda kommentaar sellele katsele oli kerge nukrusega öeldud: "Tundus, et astusin üle, ei lõpetanud hüpet korralikult, maandusin lohakalt".
Maicel kaugust ei tee. Täna plaanib veel kuuli ja 400m.
Punkte peaks olema Robil kahe alaga 1853, mis tähendab +79 senisele isikliku graafikule. Püsib kahe ala järel liidrina, aga neljas on ainult 13 punkti kaugusel.

3. ala - KUULITÕUGE
Ilm on vahepeal veidi päikselisemaks ja soojemaks läinud. Georgia omad tõukavad kuuli kõik ühel platsil, hea vaadata. Nii ligidal sportlastele polegi ma varem istunud kui siin kuulitõukes - Kõik on käeulatuses ja seda sõna otseses mõttes.
Proovikatsed tehtud, las nüüd vahepeal teised jooksevad 
Robi esimene katse 14.14, teine 13.88, kolmas katse tegi koolikaaslased rõõmsaks - pikkus 14.24, täpsustatud tulemustel isegi 14.29. Uus isiklik väljas tõugatud.

Maicel esimene 13.98. Teine katse oli nii tugeva hooga tõugatud, et jalg kippus kuulile järele. Ilus katse oli, kindlasti 15 meetrit, aga vajutas kohe jala äärele, sest arvas, et pold suurem asi. Viimaseks katseks mõõdeti talle 14.22.

Punkte on Robil nüüd kolme alaga olema koos 2599 ja see tähendab senise isikliku graafikuga võrreldes plusse 159. Koolivennal Devon Williamsil on kolme alaga kogutud 2527 punkti.

4.ala - KÕRGUSHÜPE
1.79 oli täna algkõrguseks, millest Robi lendas üle võimsa kaarega.

Järgmine kõrgus 1.82 alistus samuti esimesel katsel, kuigi latt veidi võbises.
1.85 alistus ilusa hüppega teisel katsel. Garrett, kes ise enam ei võistle nende kooli eest, sest kool on tema jaoks läbi, kommenteeris seda katset kõrvalt nii "Hea hüpe, sa ületasid selle nagu 2.20, nii kõrgelt lendasid üle" :)
Sellega tänane kõrgushüpe kahjuks ka piirdus. Robi ütles, et põlv ei lase praegu kõrgust korralikult hüpata. Samas on see tulemus parem kui senise isikliku rekordi sees hüpatud, punkte nelja alaga koos 3269, +193 isiklikule rekordile.
Pärast kõrgust langes ta järjestuses kolmandaks, esimene mees Zach Ziemek on 20 punkti kaugusel. Oma koolipoiss Devon on aga 19 punktiga Robi taga neljas.

5.ala - 400M
Robi jookseb kohe esimeses, Maicel teises jooksus. Olen elevil. Lõdisen veidi. Ilm, mis vahepeal oli juba üsna soe, hakkab nüüd tuule toel jahedamaks muutuma. Võib-olla on tegemist siiski erutuse värinatega, sest ammu pole enam 400 meetri jooksu näha saanud. Viimati oli see vist aastal 2012, kui ma ei eksi ja vaevalt ma neis asjus nii väga eksin.
Joostud!!!
48.34 - tähendab taas võimast isikliku parandust. Oli ilus jooks! Väga ilus jooks! Kui lõpuni aus olla, siis jooksu lõpp kiskus kangeks, aga kui kanguse pealt joostakse välja selline aeg, siis on kokkuvõttes ikkagi - ILUS JOOKS!

Punkte Robil päeva lõpuks koos 4162, +292 senise isiklikuga võrreldes. Aga muidugi on see alles pool võistlust.
Oma kõva jooksuga kerkis ta taas liidriks Zach Ziemeki ees, kes kogus 4096 punkti, jooksu aeg 50.17.
Oma kooli poiss Devon Williams jooksis 49.52 ja on praegu 4087 punktiga 4. kohal.
Maicel läbis oma tänase kolmanda ala ajaga 51.37.

Järgmisel päeval jätkame sealt, kus täna pooleli jäime. Suur tänu kõigile pöidlahoidjatele, sellest oli abi! :)
 

5 comments:

  1. Hei! Kas see Dan O'Brieni raamat oli emakeelne või inglise keeles loetud? Piiluks ka sinna sisse...

    ReplyDelete
  2. Dan O'Brieni raamat on inglisekeelne. Minu arvates peaks selle küll keegi Eesti keelde tõlkima. Tema elulugu on olnud üks paremaid lugemisi viimase aja sportlaste elulugude hulgas, mida lugenud olen. Väga inspireeriv.

    ReplyDelete
  3. Tere, olen Madis ja aastaid blogi jälgija ning suur kergejõustiku ning veelgi suurem 10 v. kaasaelaja. Täna- homme ootan liikumist 7800 + peale. Kuigi eeldan, et soov oleks 8100, poleks hullu nii varases staadiumis paarsada "punga" väiksem tulemus. Aga super, et saab nii vahetult infot potentsiaalse olümpialase ürituse kohta.Tänud!

    ReplyDelete
  4. Hea teada, et meeldib. Kuigi ma ise tulemusse suuremat panustada ei saa (kui vahetu kaasaelamine ja korralik söök va), usun siiski, et üht-teist on veel varuks.

    ReplyDelete
  5. Hommik! Tänud sulle ja muidugi Robile ilusate ja rõõmustavate hetkede eest - veel 6 isiklikku 07.04.2016 õhtuks!

    ReplyDelete