Total Pageviews

Thursday, May 9, 2013

Maiceli hooaja teise 10-võistluse esimene päev

See postitus on taas pühendatud Maicelile, kes alustab täna koverentsivõistlustel oma hooaja teise 10-võistlusega. Hooaja esimestel võistlustel tegi mees endale ette silmad 8223, mis tähendab, et tänane võistlus kujuneb suuresti vähemalt vaatajate, vähemalt minu jaoks võrdluseks eelmisega. Et oleks lihtsam, toon ära ka mehe senise rekordsumma toonud üksikalade tulemused: 10,99 – 7.82 – 12.73 – 2.05 – 50,94 – 14,93 – 49.14 – 4.95 – 59.21 – 4.30,60.

Õhtuleht oli teinud natuke eeltööd ja nuianud Maicelilt välja soovi parandada neil võistlustel oma 400m aega.  Ise loodan kõige enam, et ta oma pöiale liiga ei teeks, et suudaks vastu pidada hooaja lõpuni.

Missouris toimuvaid võistlusi, nii tulemusi kui ka loodetavasti otsepilti, saab jälgida siit.

Tähelepanelik jälgija ja võistlustulemuste ootaja on kindlasti juba märganud, et võistlusõhtust on kujunemas vähemalt meie jaoks võistlusöö. Kui algselt pidi võistlus kavakohaselt algama siinse aja järgi kell 8 õhtul, olin lootusrikas, sest Ameerika süsteemi järgi tehakse alad ära üsna väikeste vahedega, siis nüüd on teada, et võistluste algust on nihutatud kahe tunni võrra. Informaatorid, kelleks on Maiceli isa Toomas ja kohapeal õppiv ja elav Meelis Siimson, teavad, et Missourit on tänaseks ähvardatud äikesetormiga. Maicelilt eneselt saadud info kohaselt pole tegelik seis ilmaga staadionil nii hull kui lubati, aga mis see aitab. Võistluste algus on edasi lükatud ja lähitunnid ise näitavad, kes jaksab üleval püsida, kes mitte. 

Tegelikult ei oota ma põnevusega mitte ainult Maiceli tulemusi, vaid sinna kõrvale tahaks seda ka näha, mida suudab või millega vastab tema koolivend Garrett Scantling ja Robi tulevane koolivend Kevin Lazas. Väga tahan. Seega ootame. 

Tuleb tunnistada, et alustasid nüüd nagu lubatud.
100 m - Maicel andis ainult õige veidi tagasi, tänane aeg 11,02. Temast ettepoole jäid ülikoolikaaslane Williams, aeg 10,88, Scantling 10,91 ja Kevin Lazas 10,93-ga. Minu jaoks algas hästi, uni kui peoga pühitud!

Kaugus - Kogukonnad on kogunenud helenduvate ekraanide taha, kõrvad pikad, silmadest rääkimata, et püüda kinni iga ülekantav hüpe ja püüda tabada selle pikkust. ma ei kuulnud, aga väikese ringiga sain teada, et Robi kõrv fikseeris Maiceli ühe katse pikkuseks 7.53. Selgelt paistis välja, et mees ise, seal kaugel maal jäi oma hüppega rahule! Ja teenis selle hüppega tänase esimese alavõidu, teine oli Kevin Lazas - 7.39, Franks, samuti Arkansasest 7.07, Scantling piirdus täna 7.04-ga.
Isa Toomas teab, et isiklikule graafikule kaotab Maicel -73.

Vahepeal antakse jälgida naiste kõrgushüpet. Pikalt hüppavad. Kõik võõrad piigad. Kui omasid mängus pole, ei jaksa süveneda ka. Mõtted lähevad tahtmatult Grete Šadeikole, kes on suure maa avarustesse sootuks ära kadunud. Loodetavasti mitte päriselt. Spordi jaoks, mõtlen.

Kuul - Maiceli tulemus täna 13.56, mis andis sel alal kolmanda koha. Temast paremad olid kuulis Kevin Lazas, tulemusega 14.52 ja Garrett Scantling, tulemusega 14.66.
Kuuliga vähendas Maicel miinuseid isiklikule rekordgraafikule. Isa Toomas pakkus, et vahe on nüüd -30 punkti. Mul ei ole põhjust isades kahelda.

Kõrgus - tuleb tunnistada, et kõrgust ei jaksanud enam ära oodata, sest kohapeal tõid pilved kohale suure hoovihma hoo. Hommikul sain Meeliselt teada ja hiljem lugesin tublimatelt FB-s valvajatelt, et kõrgus koliti hoopis sisse.Maiceli tulemus 2.03. Garrettil sama, Kevin Lazas sai kirja 1.97, mis tähendas, et nelja ala järel Maicel jälle võistlusi vedamas 26 punktiga oma koolikaaslase ees. Lazas neil kohe kannul.

400m - Seegi jäi otse nägemata, seepärast saan vaid tulemusele toetudes öelda, et Maicel jooksis paremini kui oma senises rekordseerias - 50,61, aga teised jooksid veel paremini, st Garrett, kes sai ajaks koguni 49,20.
Lazase aeg jäi nirumaks - 52,33.

Äärmiselt tasavägine võistlus kolme mehe poolt. Kõik teenisid päeva lõpuks üle 4000 punkti, mis on eelduseks teisel päeval 8000 punkti kogumiseks, meenuvad mulle nüüdseks juba ühe staar-10-võistleja sõnad.

Uuele päevale minnakse vastu nii:
1. Garrett Scantling 4156 punktiga
2. Maicel Uibo 4117
3. Kevin Lazas 4030

Maicel kaotab isiklikule rekordgraafikule -34 silma, mis tõestab, et mees teeb järjestikku stabiilsel tasemel häid võistlusi. Isa Toomas kahtleb, kas see võistlus seekord täie ette läheb, sest kõrgus viidi ju sisse. Jah, oleks vaja millegi jaoks, kuskil ettenäitamiseks praegu neid punne kokku ajada, siis võiks isegi muretseda, aga Maiceli puhul sel ju tähtsust pole. Oluline on saavutatut hoida ja sellega edasi minna!

No comments:

Post a Comment