Total Pageviews

Saturday, February 8, 2014

Mitmevõistluse talvekarussell

Kirev nädalalõpp on, seda ei saa keegi salata. Pean silmas neid, kes sporti silmas peavad. Kes naudib äsja alanud Olümpiamänge, kes Lasnamäe hallis toimuvat, kes midagi muud. Isiklikult Olümpiamängudele seekord ei panusta, eriti pärast Putini dokfilmi vaatamist. Võib ju küsida, et milles sportlased süüdi on. Ega ei olegi. Kas need inimesed, kes oma kodudest tänavatele tõsteti olid milleski süüdi? Ei olnud. See kõik ei lõhna hästi, sellepärast jääb Olümpia minu jaoks tagaplaanile. Esiplaanil on Mitmevõistlus.
 
Eile olin Lasnamäel. Peaaegu oleksin jälle kihla vedanud ja kui oleksin seda teinud, siis oleksin jälle ka võitnud. Loobusin kihlveost, võitis ainult Kaarel Jõeväli, kes ei piirdunud üksi 2.04 ületamisega kõrguses, vaid sai alavõidu koguni 2.07-ga. See oli ilus.
 
Soomest meie halli võistlema tulnud Juuso Hassi suhtes tunnen lausa emalikku empaatiat. Ju tuleb see sellest, et olen talle juba aastaid kaasa elanud. Lasnamäel on teisigi, kellega Robi on koos võistelnud, näiteks Felipe dos Santos jäi Barcelona MMil juniorite arvestuses tookord Robile alla. Juuso jaoks olid need võistlused lihtsalt üks suur ebaõnnestumine. Tallinnas, tundub, parandab Juuso oma isiklikku 7-võistluses, mis oli 5170 punkti, nüüd on tal kuue alaga koos juba 4638 punkti ja 1000m isiklik on tal korralik.
 
Eestlastest elan Jõevälja kõrval kaasa kindlasti Matule ehk Martin Sisasele ja eriliselt naudin Janek Õiglase tubli esinemist. Meeste tulemustega saab tutvuda siin.
 
Kristella Jurkatamm on naistest heas hoos. Seni parandanud isiklikku igal alal (3 ala) ja kogunud 2504 punkti. Kristella senine isiklik sel alal 3704. Isiklike parandamine sündis kõikidel aladel ja lõplikuks punktisummaks 4015. (8.71- 1.71- 12.08 - 5.89 - 2.29.80)
 
Kristella hea esinemine võiks olla heaks tõukejõuks ka Robile. Tean, et ta elab Kristellale kaasa ja hoiab kahte pöialt teispool ookeani, kus eile alustas oma 7-võistlust Markus Leemet ja täna, meie aja järgi keskööl jookseb oma elu esimese 800m Birminghamis, Alabanas Robi ise.
 
Markus alustas eile hästi, 60m aeg 7,14, Kaugus jäi kesiseks - 6.17, kuul 12.78, kõrgus jäi jälle parimatele päevadele oluliselt alla - 1.76. Saab näha, kuidas läheb täna.
Tegelikult ei saanud näha midagi, sest Markus tänast päeva ei alustanudki. Midagi vist juhtus eile. Kas jah või mis, sellest kuuleme ehk hiljem.
 
Samadel võistlustel teeb kaasa Gunnar Nixon ja see mees tundub olevat küll väga heas hoos. Eilse päeva tulemused: 6.93 - 7.50 - 14.42 - 2.12 = 3511 punkti esimese päeva õhtuks olemas.
Lasnamäel kogus eilse päeva parima punktisumma Felipe dos Santos - 3390.

Nixon jätkas teisel päeval sama heas hoos. Tegi täiesti iseseisvat võistlust teistega võrreldes ja kogus seitsme alaga kokku uhke punktisumma 6039. Teise päeva tulemused olid 8.12- 4.43- 2:43.44.
Ei ühtegi isiklikku, lihtne võistlus.
Eestis toimunud mitmevõistluse võitis brasiillane Carlos Chinin, kes kogus 5951 punkti.
Eestlastest oli parim Kaarel Jõeväli 5853 punktiga.
Janek Õiglane tegi väga ilusa võistluse, esimest aastast meestega, kolmas koht Eesti meistrivõistluste arvestuses, seitsmest alast kuus isiklikku ja kokku 5519 punkti.

Nüüd ootan vaid seda, et uni enne ei murraks, kui Robi oma jooksu ka tehtud saab. Eesti aja järgi antakse 800m start kell 01.15. Arvestades, et stardis on 73 meest ja Robi jookseb viimases jooksus, siis enne kahte öösel ühtegi tulemust loota pole.
Kell on 1.40 öösel ja tulemus olemas - 1:58,13. Oma jooksu võitja, aga ilmselgelt jäeti see ilma varasema tulemuseta mees nõrgimasse jooksu. Oma kooli teistele tüüpidele tegi ära. Kõige kiirem mees 800m neil võistlustel oli Nathan Hendershot ajaga 1:52,02. Mitmevõistleja Robi asetus 31. kohale. Ilus. Igatahes on nüüd sel distantsil ka olemas tulemus, mida edaspidi võimalik üle ja ümber joosta.  
 

No comments:

Post a Comment